koolnews logo
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Μάι 23, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πέτσας: Πώς θα κάνουμε Πάσχα;
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
newsΕλλάδα

Πέτσας: Πώς θα κάνουμε Πάσχα;

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 10:36 πμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Την εκτίμηση ότι η αγορά θα μπορέσει να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου και ότι το φετινό Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με το περυσινό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ. 

Όπως ανέφερε «είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι». 

Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι ο πρωθυπουργός θέλει η αγορά να ανοίξει πάση θυσία στις 16 Μαρτίου, επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ναι μεν είναι πολύ κοντά στην αγορά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι  θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας. 

«Ακόμα και τώρα βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά. Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε. Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι η «είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού και γρήγορα θα έχουμε καλά αποτελέσματα». Όπως εξήγησε, όταν ξεκίνησε πέρυσι η πανδημία, υπήρχε και τότε μια συζήτηση αν θα μπορεί κάποιος να έρχεται στη χώρα για τουριστικούς σκοπούς με κάποιο πιστοποιητικό, δηλαδή να έχει περάσει ένα τεστ και να είναι αρνητικός προσθέτοντας ότι τώρα είναι πολύ πιο ώριμα τα πράγματα στην Ε.Ε. να καθιερωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

«Πάνω από 25 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και σε μερικούς μήνες θα έχουν φτάσει τα 50-60 εκατ. Γιατί να μην έχουμε μια τέτοια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που με σχετική ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν κι ένας χώρος σημαντικός όπως είναι του καταλύματος, της εστίασης και του τουρισμού να αρχίσει να αναπνέει τουλάχιστον από την άνοιξη και μετά; Να μπορέσει δηλαδή να υπάρξει μια κινητικότητα με ασφάλεια στην Ευρώπη και από αυτή να επωφεληθούν όλοι», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

Author

Ασημίνα Φρατζέσκου

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:lockdownπασχα 2021πετσας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
20°C
Athens
broken clouds
21° _ 18°
80%
4 km/h
Σα
25 °C
Κυ
25 °C
Δε
26 °C
Τρ
26 °C
Τε
27 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

news

Σοκ στην Αθηνών-Λαμίας: Mercedes έτρεχε με 198 χλμ./ώρα – Τι συνέβη στα διόδια της Θήβας

1 Min Read
Sports

Σε Σύγχυση οι Αγγελόπουλοι: Με Ντόρσει στο 2 θα σε Νικάει μέχρι και ο Φρι – Βεζένκοφ και Κέβιν Πόρτερ Τζ. στο NBA

3 Min Read
koolgirls

Βίκυ Κάβουρα: Έξαλλη με τίτλο άρθρου που αναφέρεται σε εκείνη – Τι υποστηρίζει η ίδια για τις ερωτικές σχέσεις;

1 Min Read
Showbiz

Αγέραστη και εκρηκτική! Η Κλόντια Σίφερ ποζάρει με leopard και ρίχνει το διαδίκτυο!

2 Min Read
Media

Cash Or Trash: Το χρυσό κόσμημα Ζολώτας τίναξε τη μπάνκα στον αέρα. Η μεγαλύτερη εκτίμηση και αγορά

1 Min Read
news

Ρίγη συγκίνησης: Έτσι τίμησαν τους πεσόντες πιλότους του Φάντομ οι «φαντομάδες» στην Ανδραβίδα

2 Min Read
koolgirls

Claire Hogle: Η αθλήτρια του βόλει που ένας τραυαμτισμός στον ώμο την έκανε Influencer

3 Min Read
newsvideo

Ιωάννα Μαλέσκου: Κυκλοφόρησε το trailer. Τέλος παλιός συνεργάτης της. Ποιοι θα είναι οι νέοι

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?