in

Viral Βίντεο: Οι ουρανοξύστες και το κάθετο δάσος στο Μιλάνο


Ο Stefano Boeri χτίζει δεντρόσπιτα, αλλά δεν είναι το είδος που μπορείτε να φανταστείτε. Αντίθετα, ο Μιλανέζος αρχιτέκτονας και πολεοδόμος κατασκευάζει πολυκατοικίες με κανονικά φυτεμένα δέντρα που κατοικούνται από ανθρώπους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής προσκαλώντας τη φύση στην καρδιά της ζούγκλας από χάλυβα και σκυρόδεμα.

Δεν πρόκειται απλώς για μερικά αναρριχώμενα φυτά δημιουργούν ένα πράσινο τοίχο ‘oπως έχετε συνηθίσει να βλέπετε σε κάποιες μονοκατοικίες με κισσό ή ένα roof garden, αλλά για την καλλιέργεια φυτών και πραγματικών δέντρων.

Βελανιδιές, οξιές, πεύκα, ελιές, κερασιές και μηλιές – που μεγαλώνουν σε ζαρντινιέρες στα κλιμακωτά, προεξέχοντα μπαλκόνια των δύο διπλανών ουρανοξυστών δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα

Διαφήμιση

Για το σύστημα άρδευσης χρησιμοποιείται ένα σύστημα υδραυλικού ποτίσματος στις ρίζες των δέντρων, με νερά που κυκλοφορούν από ένα σύστημα αντλίας το οποίο τροφοδοτείται με τους ηλιακούς συλλέκτες που υπάρχουν στην οροφή δύο κτιρίων

Το 2014 ο Ιταλός αρχιτέκτονας, έχτισε το πρώτο του Bosco Verticale (Κάθετο Δάσος) στο Μιλάνο που αποτελείται από δύο οικιστικούς ουρανοξύστες που υψώνονται 112 και 80 μέτρα αντίστοιχα.

Υπάρχουν 800 δέντρα, που κυμαίνονται μέχρι και τα 9 μέτρα ύψος, 5.000 θάμνοι και 15.000 φυτά 100 διαφορετικών ειδών, που εστιάζει στη σχέση μεταξύ ανθρώπων και άλλων ζωντανών ειδών.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Νίκος Μαστοράκης: Έτσι “πετσόκοψε” την αριστερά και τον Τσίπρα με αφορμή την κηδεία του Κωνσταντίνου Β΄ της Ελλάδας

My style Rocks – Η νέα Ιωάννα Τούνη έδειξε pώγα – Τρελάθηκαν όλοι με τα προσόντα της – Viral Βίντεο