in , , ,

Πως την ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ έτσι: Πιτμπουλ κάνει κομμάτια τίγρη. ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Viral ΒΙΝΤΕΟ

Πως την ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ έτσι: Πιτμπουλ κάνει κομμάτια τίγρη. ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Viral ΒΙΝΤΕΟ

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι τίγρεις είναι δυνατά και πολύ άγρια θηλαστικά που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα από τα ζώα που θα βάλουν στο στόχαστρο τους. Είναι επίσης γνωστό ότι τα πιτμπουλ είναι κι αυτά πολύ δύσκολοι αντίπαλοι στις μάχες τους με άλλα ζώα, ακόμα και οι άνθρωποι τα βρίσκουν σκούρα όταν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εξαγριωμένο πιτμπουλ.
Τώρα τι θα γίνει αν βρεθούν απέναντι μια τίγρη με ένα πιτμπουλ είναι άγνωστο και πολύ αμφίρροπο…

Στο παρελθόν, οι τίγρεις είχαν παρουσία σε όλη την Ασία, από τον Καύκασο και την Κασπία Θάλασσα, ανατολικά προς τη Σιβηρία, την Ιάβα, το Μπαλί και τη Σουμάτρα.
Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, όμως, οι τίγρεις εξαφανίστηκαν από τη δυτική Ασία και περιορίστηκαν σε απομονωμένους θύλακες στα υπόλοιπα τμήματα της επικρατείας τους.
Σήμερα η -κατακερματισμένη και εν μέρει υποβαθμισμένη- κατανομή τους, εκτείνεται από την Ινδία στα δυτικά μέχρι την Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία στα ανατολικά. Το βόρειο όριο βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αμούρ στη νοτιοανατολική Σιβηρία, ενώ το μόνο μεγάλο νησί που κατοικείται από τίγρεις είναι η Σουμάτρα.
Το είδος εξέλιπε από το νησί του Μπαλί το 1940, από την Κασπία Θάλασσα στη δεκαετία του 1970, και από την Ιάβα στη δεκαετία του 1980.
Η απώλεια των ενδιαιτημάτων τους και το επίμονο κυνήγι, τόσο των τίγρεων όσο και της λείας τους, καταβαράθρωσαν στην κυριολεξία την πληθυσμιακή τους κατάσταση, μια διαδικασία που εξακολουθεί να στερεί τα μεγάλα δάση από την παρουσία τους, όπως άλλωστε και άλλων μεγάλων θηλαστικών, σε όλη τη νότια και νοτιοανατολική Ασία.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα, η ιστορική κατανομή τους έχει συρρικνωθεί κατά το -τρομακτικό- ποσοστό, 93%. Στη δεκαετία 1997-2007, η εκτιμώμενη περιοχή που καταλαμβάνεται από τίγρεις έχει μειωθεί κατά 41%.
Δείτε εδώ το βίντεο και θα καταλάβετε!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Το ΒΑΦΕΙ ΤΟ ΝΥΧΙ: Ο Γιώργος Μαζωνάκης μας δείχνει τα βαμμένα νυχια του

ΠΟΣΑ γατάκια γεννιούνται από μια αδέσποτη αστείρωτη γάτα σε 5 χρόνια; ΜΑΘΕ και ΣΤΕΙΡΩΣΕ