in ,

Σκύλος: Τι ΚΑΝΕΙΣ αν σε δαγκώσει σκύλος. Αγωγή και ΜΗΝΥΣΗ. Πόσα λεφτά θα πάρεις

Ρωτήστε οποιοδήποτε ιδιοκτήτη σκύλου, και θα σας πει πόσο θεωρεί ότι το κατοικίδιο ζώο του είναι ένα μέρος της οικογένειάς τους.
Η συντροφικότητα και η πίστη είναι χαρακτηριστικά που θαυμάζουμε στα σκυλιά μας, και κάνουν τόσα πολλά για να βελτιώσουν τη ζωή μας!
Όι περισσότερες φυλές σκύλων χρησιμεύσουν ως κάποια μορφή ασφάλειας για τα σπίτια μας, η παρουσία τους συμβάλλει στη μείωση του στρες μέρα με την ημέρα που μπορούμε να αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.
Αλλά τα σκυλιά εξακολουθούν να έχουν μια μακρά γενεαλογία που καταγόταν από λύκους, και ακόμη και τα πιο οικόσιτα σκυλιά είναι ακόμα ικανά να προκαλέσουν βλάβη.
Έτσι σε περίτωση που το σκυλί σας δαγκώσει κάποιον, ή ήσασταν στην ατυχή θέση όπου έχετε δαγκωθεί από ένα σκυλί, πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους που υπάρχουν για να μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας ή και το σκυλί σας.
Σε κάθε περίπτωση, όταν σας συμβεί αυτό δεν μπορείτε να αποφύγετε την μήνυση.
“Δάγκωμα σκύλου” εναντίον αντικειμενικής ευθύνης
Τα δικαστήρια σε διάφορες καταστάσεις διαφέρουν σχετικά με το πώς ένας σκύλος δάγκωσε και πως η αγωγή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους νόμους, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πώς να προστατεύσουμε επαρκώς τον εαυτό μας και το σκυλί μας.
Το δάγκωμα ενός σκύλου και οι νόμοι δηλώνουν ότι ένας ιδιοκτήτης σκύλου θεωρείται υπεύθυνος μόνο αν είχε λόγους και γνώριζε ότι ο σκύλος του θα δαγκώσει. Αυτό σήμαινε ότι ο ιδιοκτήτης κατάλαβε για πρώτη φορά, ότι ο σκύλος του δαγκώνει, μόλις τη στιγμή που δάγκωσε για πρώτη φορά. Αυτό τότε θέτει τον ιδιοκτήτη υπεύθυνο και ότι ο σκύλος του ήταν ικανός για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αυτό έχει τροποποιηθεί κάπως. Εδώ δεν χρειάζεται να υπάρχει περιστατικό με το πρώτο δάγκωμα. Αν ο ιδιοκτήτης έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι επικίνδυνη ή ότι ο σκύλος του είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις, τότε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για την εν λόγω πρώτη επίθεση.
Αν το γνωρίζει, θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει μια επίθεση να συμβεί. Απόδειξη αυτής της γνώσης είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών για να πούνε ότι ήταν «πιο πιθανό να γνώριζε από ότι δεν γνώριζε”. Ο ιδιοκτήτης σκύλου γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι ο σκύλος του είχε μια τάση στο να δαγκώνει. Αυτό μπορεί να παρουσιαστεί μέσα από διάφορες μορφές αποδεικτικών στοιχείων, όπως η φυλή του σκύλου, πώς ο ιδιοκτήτης εκπαίδευσε το σκυλί του, πώς το σκυλί ήταν συνήθως συγκρατημένο, και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων με το σκύλο του, για παράδειγμα.
Στα κράτη όπου υπάρχουν αυστηροί νόμοι, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι υπόλογος και ευθύνεται για την επίθεση του σκύλου του, και αν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει αυτήν την εκδήλωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το θύμα πρέπει να αποδείξει ότι:
Το θύμα ήταν στην περιοχή νόμιμα όπου η επίθεση συνέβη, και ότι το θύμα δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το σκυλί.
Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος, ανεξάρτητα αν ήξερε ότι ο σκύλος του θα δαγκώσει ή όχι. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, οι νόμοι μεταξύ των κρατών διαφέρουν. Μερικοί λένε ότι η επίθεση είχε λάβει χώρα σε δημόσια περιουσία, ενώ άλλες επιτρέπουν την άμυνα του σκύλου που ο ιδιοκτήτης προβλέπσαι με κάποιο είδος προειδοποίηση εκ των προτέρων. Ωστόσο, σε όλες αυτές τις παραλλαγές, ο στόχος της αυστηρής νομοθεσίας περί ευθύνης καθιστά το αποτέλεσμα πιο εύκολο αν το προβλέψουμε και μπορούμε σε τέτοιες περιπτώσεις να τις χειριστούμε γρηγορότερα και να ασχοληθούμε με το δικαστικό σύστημα.
Άμυνες για ένα δάγκωμα σκύλου και αγωγή
Ακριβώς επειδή ο σκύλος σας δαγκώνει κάποιον δεν σημαίνει ότι είστε αυτόματα λάθος. Υπάρχει η άμυνα της πρόκλησης, όπου ο ιδιοκτήτης του σκύλου πρέπει να αποδείξει ότι το θύμα εκούσια ή ακούσια προκάλεσε το σκυλί να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο. Για παράδειγμα, αν ένα άτομο κατά λάθος πάτησε την ουρά ενός σκυλιού, αυτό είναι μια μορφή ακούσιας πρόκλησης. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το χάιδεμα σε ένα φαινομενικά φιλικό σκυλί ενώ τρώει, ή προσπαθεί να διαλύσει μια πάλη σκυλιών, ή την είσοδο στο έδαφός του σκύλου.
Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτή η άμυνα δεν είναι αποδεκτή σε όλα τα κράτη, είναι σημαντικό να εξετάσετε τους νόμους του κάθε κράτους για να δείτε ποιοι νόμοι ισχύουν για εσάς. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει το βάρος της απόδειξης για την άμυνα αυτή.
Οι άμυνες σας για το δάγκωμα του σκύλου σας και αγωγή
Υπάρχει επίσης ένα αντεπιχείρημα που μπορεί να αυξηθεί από το θύμα για να υπονομεύσει αυτή την άμυνα. Το θύμα φέρει το βάρος της απόδειξης που δείχνει ότι το θύμα είχε δαγκωθεί από το σκύλο.
Το πρόσωπο που μηνύεται είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του σκύλου, και
το θύμα ήταν σε δημόσιο χώρο ή νόμιμα σε ιδιωτική ιδιοκτησία, όταν συνέβη η επίθεση και τον δάγκωσε ο σκύλος σας
Μια άλλη άμυνα που μπορεί να τεθεί είναι αν ο ζημιωθείς του έγινε κατανοητός ο κίνδυνος τραυματισμού. Ένας ιδιοκτήτης σκύλου μπορεί να αποφύγει την ευθύνη, δείχνοντας ότι το θύμα γνώριζε τον κίνδυνο τραυματισμού που σχετίζεται με το σκυλί και εθελοντικά ανέλαβε αυτόν τον κίνδυνο.
Για παράδειγμα, μια προειδοποιητική ταμπέλα ή μια προφορική προειδοποίηση ότι το σκυλί είναι επικίνδυνο θεωρείται επαρκές, και εάν το θύμα επιλέξει εκουσίως να εισέλθει στην ιδιοκτησία σας ούτως ή άλλως, δεν μπορεί στη συνέχεια να σας προσάψει την υπ ευθύνη. Ακόμα και χωρίς κανενός είδους προειδοποίηση, υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα, όπως groomers σκύλων, pet sitters και οι κτηνίατροι, όπου γενικά θεωρείται ότι κινδυνεύουν εθελοντικά με το δάγκωμα από ένα σκυλί. Ο κανόνας αυτός ισχύει μόνο όμως, αν το άτομο αυτό με το επάγγελμα του έχει αποδεχθεί την επιμέλεια και τον έλεγχο του σκύλου.
