Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Αυγ 18, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πως να βράσετε σωστά τα αυγά του Πάσχα για να μη σπάσουν πριν το βάψιμο
DIY

Πως να βράσετε σωστά τα αυγά του Πάσχα για να μη σπάσουν πριν το βάψιμο

Kool Team
Last updated: 16 Απριλίου, 2025 2:03 πμ
Kool Team
Published: 16 Απριλίου, 2025
Share
SHARE

Το βάψιμο των αυγών αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες πασχαλινές παραδόσεις. Για να πετύχει όμως το χρώμα και να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο, χρειάζεται προσοχή και σωστή προετοιμασία. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα βήματα και τα μυστικά για να βράσετε τα αυγά χωρίς να σπάσουν, ώστε να είναι έτοιμα για τέλειο βάψιμο.

Ενότητες
  • Η σωστή προετοιμασία πριν το βράσιμο
    • Επιλέξτε φρέσκα αλλά όχι πολύ φρέσκα αυγά
    • Βγάλτε τα από το ψυγείο νωρίτερα
  • Το σωστό βράσιμο βήμα-βήμα
    • 1. Χρησιμοποιήστε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο
    • 2. Τοποθετήστε τα αυγά με προσοχή
    • 3. Προσθέστε χλιαρό νερό
    • 4. Ρίξτε λίγο αλάτι ή ξύδι
    • 5. Ξεκινήστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά
    • 6. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μειώστε τη φωτιά
  • Χρήσιμες συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα
  • Τι να κάνετε αν σπάσει κάποιο αυγό

Η σωστή προετοιμασία πριν το βράσιμο

Επιλέξτε φρέσκα αλλά όχι πολύ φρέσκα αυγά

Αυγά που είναι 4-5 ημερών είναι πιο ιδανικά για βράσιμο σε σχέση με αυτά που μόλις αγοράστηκαν. Τα πολύ φρέσκα αυγά έχουν πιο λεπτή μεμβράνη και είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Βγάλτε τα από το ψυγείο νωρίτερα

Αφήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από το ψυγείο στο βραστό νερό είναι ο κύριος λόγος που σπάνε τα αυγά.

Το σωστό βράσιμο βήμα-βήμα

1. Χρησιμοποιήστε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο

Μια μεγάλη κατσαρόλα βοηθάει ώστε τα αυγά να μην ακουμπάνε πολύ μεταξύ τους ή στα τοιχώματα, μειώνοντας τις πιθανότητες να χτυπηθούν και να σπάσουν.

2. Τοποθετήστε τα αυγά με προσοχή

Βάλτε τα αυγά στην κατσαρόλα πριν προσθέσετε το νερό. Έτσι θα αποφύγετε την πίεση από το νερό κατά την τοποθέτηση.

3. Προσθέστε χλιαρό νερό

Καλύψτε τα αυγά με χλιαρό νερό, περίπου 2-3 εκατοστά πάνω από την επιφάνειά τους.

4. Ρίξτε λίγο αλάτι ή ξύδι

Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά αλάτι ή λίγο ξύδι στο νερό. Το αλάτι βοηθά στην ενίσχυση του κελύφους και το ξύδι μπορεί να βοηθήσει το ασπράδι να “δέσει” πιο γρήγορα σε περίπτωση ραγίσματος.

5. Ξεκινήστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μην βράσετε απότομα. Όσο πιο ήπια η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να σπάσουν τα αυγά.

6. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μειώστε τη φωτιά

Αφήστε τα αυγά να βράσουν για 9-11 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) σε χαμηλή θερμοκρασία, με ελαφρύ βρασμό.

Χρήσιμες συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

  • Μη γεμίζετε υπερβολικά την κατσαρόλα. Τα αυγά πρέπει να έχουν χώρο για να κινούνται ελαφρώς χωρίς να χτυπάνε.
  • Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τα αφαιρέσετε μετά το βράσιμο.
  • Αμέσως μετά το βράσιμο, τοποθετήστε τα αυγά σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει η θερμοκρασία και να μην παραβράσουν.
  • Αν σκοπεύετε να τα βάψετε αμέσως, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πρώτα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να το πετύχεις όπως το θες;

Τι να κάνετε αν σπάσει κάποιο αυγό

Αν δείτε αυγό που ραγίζει κατά το βράσιμο, αφαιρέστε το αμέσως ή συνεχίστε με προσοχή ώστε να μη χαλάσει το νερό. Αν έχει διαρροή, είναι καλύτερα να μην το βάψετε, αλλά να το καταναλώσετε ξεχωριστά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:πασχαλινά αυγά
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
25°C
Athens
clear sky
25° _ 23°
63%
1 km/h
Δε
32 °C
Τρ
33 °C
Τε
33 °C
Πε
34 °C
Πα
30 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

DIY

Μόνο εδώ: Το κόλπο που μας κρύβουν οι υδραυλικοί, λύνει το πρόβλημα άμεσα

3 Min Read
DIY

Παγκόσμιος Πόλεμος. Μετά το αλεύρι τα όσπρια. Πώς θα συντηρήσεις όσπρια για 3 χρόνια

4 Min Read
DIY

Ελαιόλαδο: Φτιάξε το κορυφαίο scrub προσώπου στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα σου

1 Min Read
DIYΓυναίκαΔιατροφήΥγεία

Λάδι καρύδας: Επαναπροσδιορίστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας σε μαλλιά, πρόσωπο, δέρμα

3 Min Read
DIY

Πρώτες βοήθειες με μαγειρική ΣΟΔΑ: Το διττανθρακικό νάτριο και οι απίστευτες ιδιότητές του

1 Min Read
κοκκινα νυχια
DIY

Νύχι: Έχτισε νύχια στο σπίτι με μαγειρική σόδα και κόλλα.Έτσι θα το κάνεις και εσύ. Viral video

1 Min Read
DIY

Ρόφημα αποτοξίνωσης με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού: Όλη η αλήθεια για το διττανθρακικό νάτριο

1 Min Read
ελαιολαδο λεμονι
DIYnewsΔιατροφή

Έστυβε λεμόνι σε Ελαιόλαδο για όλη της τη ΖΩΗ. Οταν διαβασεις το λογο θα το κανεις αμεσως και εσυ

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?