in , ,

Robert Pattinson: Η διαφορετική προσέγγιση του στον ρόλο του Batman

H ψυχολογία του Μπάτμαν, του μασκοφόρου εκδικητή της Γκόθαμ Σίτι, είναι τόσο ιδιαίτερη και περίεργη, που έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία γι’ αυτή. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει επίσης τον Ρόμπερτ Πάτινσον ότι δεν μελέτησε τα περισσότερα από αυτά. Μιλώντας στο νέο τεύχος της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού Premiere, ο νέος Μπάτμαν αποκαλύπτει ότι προσπάθησε να μπει στη ψυχή του υπερήρωα, από τη στιγμή που υπέγραψε.

«Υπάρχει αυτός ο κανόνας με τον Μπάτμαν: δεν πρέπει να σκοτώνει», είπε ο Πάτινσον. «Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Είτε θέλει μόνο να επιβάλει την κατάλληλη τιμωρία, είτε θέλει να σκοτώσει και η αυτοκυριαρχία του τον εμποδίζει να το κάνει. Είμαι σίγουρος ότι καταφέρνει να πείσει τον εαυτό του ότι κάθε τύπος που έχει μπροστά του είναι αυτός που σκότωσε τη μητέρα του. Και έτσι του επιτρέπει να εκτονώσει όλη του την οργή».

Διαφήμιση

Είναι μια συναρπαστική άποψη, που θα μπορούσε να μας δώσει κάποια εικόνα για το πώς θα είναι η ερμηνεία του Pattinson και πως μπορεί να διαφέρει από τους προηγούμενους σταυροφόρους της μεγάλης οθόνης. Οι ερμηνείες του Christian Bale και του Michael Keaton ξεχώρισαν, ως ευγενείς και συγκρατημένες, δεσμευμένοι στο καθήκον τους να υπερασπιστούν το Gotham ενάντια σε εγκληματίες. Η ερμηνεία του Μπεν Άφλεκ ήταν πολύ διαφορετική, καθώς εμφανίστηκε ως επιθετικός, βάναυσος και πρόθυμος να χρησιμοποιήσει όπλα και βαρύ εξοπλισμό, για να διαλύσει όποιον μπει στο δρόμο του.

Ο Πάτινσον προτείνει έναν πονεμένο, σκληρό και εκδικητικό χαρακτήρα, του οποίου τα φυσικά ένστικτα τον οδηγούν στη δολοφονία. Παράλληλα όμως περιορίζεται από έναν άκαμπτο ηθικό κώδικα. Όπως και να έχει, ανυπομονούμε να δούμε την ερμηνεία του.

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Ελένη Μενεγάκη: Οι γλυκιές ευχές στην κόρη της, Βαλέρια, που κλείνει τα 14

Μαρία Μπεκατώρου: «Παλιότερα είχα όνειρο να ανοίξω ζαχαροπλαστείο»