Μια τρίτη άμυνα είναι το αν το θύμα έκανε την υπέρβαση κατά τη στιγμή του τραυματισμού, αν και αυτό δεν διαφέρει από κράτος σε κράτος. Ένας καταπατητής είναι κάποιος που δεν έχει προσκληθεί στο ακίνητο. Πολλοί άνθρωποι έχουν συμμορφωθεί και συναίνεσαν, όπως αυτοί που παρέχουν το ταχυδρομείο και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Τα παιδιά είναι επίσης μια ειδική περίπτωση, αλλά κατά τα άλλα, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα μπορούσαν να θεωρηθούν καταπατητές, χωρίς τη συγκατάθεση τους, ρητή ή σιωπηρή. Από παρόμοιες σκέψεις, αν το πρόσωπο που ήταν στην ιδιοκτησία και παραβεί του νόμου κατά τη στιγμή του τραυματισμού, τότε ο ιδιοκτήτη του σκύλου δεν ευθύνεται για τυχόν τραυματισμούς.
Πολύ επιθετικό σκυλί
Η απροσεξία δεν είναι μια απόλυτη άμυνα, αλλά μπορεί να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης που μπορεί να υποχρεωθεί να καταβάλει στο θύμα. Αν η απροσεξία του θύματος συνέβαλε στον τραυματισμό του, τότε έχει το δικαίωμα να πληρώσει λιγότερα χρήματα από ότι είναι αυτό που του ζητούνε. Το ποσό μειώνεται κατά πόσο ποσοστό αυτό ήταν δική του υπαιτιότητα. Σε λίγα κράτη, αυτή η άμυνα είναι ακόμη πιο σκληρή: το θύμα που συμβάλλει στα τραύματά του σε οποιαδήποτε ποσότητα μπορεί να μην πάρει καμία αποζημίωση.
Τι πρέπει να κάνω ως ιδιοκτήτης σκύλου
Αν είστε ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου, και το σκυλί σας έχει δαγκώσει κάποιον, υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να λάβετε προκειμένου να διασφαλίσετε κάποια πράγματα προτού κλιμακωθούν. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να μείνετε ήρεμοι και να μην υποστηρίζετε το θύμα.
Όντος είναι καλό και σας βοηθά σε περίπτωση που αυτός ή αυτή αποφασίσει να σας μεταφέρει στο νοσοκομείο. Επιπλέον, το σκυλί σας είναι ήδη σε μια αγχωτική κατάσταση, και προσθέτοντας του περισσότερο στρες μπορεί να του προκαλέσει τη διάθεσή του να επιδεινωθεί. Ευγενικά μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία με το θύμα που να είναι η καλλίτερη για εσάς και το σκυλί σας.
Δεύτερον, θα πρέπει να δείτε αν το θύμα χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Θα πρέπει να τον πάτε στο νοσοκομείο ή στο γιατρό του, αν οι πληγές είναι περισσότερες από ότι μπορείτε να χειριστείτε.
Τρίτον, μπορείτε αν θέλετε να προσφερθεί τε να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς του. Η προσφορά εκ των προτέρων με χρήματα μπορεί να τους οδηγήσει να μην αποφασίσουν να σας κάνουν μήνυση και να τρέχετε στα δικαστήρια. Επίσης, τυχόν δηλώσεις που έγιναν σε σχέση με την πληρωμή για την ιατρική φροντίδα δεν είναι παραδεκτή στο δικαστήριο ως απόδειξη της ευθύνης, δηλαδή δεν είναι απόδειξη ότι είστε ένοχοι. Θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα σε αυτό το σημείο να αναφέρετε το περιστατικό στην ασφαλιστική εταιρεία σας αν έχετε, αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν θα πρέπει να επιστραφούν για αυτήν την εκούσια πληρωμή.
Θα πρέπει να φορέσετε φίμωτρο στο σκύλο σας
Τέταρτον, θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των άλλων ανθρώπων από το σκυλί σας. Πάρτε τον στο σπίτι, ή κρατήστε τον μέσα στο αυτοκίνητό σας, ή βάλτε του ένα φίμωτρο. Λαμβάνοντας αμέσως τα σωστά βήματα θα αποτρέψετε το σενάριο από μια επιδείνωση επίθεσης.
