in

MortSafe: Ο πιο περίεργος τάφος που έγινε ποτέ. Viral Φωτογραφιες

Έχετε δει ποτέ τέτοια κατασκευή σε τάφο; Γιατί το έκαναν αυτό ποιοι και πότε;

Λέγεται mortsafe και προστάτευε τους νεκρούς από το να κλέψουν τα σώματά τους.

Διαφήμιση

Το 1752 στην Αγγλία οι χειρουργοί και οι ανατόμοι μπορούσαν να διαμελίσουν και να ερευνήσουν τα ανθρώπινα σώματα μόνο όσων είχαν καταδικαστεί σε θάνατο.

Η έρευνα πήγαινε πίσω καθώς μόνο 30 με 45 άνθρωποι το χρόνο ήταν διαθέσιμοι για την έρευνα καθώς τόσες περίπου εκτελέσεις γίνονταν εκείνη τη χρονική περίοδο. Τότε ένας Σκωτσέζος ανατόμος ο Ρόμπερτ Νοξ αποφάσισε να πληρώνει οποιονδήποτε μπορούσε να του φέρει ένα ανθρώπινο σώμα για το ερευνήσει ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι να πηγαίνουν στο νεκροταφεία να ξεθάβουν νεκρούς για να τους πηγαίνουν στον Νοξ για να εισπράξουν χρήματα. Έτσι εφευρέθηκε αυτή η κατασκευή, ένας κλωβός ουσιαστικά ο οποίος απέτρεπε τους ανθρώπους από το να κλέψουν το νεκρό σώμα

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο τραγική αφού δύο Ιρναλδοί, ο Γουίλιαμ Μπερκ και ο Γουίλιαμ Χαρ αφού άκουσαν ότι τα ανθρώπινα σώματα είχαν αξία μέσα σε 10 μήνες στο Εδιμβούργο σκότωσαν 16 ανθρώπους και πούλησαν τα πτώματα στον ανατόμο.

Όταν τους συνέλαβαν ο ένας φυλακίστηκε ο άλλος εκτελέστηκε. Το σώμα του εκτελεσμένου δόθηκε πώς προβλέπονταν για τεμαχισμό και έρευνα και σήμερα ο σκελετός του εκτίθεται στο ανατομικό μουσείο του εδιμβούργου

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Καίτη Γαρμπή: Την έκαναν από το Photoshop να μοιάζει με 25άρα και τρολάρει την εικόνα της

Κατερίνα Καινούργιου: Άλλαξε φίλτρα, ανέβηκε πίστα στο instagram