in

Θεσσαλονίκη: Τρομος για τον Covid μη γινει ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ. Κάθε οικογενεια έχει και ένα ΚΡΟΥΣΜΑ

θεσσαλονικη covid

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας ασθενής λεει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δεν υπάκουσαν κανενα μέτρο οι θεσσαλονικείς
Μπουζούκια και σχήματα έφευγαν από Αθήνα και πήγαιναν στη συμπρωτευουσα οπου κανεις δε τηρούσε τα μέτρα.
Μεγάλη διασπορά και στις γυρω πόλεις ενω τα νοσοκομεία έφτασαν στα όριά τους.
Συμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης το Βελλίδειο θα μετρατραπει σε κέντρο…
covid
Ετοιμοι για αερομεταφορές δηλώνουν νοσηλευτες και υγειονομικοί
Οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι δραματικές τονίζουν οι υπευθυνοι και καλουν τον κόσμο να μη βγαίνει από τα σπίτια
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κέντρο για κορωνοϊού με την τοποθέτηση κλινών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Δερμιτζάκης: «Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα χειροτερεύσει»
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα μέτρα που θα είχαν αποτελέσμα στη μείωση των κρουσμάτων άργησαν να τεθούν σε εφαρμογή και λόγω αυτού, τη δεύτερη από τις τρεις εβδομάδες της καραντίνας θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα. «Το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων» εξήγησε ο κ. Δερμιτζάκης προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.
Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, «καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί».
Τόνισε μάλιστα ότι «οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές και θα χειροτερεύει η κατάσταση» και συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε μορφή πορείας ή συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω είναι εγκληματική».

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
elenipetroulaki_71774601_489972728280025_957492880060945258_n

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η Ελένη Πετρουλάκη σας βοηθά να κρατάτε τη φόρμα σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσω Viber

Viral: Σοκαριστικη ΑΝΑΡΤΗΣΗ Αναισθησιολογου. Κλαίνε πριν διασωληνωθούν 40άρηδες και 50άρηδες στη Θεσσαλονίκη