koolnews logo
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Μάι 26, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πέτσας: Πώς θα κάνουμε Πάσχα;
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
newsΕλλάδα

Πέτσας: Πώς θα κάνουμε Πάσχα;

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 10:36 πμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Την εκτίμηση ότι η αγορά θα μπορέσει να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου και ότι το φετινό Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με το περυσινό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ. 

Όπως ανέφερε «είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι». 

Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι ο πρωθυπουργός θέλει η αγορά να ανοίξει πάση θυσία στις 16 Μαρτίου, επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ναι μεν είναι πολύ κοντά στην αγορά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι  θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας. 

«Ακόμα και τώρα βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά. Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε. Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι η «είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού και γρήγορα θα έχουμε καλά αποτελέσματα». Όπως εξήγησε, όταν ξεκίνησε πέρυσι η πανδημία, υπήρχε και τότε μια συζήτηση αν θα μπορεί κάποιος να έρχεται στη χώρα για τουριστικούς σκοπούς με κάποιο πιστοποιητικό, δηλαδή να έχει περάσει ένα τεστ και να είναι αρνητικός προσθέτοντας ότι τώρα είναι πολύ πιο ώριμα τα πράγματα στην Ε.Ε. να καθιερωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

«Πάνω από 25 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και σε μερικούς μήνες θα έχουν φτάσει τα 50-60 εκατ. Γιατί να μην έχουμε μια τέτοια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που με σχετική ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν κι ένας χώρος σημαντικός όπως είναι του καταλύματος, της εστίασης και του τουρισμού να αρχίσει να αναπνέει τουλάχιστον από την άνοιξη και μετά; Να μπορέσει δηλαδή να υπάρξει μια κινητικότητα με ασφάλεια στην Ευρώπη και από αυτή να επωφεληθούν όλοι», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

Author

Ασημίνα Φρατζέσκου

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:lockdownπασχα 2021πετσας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
26°C
Athens
few clouds
27° _ 25°
46%
6 km/h
Τρ
28 °C
Τε
28 °C
Πε
29 °C
Πα
27 °C
Σα
26 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Λέσβος: Μοτοσικλέτα καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ – Ακαριαίος θάνατος για δύο νεαρούς φίλους 16 και 18 ετών στη διασταύρωση της Παναγιούδας

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

koolgirlsnewsΓυναίκα

Kendall Jenner: To νέο πρόσωπο της εταιρίας κοσμημάτων Messika

1 Min Read
koolgirlssexyShowbiz

Lady Gaga: Εντυπωσιάζει με ανατρεπτικό μίνι μαύρο φόρεμα

1 Min Read
news

Αρνήθηκαν να βάλουν γάτο με καρκίνο στο αεροπλάνο γιατι… ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ

10 Min Read
news

Αυτά φέρνει στον Ολυμπιακό ο Φρανκ Ντιλικινά

4 Min Read
Medianews

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ: Απίστευτη Φωτογραφία

1 Min Read
Showbiz

Τον βλέπεις στην τηλεόραση: Ποιος τραγουδιστής είναι ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας;

1 Min Read
newsShowbiz

Σοφία Μαριόλα: 49 Αυγούστου και συνεχίζουν τα μέλια με το Στράτο Τζώρτζογλου … Πότε θα γυρίσουν ;

1 Min Read
koolgirls

Χριστίνα Μπόμπα: Φόρεσε το τζιν παντελόνι που κολακεύει κάθε γυναίκα

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?