Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Απρ 23, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Υφάσματα: Ποιά είναι τα Είδη Υφάσματων Είναι τα πιό Ανθεκτικά σε μακό Μπλουζάκια
lifenewsΓυναίκα

Υφάσματα: Ποιά είναι τα Είδη Υφάσματων Είναι τα πιό Ανθεκτικά σε μακό Μπλουζάκια

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 31 Ιουλίου, 2019 2:44 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 31 Ιουλίου, 2019
Share
SHARE

Οι τύποι υφασμάτων ποικίλλουν σημαντικά. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες είναι η ανθεκτικότητα. Από τους πιο συνηθισμένους τύπους υφασμάτων που χρησιμοποιούνται σε ενδύματα ο πολυεστέρας είναι γενικά ο πιο ανθεκτικός. 100% βαμβάκι, μίγματα βαμβακιού / πολυεστέρα και μίγματα βαμβακιού / πολυεστέρα / ρεγιόν είναι επίσης καλές επιλογές.Ο πολυεστέρας είναι μια συνθετική ίνα, σχεδιασμένη να είναι πιο ισχυρή και πιο εύκαμπτη από τις φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι. Ο πολυεστέρας είναι ένα πλαστικό που συνθέτει μια……
ποικιλία υφασμάτων για διαφορετικές χρήσεις που κυμαίνονται από τα μαξιλαράκια ποντικιών υπολογιστή έως τις ζώνες ασφαλείας για να καλύψουν την πλήρωση. Ο πολυεστέρας που χρησιμοποιείται στα υφάσματα t-shirt είναι γνωστός ως ανθεκτικό στις πτυχώσεις, ανθεκτικός και καλός στη συγκράτηση χρώματος (ανεξίτηλο). Είναι το ισχυρότερο από τα κοινά υφάσματα t-shirt, και τα πουκάμισα από πολυεστέρα μπορούν να φορεθούν συχνά χωρίς να χρειαστεί να σιδερώνονται.
Το βαμβάκι είναι αναμφισβήτητα το λιγότερο ανθεκτικό από τα κοινά υφάσματα t-shirt. Πρόκειται για μια φυσική ίνα κατασκευασμένη από το σπόρο του φυτού βαμβακιού. Οι άνθρωποι προτιμούν τα μπλουζάκια από βαμβάκι για την απαλότητα και τη φυσική τους αίσθηση, αλλά με αυτή την απαλή στην αφή ποιότητα έχει λιγότερη ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής. Η βαμβακερό φανέλα είναι ένα πλεκτό ύφασμα που είναι λίγο ισχυρότερο και πιο εύκαμπτο από το κανονικό βαμβάκι. Ένα βασικό t-shirt από 100% βαμβάκι είναι το βασικό βαμβακερό μπλουζάκι Keya για άνδρες. Είναι κατασκευασμένο από Ringspun βαμβάκι, μια διαφορετική ποικιλία που είναι επίσης ισχυρότερη και μαλακότερη από το κανονικό βαμβάκι. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την περιστροφή των ινών μέσω ενός περιστρεφόμενου τροχού για να πάρετε ένα λεπτότερο νήμα. Το τελικό προϊόν έχει περισσότερες συμπιεσμένες ίνες, καθιστώντας το ισχυρότερο από το κανονικά κατασκευασμένο βαμβάκι.
Τα μίγματα βαμβακιού και πολυεστέρα είναι ανθεκτικά υφάσματα. Το μπλουζάκι είναι πιο ανθεκτικό αν έχει μεγαλύτερο ποσοστό πολυεστέρα. Τα μείγματα 50/50 είναι πολύ συνηθισμένα επειδή έχουν την απαλότητα και την αναπνευσιμότητα του βαμβακιού και την επιθυμητή αντοχή και ευλυγισία του πολυεστέρα.
Το Tri-blend έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Το τρίτο ύφασμα σε αυτό το βαμβάκι / πολυ μείγμα είναι ρεγιόν. Το Rayon είναι μια ημισυνθετική ίνα δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο από φυσικά πολυμερή καθώς και από κατασκευασμένη κυτταρίνη. Το Rayon μπορεί να κατασκευαστεί για να μιμηθεί άλλα μεγάλα υφάσματα όπως το μαλλί, το βαμβάκι και το μετάξι. Είναι μαλακά, άνετα και δροσερά που κάνουν το rayon μια άλλη καλή επιλογή για ζεστά κλίματα. Το Rayon δεν είναι πολύ ανθεκτικό ύφασμα, καθώς έχει πολύ χαμηλή ελαστική ανάκτηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει το προηγούμενο σχήμα του αφού έχει τεντωθεί. Η ανάμιξη ρεγιόν με βαμβάκι και πολυεστέρα προσθέτει τις θετικές ιδιότητες του βαμβακιού και του πολυεστέρα σε αυτές του ρεγιόν. Το ύφασμα είναι μαλακό και αναπνεύσιμο.
Τα υφάσματα μπορούν να διαφέρουν πολύ. Εάν η ανθεκτικότητα είναι η πιο σημαντική ποιότητα για εσάς, ένα μπλουζάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυεστέρα θα έκανε την καλύτερη επιλογή. Για άλλα υφάσματα που δεν έχουν ανθεκτικότητα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι πλέξης και κλώσης για να αυξηθεί η αντοχή τους ή αναμειγνύονται με μια ποσότητα πολυεστέρα για να προστεθούν στη δύναμή τους διατηρώντας παράλληλα τις καλύτερες ποιότητες τους. Τα μπλουζάκια γενικά δημιουργούνται για να είναι ανθεκτικά να μπορούν να φορεθούν και να πλυθούν εκατοντάδες φορές, έτσι ενώ κάποια είναι καλύτερα από άλλα, κάθε επιλογή είναι καλή αναλόγως τη χρήση.
ΠΗΓΗ

