in

Στράτος Τζώρτζογλου, η φάρμα

Ο Στράτος Τζώρτζογλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Στο ξεκίνημα του, το 1988, πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Η Φανέλα με το νούμερο 9”, του Παντελή Βούλγαρη και “Τοπίο στην Ομίχλη” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ακολούθησαν πολλές ταινίες ακόμα, όπως “Ο Δραπέτης”, “Πάνω, κάτω και πλαγίως”, “Το βλέμμα του Οδυσσέα”, “Προς την ελευθερία”, “Εργένης”, “Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων” κ.α. Το 1990, έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση, όπου συμπρωταγωνίστησε με την Κατρίν Ντενέβ, “365 μέρες γέννηση”, στην ΕΤ2.
Ακολούθησαν οι σειρές “Παλίρροια”, “Έκπτωτος άγγελος”, “Το σημάδι του έρωτα”, “Στη σκιά του πολέμου”, “Ιδιαιτέρα για κλάματα”, “Μυστικές διαδρομές”, “Στο δρόμο της καρδιάς”, “Η Ζωή της Άλλης”, “Βαλς με 12 Θεούς”, “Γυναίκα Χωρίς Όνομα” κ.α. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με μεγάλους σκηνοθέτες στο θέατρο, όπως: Κάρολος Κουν, Μίνως Βολανάκης, Ζυλ Ντασσέν, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ρούλα Πατεράκη, Aνδρέας Βουτσινάς και στον κινηματογράφο με σκηνοθέτες όπως οι Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στο εξωτερικό έπαιξε στο έργο της Λείας Βιτάλη “Roast Beef” με τη Sarah Douglas στο Riverside Studio in Cheap Vans Shoes Hammersmith στο Λονδίνο. Το 1994 συνεργάστηκε με την Eva Bergman στην ταινία “One Love and the Other”, στην οποία ήταν συμπρωταγωνιστής με την Lena Endre. Το 2004 συνεργάστηκε με τον Michelle Favart στην ταινία “Le Dernier Monsieur des Balcans”, όπως και με τον Dragan Bjelogrlic στην ταινία “Modevideo,Bog te Video”, καθώς και το “Three Way Week” του Bruno Coppola. Έχει λάβει Κρατικό βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ταινία “Πάνω Κάτω και Πλαγίως” του Μιχάλη Κακογιάννη και το δεύτερο βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου το 1989 για την ταινία “Τοπίο στην Ομίχλη” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Τα τελευταία χρόνια, παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και αυτοβελτίωσης.

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση
Σοφία Παυλίδου, η φάρμα

Σοφία Παυλίδου, η φάρμα

Eurovision-2021-Stage

EUROVISION: Πότε θα γίνει; Θα έχει κόσμο τελικά;