Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Ιούλ 4, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Μαμαδίστικα & απλά! Συνταγή για τάρτα με σάλτσα ντομάτα και αβγά από την Ελένη Ψυχούλη
food

Μαμαδίστικα & απλά! Συνταγή για τάρτα με σάλτσα ντομάτα και αβγά από την Ελένη Ψυχούλη

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 25 Ιανουαρίου, 2024 11:11 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published 25 Ιανουαρίου, 2024
Share
SHARE

Η ειδική στα νόστιμα πιάτα, Ελένη Ψυχούλη, μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή για την πιο αρωματική και λαχταριστή, αλμυρή τάρτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 αβγό
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρύο γάλα

 

Για τη σάλτσα

  • 3 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες με τη φλούδα από το μούλτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο που θα περάσουμε από το μούλτι μαζί με τη ντομάτα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 4-6 τηγανητά αβγά
  • Βασιλικό φρέσκο για το τέλος
  • Φέτα σπασμένη σε κομματάκια

 

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, κόβουμε το βούτυρο κρύο από το ψυγείο σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε το αβγό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Με τα χέρια μας, τρίβουμε ψιχουλιαστά όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να νοιώσουμε ότι το βούτυρο έχει ενσωματωθεί στο αλεύρι. Απλά με το χέρι την μαζεύουμε σε μπαλίτσα, την βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, μισή ώρα.

Όσο η ζύμη κρυώνει, φτιάχνουμε τη σάλτσα: σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά της ντομάτας και να μείνει με το λάδι.

Τηγανίζουμε και τα αβγά. Σε μια ταρτιέρα, απλώνουμε χαρτί ψησίματος, αφού πρώτα το βρέξουμε και το τσαλακώσουμε με τα χέρια μας. Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, σε λεπτή στρώση. Το ίδιο κάνουμε και τα τοιχώματα, φροντίζοντας στην ένωση με τον πάτο της ταρτιέρας να μην μας βγει χοντρή η ζύμη.

Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει, 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, την βάζουμε σε πιατέλα, την γεμίζουμε με την σάλτσα, τοποθετούμε πάνω προσεχτικά τα αβγά, πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και την τριμμένη φέτα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και καλή όρεξη!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
26°C
Athens
clear sky
27° _ 25°
40%
5 km/h
Πα
32 °C
Σα
35 °C
Κυ
36 °C
Δε
37 °C
Τρ
37 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ευγενία Σαμαρά: Η εξόρμηση σε άγρια παραλία της Σερίφου που μας θύμισε γιατί αγαπάμε το ελληνικό καλοκαίρι

Kool Team
2 Min Read

Πόνος στον αυχένα: Από που προέρχεται;

Kool Team
5 Min Read

You Might Also Like

food

Της ακολασίας! Συνταγή για σάντουιτς με νουτέλα και μπανάνα

1 Min Read
food

DIY: Συνταγή για χωριάτικο τυρόψωμο με τα χεράκια σας από το σεφ Χρήστο Αθανασιάδη

2 Min Read
food

Κύμα δροσιάς: Απίθανα smoothies με μάνγκο και μπανάνα

1 Min Read
food

Μύδια με σκόρδο: Η τέλεια νηστίσιμη επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα

1 Min Read
food

Ταλιατέλες με σολομό και λιαστή ντομάτα: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή!

2 Min Read
food

Ζουμερός & υγιεινός! Συνταγή για φρέσκο σολομό

1 Min Read
food

Χταπόδι στιφάδο: Η αγαπημένη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

2 Min Read
food

Βασιλόπιτα με γέμιση σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?