in

Σεξ: Ποια χρώματα ρίχνουν τη διάθεση και θεωρούνται ακατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα;

Θέλετε να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή; Η ειδικός Jess Wilde δίνει χρήσιμα tips

Eίτε το έχετε σκεφτεί είτε όχι, το μέρος που κοιμάστε επηρεάζει δραστικά τη σεξουαλική σας ζωή. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε υπάρχει στην κρεβατοκάμαρά μας μπορεί να την επηρεάσει, μέχρι και οι φωτογραφίες στο κομοδίνο μας.

Η σεξολόγος Jess Wilde μίλησε στο περιοδικό Fabulous και αποκάλυψε πως αλλάζοντας τα έπιπλα του δωματίου μας, ακόμη και το χρώμα των τοίχων μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη σεξουαλική σας ζωή, όπως και κάποια χρώματα που μπορούν να την καταστρέψουν. Τα κλασικά χρώματα, που συνδέονται με το πάθος και το σεξ, είναι το κόκκινο και το ροζ» τόνισε.

Διαφήμιση

Αν δεν σας αρέσει, όμως, το κόκκινο και δεν θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να μοιάζει σαν να ανήκει σε πριγκίπισσα της Disney, το σκούρο μοβ ή το μαύρο είναι εξίσου καλές επιλογές. «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τα σκούρα χρώματα στη διακόσμηση, αλλά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε έναν χώρο άνετο και να δημιουργήσετε μία ωραία ατμόσφαιρα» είπε η σεξολόγος.

Ανεξάρτητα από τις τάσεις στη διακόσμηση ή τα χρώματα που ταιριάζουν με τα έπιπλά μας, ορισμένα χρώματα είναι πάντα απαγορευτικά για την κρεβατοκάμαρα. Η Jess σημείωσε: «Τα χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται είναι το γκρι και το πράσινο. Και τα δύο αυτά χρώματα συνδέονται με μία λιγότερο ενεργή σεξουαλική ζωή. Το πράσινο συγκεκριμένα συνδέεται περισσότερο με τη χαλάρωση. Επομένως, αν και μπορεί να είναι εξαιρετικό για ύπνο, δεν θεωρείται ιδανικό για να προκαλέσει συναισθήματα σεξ».

Πέρα από το χρώμα του υπνοδωματίου μας, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η τυχόν ακαταστασία, αυτό σημαίνει «μην αφήνετε βρώμικα ρούχα στο πάτωμα». Σχετικά με αυτό, η Jess Wilde υπογράμμισε: «Μία ακατάστατη κρεβατοκάμαρα δεν ευνοεί τη σεξουαλική ζωή και καταστρέφει τη διάθεση. Εκτός από αυτό, μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλοφόρνια, στο Λος Άντζελες, (UCLA) έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν πιο βρώμικα υπνοδωμάτια, έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης». Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος και το στρες, συναισθήματα τα οποία σε εμποδίζουν να νιώθεις σέξι και ερωτική διέγερση.

Και αν έχετε τσακωθεί με τον σύντροφό σας για να έχετε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, δεν είστε μόνοι. Το ερώτημα αν πρέπει να έχουμε τηλεόραση στο δωμάτιό μας υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Όμως, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι απαραίτητα κακό για τη σεξουαλική μας ζωή, εκτός φυσικά και αν παρακολουθούμε ριάλιτι όλη μέρα, χωρίς να αφήνουμε χρόνο για σεξ. «Πιστεύω ότι η κρεβατοκάμαρά σας δεν πρέπει να είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται κυρίως για παρακολούθηση τηλεόρασης» ανέφερε η σεξολόγος.

Σύμφωνα με την ειδικό, ένα ζευγάρι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά του, βλέποντας κάτι που του φτιάχνει τη διάθεση. «Αυτό μπορεί προφανώς να είναι κάτι τόσο άμεσο όσο το πορνό. Θα μπορούσε ακόμη να είναι μια ταινία που σου αρέσει με μία πολύ πικάντικη σκηνή σεξ. Δεν είμαι εντελώς αντίθετη με την ύπαρξη τεχνολογίας στην κρεβατοκάμαρά σας, απλώς φροντίστε να τη χρησιμοποιείτε προσεκτικά όταν πρόκειται να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή».

Εάν ζείτε με άλλους ανθρώπους, ό,τι κι αν γίνει, κλειδώστε την πόρτα! Η Jess Wilde επισημαίνει: «Γνωρίζοντας ότι η πόρτα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειδωμένη και κανένας δεν μπορεί να μπει ξαφνικά, το μυαλό σας επικεντρώνεται πλήρως στη στιγμή και έτσι η απόλαυση κορυφώνεται».

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Λάουρα Νάργες: Φωτογραφία από όταν ήταν μωρό – Τι σκέφτεται για το παιδί που περιμένει;

Σούπερ Κική: Τα χρόνια της φυλακής, η απεξάρτηση και ο αχρείαστος… Γιώργος Λιάγκας