Τέλος, θα πρέπει να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο θύμα και να σας δώσει τα δικά του. Αυτό απαιτείται από το νόμο σε ορισμένες δικαιοδοσίες. Θα ήταν επίσης πολύ καλό να ζητήσετε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των μαρτύρων που ήταν μπροστά στο περιστατικό, πριν σας χρεώσουν μια δίκη για το δάγκωμα του σκύλου.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πάντα να παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποτρέψετε το σκυλί σας από το δάγκωμα κάποιου, ειδικά αν έχει ήδη δαγκώσει κάποιον στο παρελθόν ή όχι. Θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τους νόμους με το λουρί, τους νόμους αντί-καταπάτησης, και τους νόμους σε σχέση με τη λειτουργία στο σύνολό τους. Κρατώντας το σκυλί σας υπό έλεγχο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να καταλήξετε σε μια δίκη με επίθεση σκύλου. Εάν είστε ενήμεροι ότι το σκυλί σας μπορεί να είναι επιθετικό, να λάβετε τα απαραίτητα μέσα, όπως να πάρετε ένα φίμωτρο και κρατώντας τον μακριά από τους άλλους ανθρώπους.
Μετά την επίθεση
Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μείνετε σε επαφή με το θύμα, έτσι ώστε να μπορείτε να δείξετε πραγματικό ενδιαφέρον για την αποκατάστασή του.Η εμφάνιση της καλής πίστης και η ανησυχία σας μπορούν να οδηγήσουν το θύμα να ξεχάσει το όλο περιστατικό. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να πάτε στο δικαστήριο, ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις κατηγορίες για τις ενέργειες του σκύλου σας. Υπάρχουν τρεις δυνατότητες, όπου η υπόθεσή σας μπορεί να καταλήξει:
Πολιτικό δικαστήριο: αυτή είναι όπου η πλειοψηφία των περιπτώσεων με επιθέσεις σκύλου πηγαίνει. Στην πλειοψηφία των μελών, ισχύουν οι αυστηροί κανόνες περί ευθύνης.
Ποινικό δικαστήριο: δεν είναι πιθανό η απαγγελία κατηγοριών να αυξηθεί εναντίον σας, εκτός αν η παρούσα υπόθεση ήταν σοβαρή, ή το σκυλί σας δάγκωσε κάποιον σε μια προηγούμενη στιγμή.
“Αυτόδικα”: οι αρχές ελέγχου μπορούν να ζητήσουν κατηγορίες εναντίον σας ή / και για το σκυλί σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτήσει το σκυλί να είναι σε καραντίνα, η οποία μπορείτε να προσφερθεί τε να την κάνετε στο σπίτι σας. Αυτή μπορεί να είναι μια πιο ευνοϊκή επιλογή υπό το φως των περιστάσεων της υπόθεσης. Θα ζητήσουν να τους παρέχετε τα ιατρικά αρχεία του σκύλου σας σε αυτό το γεγονός για να αποδείξετε ότι έχετε λάβει όλα τα μέτρα της λύσσας του.
Αν νομίζεται ότι θα αντιμετωπίσετε ποινικές διώξεις, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν δικηγόρο, εφόσον το θύμα ζητά χρήματα – συνήθως παρέχουν πολλά χρήματα στο θύμα (για ιατρικούς λογαριασμούς, κ.λπ.) , αν το δάγκωμα ήταν σοβαρό, ή υποψιάζεστε ότι το σκυλί σας μπορεί να έχει λύσσα.
Αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για τις ενέργειες του σκύλου σας
Αν δεν είστε ασφαλισμένος για όλα, τότε υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για να ανταποκριθείτε, ανάλογα με το δικαστήριο που προεδρεύει την υπόθεσής σας. Για τις μικροδιαφορές στο δικαστήριο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένος να εμφανιστείτε στο δικαστήριο κατά την ημερομηνία του δικαστηρίου σας και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας με όλα τα στοιχεία που μπορείτε να συγκεντρώσετε και να έχετε μαζί σας. Σε οποιοδήποτε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε έναν δικηγόρο για να σας βοηθήσει και να υπερασπιστεί την υπόθεση ή να χρησιμεύσει ως σύμβουλος. Αυτός θα είναι σε θέση να σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να συγκεντρωθούν προκειμένου να βοηθήσει την υπόθεσή σας.
Τι να κάνετε εάν είστε το θύμα
Εάν είστε το θύμα μιας επίθεσης σκύλου, είναι πιο πιθανό να κερδίσετε την υπόθεσή σας, εάν μπορεί να αποδείξετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα κριτήρια:
Ο συγκεκριμένος σκύλος είχε ήδη δαγκώσει κάποιον στο παρελθόν, και ο ιδιοκτήτης του το γνώριζε
Το σκυλί ήταν έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη και δεν ήταν με λουρί
Κάποιος έκανε ενέργειες που ήταν αμελείς ή παραπλανητικές, και ως αποτέλεσμα το θύμα δαγκώθηκε από τον σκύλο.