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:μακόμπλούζα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
broken clouds
15° _ 13°
70%
3 km/h
Πε
14 °C
Πα
18 °C
Σα
21 °C
Κυ
23 °C
Δε
23 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Φρίκη στην Κρήτη: Εξ επαφής στο κεφάλι πυροβόλησε την Ελευθερία – Το «9άρι» πιστόλι και οι κινήσεις του δράστη πριν την αυτοκτονία

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο: Ο 25χρονος γιος Ταξίαρχου το θύμα της άγριας δολοφονίας – Η μαρτυρία που συγκλονίζει

Kool Team
3 Min Read

Ηράκλειο: Τα 60 δευτερόλεπτα που έκοψαν το νήμα της ζωής της 43χρονης – Ο παθολογικός ζηλιάρης που έγινε δήμιος

Kool Team
3 Min Read

Αιματηρό θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Σορός άνδρα με τραύμα στην καρδιά εντοπίστηκε στο Πάρκο Ασυρμάτου

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

news

Καμία ελπίδα σύμφωνα με τα στοιχήματα για την Ελλάδα και την Κλαυδία στην Eurovision 2025

3 Min Read
Showbiz

Αποκλειστικό: Η Τέιλορ Σουίφτ στο χείλος της κατάρρευσης – Ποιοι την πρόδωσαν και ποιος τη στηρίζει

3 Min Read
Showbiz

Γουάντα Νάρα: ΚΑΤΙ ΕΞΕΧΕΙ. Ακόμα και με μπλουζάκι… βγάζουν μάτια! Για αυτό δε την αφήνει ο Μάουρο Ικάρντι

1 Min Read
news

Η Εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια στην Κω: Τραγικό τέλος σε μία υπόθεση που συγκλονίζει φοβούνται οι αστυνομικοί

2 Min Read
Showbiz

Κέλι Μπρούκ: Στο μπούστο της λουλούδια. Και να θες να μη δεις… δε γίνεται + bonus φωτογραφία με μαγιό

2 Min Read
Μπάσκετ

Βόμβα από Σερβία: Ο Φίλιπ Πετρούσεφ περιμένει την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα!

3 Min Read
Media

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στην Ιωάννα Μαλέσκου: Έχω περάσει καρκίνο καταλαβαίνω το Βαλάντη στο ριάλιτι

1 Min Read
koolgirls

Καρίνα Ελ: Από cheerleader σε fitness icon

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?