Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Νοέ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: 59 νεκροί και 155 τραυματίες από φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο
news

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: 59 νεκροί και 155 τραυματίες από φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Kool Team
Last updated: 16 Μαρτίου, 2025 6:12 μμ
Kool Team
Published: 16 Μαρτίου, 2025
Share
SHARE

Κότσανι, Βόρεια Μακεδονία – 16 Μαρτίου 2025
Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αφήνοντας πίσω της 59 νεκρούς και 155 τραυματίες. Η φωτιά, που θεωρείται μία από τις φονικότερες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία.

Η εξέλιξη της καταστροφής

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ντισκοτέκ της πόλης, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν περισσότερα από 1.500 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, από 16 έως 22 ετών. Η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα, καταστρέφοντας την οροφή του κτιρίου και προκαλώντας σκηνές χάους και πανικού, καθώς οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των αρχών δείχνουν ότι η πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς ήταν η χρήση πυροτεχνημάτων ή εφέ φωτισμού κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο κλαμπ, πιθανότατα συναυλίας ενός τοπικού συγκροτήματος. Η ταχεία εξάπλωση της φωτιάς αποδίδεται στα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνταν στη διακόσμηση του χώρου, καθώς και στην έλλειψη επαρκών μέτρων πυρασφάλειας.

Το μέγεθος της τραγωδίας

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 59, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Τρεις από τους τραυματίες, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ελλάδα για συνδρομή.
«Είναι μια καταστροφική τραγωδία», δήλωσε εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κότσανι, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την κατάσβεση της φωτιάς. Οι διασώστες και οι πυροσβέστες εργάστηκαν ακατάπαυστα για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για τη διενέργεια έρευνας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «μαύρη μέρα για τη χώρα». Παράλληλα, οι αρχές εξέδωσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ιδιοκτήτες και υπευθύνους του νυχτερινού κέντρου, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν αμέλεια και παραβίαση των κανονισμών πυρασφάλειας.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να εξετάζουν τόσο τα αίτια της πυρκαγιάς όσο και τις συνθήκες λειτουργίας του χώρου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κλαμπ ενδέχεται να λειτουργούσε χωρίς τις απαραίτητες άδειες ή να υπερέβαινε τη μέγιστη χωρητικότητα, γεγονός που επιδείνωσε τις συνέπειες της τραγωδίας.

Η διεθνής κοινότητα αντέδρασε άμεσα στο τραγικό συμβάν. Η Ελλάδα, ως γειτονική χώρα, προσέφερε ιατρική βοήθεια, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη συμπαράστασή της, δηλώνοντας έτοιμη να συνδράμει με πόρους και εξοπλισμό. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν επίσης ηγέτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Μεταφορά τραυματιών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας για παροχή βοήθειας. Η διαδικασία μεταφοράς πραγματοποιήθηκε με ασθενοφόρα της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το νοσοκομείο Παπανικολάου βρισκόταν σε ετοιμότητα για την υποδοχή των τραυματιών

Η τραγωδία στο Κότσανι φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τα ζητήματα πυρασφάλειας και ελέγχου των νυχτερινών κέντρων στη Βόρεια Μακεδονία. Οι κάτοικοι της περιοχής, συγκλονισμένοι από την απώλεια τόσο νέων ανθρώπων, ζητούν δικαιοσύνη και μέτρα που θα αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η χώρα θρηνεί τα θύματα μιας καταστροφής που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να φέρουν περισσότερες απαντήσεις, αλλά και να κρίνουν το μέλλον της ασφάλειας σε δημόσιους χώρους στη Βόρεια Μακεδονία.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
20°C
Athens
scattered clouds
21° _ 19°
85%
4 km/h
Δε
20 °C
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Πε
20 °C
Πα
20 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σπύρος Μαρτίκας: Εκανε αποπειρα αυτοκτονιας – Τον έσωσε η Βρισηίδα Ανδριώτου

Kool Team
2 Min Read

GNTM Εβελίνα Σκίτσκο: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο – «Νόμιζα πως το να μιλήσω ήταν αδυναμία και ντροπή»

Kool Team
4 Min Read

Σάλος με την 37χρονη αθλήτρια: Πάνω από 400.000€ βρέθηκαν στον λογαριασμό της – Πώς την “έκαψε” συνομιλία του αδελφού της

Kool Team
4 Min Read

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Η ανιψιά “δείχνει” το οικογενειακό περιβάλλον – Κρίσιμος ο ρόλος του τηλεφώνου

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Κατερίνα Λάσπα: Με animal print αντιμετωπίζει τον χωρισμό της με δύναμη και στυλ – Συνεχίστε άγρια…ή απλώς αναπνεύστε

3 Min Read
Showbiz

Τζούλια Αλεξανδράτου: Το κακό έχει πλέον γίνει

3 Min Read
κορινα τροχαιο γαυδος
news

Τροχαίο με τη νεκρή φοιτήτρια στη Γαύδο. Αυτές είναι οι νέες εξελίξεις

1 Min Read
Showbiz

Ιδού η Ρόδος ιδού και η Σία Βοσκανίδου: Πήγε για πεταλούδες η πρώην του ριάλιτι αγάπης με το μαγιό της

1 Min Read
Showbiz

Kim Kardashian: Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επικρίνει ποτέ δημόσια τον πρώην σύζυγό της, Kanye West

4 Min Read
dua lipa
Showbiz

Dua Lipa: Όταν η Αλβανίδα ανέβαζε ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ Tweet με Ιωάννινα και Κέρκυρα στην “Μεγάλη Αλβανία”

2 Min Read
koolgirls

Μωρό μου σόρρι – Η Ντέμι Λοβάτο θέλει να γίνει μαμά αλλά η καριέρα διαφωνεί μαζί της

1 Min Read
koolgirls

Ποια Κιμ Καρντάσιαν; Η Σάρλοτ Σπρίνγκερ της πετάει το γάντι και την ρίχνει νοκ άουτ με τα προσόντα της

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?