Παύλος Κοντογιαννίδης: Ακόμα τον γερό σεισμό δεν τον έχουμε ακούσει [βίντεο]

Στα πλαίσια των καταγγελιών για περιπτώσεις εργασιακής, σεξουαλικής και λεκτικής κακοποίησης που αφορούν το χώρο του θεάματος και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις τελευταίες εβδομάδες, ο γνωστός ηθοποιός, Παύλος Κοντογιαννίδης, μίλησε εχθές, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας (22/2) στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ειδικότερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Μεταξύ άλλων, σχολίασε τις σοκαριστικές υποθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί ως τώρα, και αναφέρθηκε σε όσα αναμένεται να δούμε από δω και μπρος.

«Αν μείνουμε μόνο στο θέμα του κυρίου Λιγνάδη και την ευθύνη που φέρνει η υπουργός νομίζω ότι έχουμε φύγει από το κάδρο. Το ουσιαστικό για μένα είναι η βία που αναπαράγεται σε πολλούς χώρους και με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου κύματος. Κατά τη δική μου άποψη ακόμα τον γερό σεισμό δεν τον έχουμε ακούσει και μιλάω πάντα για τον κλάδο μου», δήλωσε ο κ. Κοντογιαννίδης.

«Η βία υπάρχει σε όλους τους χώρους κοινωνικής έκφρασης. Επειδή ο δικός μας ο χώρος βρίσκεται μπροστά στους προβολείς, έχει μεγάλη τηλεθέαση. Το ουσιαστικό του όλου θέματος είναι ότι σε μία κοινωνία που παράγει και αναπαράγει τη βία σε όλους τους χώρους έκφρασης, εκεί πρέπει να απευθυνθούν οι υπεύθυνοι για να βρούμε συνθήκες οι οποίες να κάνουν το βίωμα πιο ανθρώπινο.

Εμείς οι ηθοποιοί υποτίθεται ότι υπηρετούμε την ψυχαγωγία και τη διαπαιδαγώγηση και οι δάσκαλοί μας αυτό λέγανε. Ο ηθοποιός διαπαιδαγωγεί ψυχαγωγώντας και ψυχαγωγεί διαπαιδαγωγώντας. Με αυτή την έννοια πρώτα θα εξετάσουμε τον άνθρωπο. Το πρόβλημα του κάθε καταγγελλόμενου είναι πρόβλημα που χρήζει άλλων ειδικοτήτων.

Κατά τη δική μου άποψη το Σωματείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, οι περισσότεροι διάσημοι δεν είναι καν μέλη του ΣΕΗ. Συνέχεια κατηγορούσαν το Σωματείο ότι μέλη του είναι οι άνεργοι, οι ατάλαντοι, οι μετρίου ταλέντου», επεσήμανε ο ηθοποιός.

«Εγώ είμαι μία ζωή εκτός. Είμαι μία αυτόνομη καλλιτεχνική δύναμη. Η ανακοίνωση του ΣΕΗ δε με καλύπτει 100%. Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις, να κρίνει ο συνάδελφος έναν συνάδελφο ακόμα και εγκληματίας να είναι. Δεν μπορώ να κρίνω τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί για το ταλέντο τους, εγώ θα κρίνω πρώτα τον άνθρωπο.

Όποιο και να είναι το επάγγελμα του καθενός μας προέχει η ιδιότητα του ανθρώπου. Θέλει τρομερή δύναμη και έλεγχο να ελέγξεις την επιτυχία να μείνεις ταπεινός και δημιουργικός», είπε ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης:

ΠΗΓΗ

Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα

Σέρρες: Φαντασματάκια στην τηλεκπαίδευση!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

MasterChef: Βγήκε πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση και εκνευρίστηκε (vid)