in

Μαλλιά: Τα καλύτερα κουρέματα για 40αρες, που θα σας ανανεώσουν

Πολλές είναι αυτές που πιστεύουν ότι η ηλικία περιορίζει την επιλογή του κουρέματος, καθώς είναι συνηθισμένο για τις σαραντάρες να επιλέγουν πιο κοντά κουρέματα, που τις μικραίνουν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο styling.

Αυτό όμως είναι λάθος! Υπάρχουν πολλές κολακευτικές ιδέες για κούρεμα, σε μεσαίο ή μακρύ μήκος, οι οποίες ταιριάζουν άψογα στις γυναίκες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Οι κύριοι παράγοντες για την τέλεια επιλογή είναι το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και το είδος της τρίχας. Επίσης, διαλέγοντας το ιδανικό χρώμα στα μαλλιά, που ταιριάζει με την επιδερμίδα σας, μπορείτε να πετύχετε ένα νεανικό look. Αντίθετα, μια μη κολακευτική βαφή μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαφήμιση

Κοντά κουρέματα

Τα κοντοκουρεμένα μαλλιά, που θυμίζουν ανδρικό στυλ, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Pixie, buzz cut, boy cut και bixiecut μπορούν επομένως να αποτελέσουν μια νεανική επιλογή για 40αρες. Παράλληλα, είναι πολύ πρακτικά, καθώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερο styling.

Το ίδιο όμορφα, αλλά έχοντας λιγότερο ρίσκο, είναι τα κοντά κουρέματα τύπου καρέ. Είναι επίσης πολύ αγαπητά στις γυναίκες αυτής της ηλικίας, όπως και σε μικρότερες. Από το κλασσικό καρέ με στρογγυλεμένο σχήμα και το blunt bob, μέχρι το φιλαριστό, οι επιλογές είναι αμέτρητες και πρόκειται για κουρέματα που κολακεύουν ιδιαίτερα. Αν μάλιστα επιλέξετε ένα τέτοιο κούρεμα,  συνδυάστε το με αφέλειες ή φράντζα, για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Κουρέματα μεσαίου μήκους

Ένα κομψό και στυλάτο κούρεμα, με μαλλιά μέχρι τον ώμο, είναι ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση για σαραντάρες. Αποπνέει σοβαρότητα ενώ έχει το σωστό μήκος για να δώσει στην εμφάνιση σας ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να απογειωθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το κούρεμα αυτό έχει γίνει must στις 40αρες celebrities, αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί να χτενιστεί ίσιο, σε ανάλαφρες μπούκλες ή σπαστό και είναι εξίσου εντυπωσιακό!

Κουρέματα για μακριά μαλλιά

H αλήθεια είναι πως τα μακριά μαλλιά για να διατηρηθούν υγιή και όμορφα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, κάνοντας τις γυναίκες να προτιμούν ένα πιο κοντό κούρεμα με εύκολο styling. Παρόλα αυτά, αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά και δεν έχετε πρόβλημα με τα συχνά κουρέματα και την υψηλή φροντίδα, τότε υπάρχουν πολλές όμορφες προτάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δείτε για παράδειγμα την εντυπωσιακή JLo και τα όμορφα μακριά μαλλιά της, τα οποία προτιμά είτε ίσια είτε σε χαλαρές μπούκλες. Είναι κουρεμένα σε μύτες και διάφορα layers, έτσι ώστε να έχουν κίνηση και πλούσιο όγκο. Τέλος, εξαιρετικά είναι και τα μακριά κουρέματα με αφέλειες ή φράντζα, διότι προσθέτουν στυλ και κολακεύουν το πρόσωπο.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Βίκυ Κάβουρα: Δηλώνει φαν της ανάγνωσης βιβλίων και μας εξηγεί τα οφέλη της

Κατερίνα Ζαρίφη: Δες την με μοβ μαλλιά – Της πάει;