in

Σειρήνες: Τι ώρα θα χτυπήσουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν σήμερα Τρίτη στις 11:00 σε όλη σχεδόν την Ελλάδα σε δύο φάσεις. Πρώτα θα υπάρχει για ένα λεπτό ένας ήχος διακεκομμένος ο οποίος θα σημαίνει αεροπορική επιδρομή ενώ στις 11:05 θα υπάρχει λήξη συναγερμού και ο ήχος θα είναι πάλι για ένα λεπτό αλλά αυτή τη φορά συνεχόμενος.

Στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΜΣ «Παρμενίων-21» θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Σειρήνες

Διαφήμιση

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων γίνεται δοκιμή στις σειρήνες πολέμου για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν και φυσικά για να εξασκείται και ο κόσμος σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής. Η δοκιμή γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας και χωρίζεται σε δυο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, στις 11 ακριβώς ακούγεται για ένα λεπτό ένας διακοπτόμενος ήχος, ο οποίος σημαίνει αεροπορική επιδρομή. Αμέσως μετά, στις 11:05 ακούγεται ένας μακρόσυρτος ήχος για ένα λεπτό επίσης, ο οποίο σημαίνει τη λήξη του συναγερμού.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Natasha Thomsen Όλα τα άρθρα από το Koolnews

Πάτρα: VIDEO. Νεκρός ποδηλάτης σε τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Κοζάνη: ΣΟΚ Ανεμβολίαστη 42χρονη άφησε ΟΡΦΑΝΑ τρία παιδιά. Νεκρή απο κορονοϊό