Εκτός από τον ιδιοκτήτη, άλλα άτομα και εταιρείες μπορούν να είναι υπεύθυνα, ειδικά αν ήξεραν ότι το σκυλί ήταν επιθετικό και του επέτρεψαν να έρθει σε επαφή με το θύμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του απέτυχε να κρατήσει ένα γνωστό επικίνδυνο σκύλο μακριά από την περιουσία του. Λόγω της απραξίας του, οι επισκέπτες που έρχονται στο ακίνητο βρίσκονται σε κίνδυνο από επίθεση, και ο ιδιοκτήτης μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος, ακόμα και αν ο σκύλος δεν είναι δικός του.
Το θύμα από μια επίθεση και δάγκωμα σκύλου δικαιούται να λάβει χρηματική αποζημίωση για την πλήρη έκταση των ζημιών του. Αυτές οι βλάβες περιλαμβάνουν ιατρικά έξοδα για τη θεραπεία του τραυματισμού, τον πόνο και την οδύνη, ουλές, οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας που σχετίζονται με την επίθεση, την παροχή συμβουλών, κατεστραμμένα ρούχα, και την απώλεια εισοδήματος, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Υπάρχουν μερικά κράτη που θεωρούν μόνο τα ιατρικά έξοδα σε περίπτωση αποζημίωσης, ενώ άλλοι ορίζουν ένα ανώτατο όριο για το ποσό της αποζημίωσης που μπορείτε να λάβετε.
Θύμα επίθεσης και δαγκώματος από σκύλο
Υπάρχει επίσης το θέμα της τιμωρητικής χρηματικής αποζημίωσης, η οποία εξυπηρετεί το σκοπό της τιμωρίας από την καθώς να καταστήσει λιγότερο πιθανό ότι οι άλλοι άνθρωποι (όπως και ο κατηγορούμενος) δεν θα συμπεριφέρονται σωστά με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.
Σε καταστάσεις όπου υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, η τιμωρητική αποζημίωση σπάνια απονέμεται, ενώ σε άλλα κράτη, μπορεί να χορηγηθεί με βάση το πόσες φορές ο σκύλος έχει προηγουμένως δαγκώσει ένα πρόσωπο. Μια εξαίρεση σε αυτό είναι εάν ο ιδιοκτήτης σκύλου γνώριζε ότι ο σκύλος του είχε μια τάση για να είναι επικίνδυνος. Η γνώση αυτή τον καθιστά πιο ένοχο, και αν δεν λάβει διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι το σκυλί του δεν θα δαγκώσει κάποιον, τότε το δικαστήριο είναι πιθανό να επιδικάσει χρηματικά πρόστιμα για να τον τιμωρήσει για την έλλειψη της κατάλληλης φροντίδας.
Μια δίκη με επίθεση και δάγκωμα σκύλου είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πιθανό να είναι το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, αλλά το θύμα μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο, προκειμένου να μετριαστούν οι ζημίες που έγιναν στο πρόσωπο του, καθώς και την πληρωμή των ιατρικών εξόδων.
Η ζωή του σκύλου μπορεί επίσης να είναι σε κίνδυνο: ένας σκύλος που έχει δαγκώσει πολλούς ανθρώπους αντιμετωπίζει μια πιθανότητα να τεθεί σε ευθανασία. Έχοντας επίγνωση των διαφόρων ειδών του καταστατικού που υπάρχουν στην χώρα μας θα σας προετοιμάσει επαρκώς για τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την προστασία σας, καθώς επίσης και τι καταστατικό είναι στο πλευρό σας σε περίπτωση που είστε θύμα δαγκώματος από ένα σκυλί.
ΠΗΓΗ

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Γιόακιμ Λεβ

Τρως ΚΑΚΑΔΙΑ, νύχια και μυρίζεις τα… @@ σου. Δεν ειναι τόσο κακό τελικα. Η επιστήμη μίλησε

Νικόλας αγόρου

Νικόλας ΑΓΟΡΟΥ Survivor: Τον ΘΥΜΑΣΑΙ; τι κάνει σήμερα;