in ,

Ποιά Αντζελίνα Τζολί: Η μητέρα της ήταν μία κούκλα

Ατζελίνα τζολί

Η Marcheline Bertrand από τις πιο όμορφες Αμερικανίδες ηθοποιούς ήταν η μητέρα της Αντζελίνας Τζολί και είχε γονίδια από 4 χώρες αφού o πατέρας της Bertrand ήταν γαλλο-καναδικής καταγωγής και η μητέρα της ήταν ολλανδικής και γερμανικής, με προγόνους που είχαν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η μητέρα της Αντζελίνας Τζολί πέθανε το 2007 στα 56 της χρόνια από καρκίνο ωοθηκών κάτι που πριν από λίγα χρόνια και εξαιτίας της κληρονομικότητας ώθησε την ηθοποιό να προβεί σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών & σαλπίγγων ώστε να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.

Όπως ανέφέρε η ίδια η ηθοποιός, φέρει στο γενετικό της κώδικα ένα μεταλλαγμένο γονίδιο (BRCA1) που συνεπάγεται 50% πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο των ωοθηκών.

Διαφήμιση

Πριν από δύο χρόνια, για τον ίδιο ακριβώς λόγο η Τζολί αποφάσισε να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή, καθώς το μεταλλαγμένο BRCA1 της έδινε 87% πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του μαστού.

«Δεν είναι εύκολο να κάνεις τέτοιου είδους επιλογές, είναι όμως δυνατό να πάρεις τον έλεγχο και να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο οποιοδήποτε ζήτημα υγείας»

Στην πιο κατω φωτογραφια είναι η Marcheline Bertrand στα μέσα της δεκαετίας του 70 και πραγματικά ήταν μία κούκλα!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση
τι ειναι τα youtube shorts

Τι είναι το YouTube Shorts

Κορονοϊός μετάλλαξη δέλτα: Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που τρομάζει για τα κρούσματα στην Ελλάδα