in , , ,

Λάδι καρύδας: Επαναπροσδιορίστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας σε μαλλιά, πρόσωπο, δέρμα

Σε τι κάνει ενδεχομένως καλό;

Λάδι καρύδας για το πρόσωπο

Το δέρμα στο πρόσωπό μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και επομένως πρέπει να το φροντίζουμε ιδιαίτερα καλά. Το λάδι καρύδας είναι μοναδικό στο γεγονός ότι περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας, σε αντίθεση με άλλα έλαια. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα στο πρόσωπό σας μπορεί εύκολα να το απορροφήσει, αυξάνοντας την ελαστικότητα και τη δύναμη του.

Όταν τοποθετείται πάνω σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, θα ενυδατώσει και θα επανορθώσει το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε επίσης λάδι καρύδας ως καθαριστικό προσώπου και ντεμακιγιάζ. Και πάλι, λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων, θα καθαρίσει το δέρμα και θα αφαιρέσει τη βρωμιά και το μακιγιάζ.

Διαφήμιση

Λάδι καρύδας για τα μαλλιά

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν το λούσιμο, ως βαθύ μαλακτικό. Περιέχει ένα λιπαρό οξύ που ονομάζεται λαυρικό οξύ (το οποίο βρίσκεται στο μητρικό γάλα). Το λαυρικό οξύ είναι γνωστό για τις αντιικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Χρησιμοποιημένο ως μαλακτικό, το λάδι καρύδας θα σκοτώσει τα βακτήρια και θα ανασηκώσει τους ρύπους που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής σας. Θα μαλακώσει επίσης βαθιά τη ρίζα, το κατά μήκος της τρίχας, μέχρι εκείνες τις ευαίσθητες άκρες.

Το λαυρικό οξύ στο λάδι καρύδας απορροφάται εύκολα από τις πρωτεΐνες των μαλλιών και θα δράσει για να αποτρέψει την απώλεια αυτών, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι δυνατά, ενυδατωμένα και λαμπερά.

Λάδι καρύδας για το δέρμα

Το δέρμα μας λατρεύει το λάδι καρύδας: Δημιουργήστε το δικό σας απολεπιστικό σώματος, αναμειγνύοντας λάδι καρύδας με θαλασσινό αλάτι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγο απλό λάδι καρύδας ως κρέμα ξυρίσματος, για να αποκτήσετε λεία και υπέροχα πόδια. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και προσθέστε λίγο λάδι καρύδας στο ζεστό νερό ή φτιάξτε ένα πιο συμπυκνωμένο μείγμα, για λίγη επιπλέον φροντίδα στα πόδια σας.

Το λάδι καρύδας έχει επίσης εξαιρετικές αντιμυκητιακές ιδιότητες, που θα κάνουν θαύματα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και κάτω από τα νύχια σας. Ολοκληρώστε την περιποίηση του δέρματός σας, χρησιμοποιώντας λίγο λάδι, όπως ακριβώς θα κάνατε με λοσιόν, για να αποκτήσετε υπέροχη ενυδάτωση.

Λάδι καρύδας για τον οργανισμό

Πάντα προσπαθούμε να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα, αλλά εκτός από το να φαινόμαστε υπέροχα εξωτερικά, πρέπει να σκεφτόμαστε και το εσωτερικό. Το λάδι καρύδας λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό στον οργανισμό και διεγείρει επίσης τον θυρεοειδή αδένα. Έτσι, η κατανάλωσή του θα προωθήσει την απώλεια βάρους. Δεν χρειάζεται να κόψετε τα λάδια από τη διατροφή σας, απλώς αντικαταστήστε τα!

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, καθώς μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τις υψηλές θερμοκρασίες. Αν ανησυχείτε για τη γεύση της καρύδας, απλώς αγοράστε το λάδι καρύδας χωρίς άρωμα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Μόδα: 7 tips για να φορέσετε oversized ρούχα. Η Τάμτα το τόλμησε

Μαλλιά: Τα πιο κομψά κουρέματα για τις γυναίκες άνω των 50 για το 2022