in

Νατάσα Παζαΐτη: Πως δημιουργείται ο καρκίνος του μαστού

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή Νατάσα Παζαΐτη είναι Κλινική χειρουργικής ογκολογίας και αποκατάστασης μαστού και συχνά μέσα από τα social media δίνει συμβουλές αλλά και μοιράζεται χρήσιμες πληροφορίες Θα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

Έτσι λοιπόν για το πως δημιουργείται ο καρκίνος του μαστού η κ Νατάσα Παζαΐτη ανέφερε σε σχετικό πόστ:

Ο μαστός είναι ένας αδένας που περικλείεται από λίπος και συνδετικό ιστό. Ο αδένας αποτελείται από λόβια (μικρούς κυψελοειδείς χώρους) και τους γαλακτοφόρους πόρους (μικρά σωληνάρια) οι οποίοι ξεκινούν από τα λόβια και καταλήγουν στη θηλή.

Διαφήμιση

Μέσα στα λόβια δημιουργείται το γάλα το οποίο μεταφέρεται με τους γαλακτοφόρους πόρους στη θηλή. Ο αυλός των γαλακτοφόρων πόρων και οι κυψελοειδείς χώροι των λοβίων του μαστού επαλείφονται από επιθηλιακά κύτταρα. Ο καρκίνος του μαστού δημιουργείται στα επιθηλιακά κύτταρα των λοβίων και των πόρων. Ο καρκίνος που αναπτύσσεται στα λόβια ονομάζεται λοβιακός καρκίνος του μαστού. Ο καρκίνος που αναπτύσσεται στους γαλακτοφόρους πόρους ονομάζεται πορογενής καρκίνος του μαστού.
Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ίδιος σε όλες τις γυναίκες.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερους τρόπους ανάπτυξης και συμπεριφοράς. Κάθε καρκίνος του μαστού έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το δικό του μοριακό προφίλ και αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Η γνώση της ταυτότητας του καρκίνου μας βοηθάει να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά την θεραπεία του.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Ο Έκτορας Μποτρίνι αποκαλύπτει τι φταίει όταν δεν τρώτε κάπου καλά

τι ειναι τα youtube shorts

Τι είναι το YouTube Shorts