in

Λογαριασμός Ρεύματος: Έτσι θα μειώσεις 16 ευρώ το μήνα το λογαριασμό. Μόνο στο Kool αναλυτικά τα νούμερα

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπιστώθηκε ότι οι καταναλωτές μπορούν να μειώσουν το λογαριασμό του ρεύματοςατά μέσο όρο 147 £ (175€) ετησίως απενεργοποιώντας τις λεγόμενες συσκευές βαμπίρ.

Συσκευές βαμπίρ χαρακτηρίζονται οι συσκευές που παραμένουν στην πρίζα χωρίς να λειτουρούν. Μία τηλεόραση, ένα DVD, ένα στερεοφωνικό, το air-condition, ο φούρνος μικροκυμάτων, ο φούρνος της κουζίνας υπολογιστές ακόμα και οι φορτιστές των κινητών!

Η πιο οικονομική συσκευή στη διαδικασία ύπνωσης, όταν δε λειτουργεί δηλαδή αλλά απλά βρίσκεται στην πρίζα καταναλώνει περίπου μισό watt !

Διαφήμιση

Μία συνηθισμένη μέση τιμή όμως των συσκευών στη λειτουργία ύπνωσης είναι περίπου τα 3 watt την ώρα!

Ας κάνουμε λοιπόν τον υπολογισμό μας με mέση κατανάλωση 3 βαττ την ώρα για ένα σπίτι που έχει 15 τέτοιες συσκευές. Μη σου φαίνονται πολλές. Αν αναζητήσεις πόσες συσκευές έχεις μόνιμα στην πρίζα στο σπίτι σου θα εκπλαγείς από το πόσες πολλές είναι!

Πάμε να συνεχίσουμε το παράδειγμα με περίπου 15 τέτοιες συσκευές.

Μία δύο τηλεοράσεις, 2- 3 air condition, αποκωδικοποιητή τηλεόρασης, DVD player, ηλεκτρικό φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων πλυντήριο πιάτων πλυντηρίων ρούχων, σταθερό υπολογιστή, οθόνη υπολογιστή, laptop, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, στερεοφωνικό και λοιπά!

Αν η κατανάλωση είναι 3 Watt την ώρα για κάθε μία συσκευή τότε χρειαζόμαστε 3 * 15 = 45 ευρώ για κάθε ώρα που  ένα βαμπίρ βρίσκεται στην πρίζα.

Σε μία ολόκληρη ημέρα, δηλαδή 24 ώρες, χρειαζόμαστε 24χ45= 1080w ή 1,08Kwh!

Σε 30 ημέρες χρειαζόμαστε 30χ1,08= 32,4Kwh

Μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 0,22 λεπτά η κιλοβατώρα, δηλαδή θα ξοδέψουμε 32,4×0,22= 7,1 ευρώ μόνο για ρήτρα αναπροσαφμογής

Αν βέβαια προσθέσουμε το βασικό κόστος της αξίας του ρεύματος για τις 32kw, που έχει να κάνει με το συμβόλαιο σας με την εταιρεία ηλεκτρισμού, αλλά και τις επιπλέον χρεώσεις που έχει η κάθε κιλοβατώρα όπως για παράδειγμα το δίκτυο διανομής και το ΦΠΑ τότε με σημερινές τιμές που το τελικό κόστος μιας κιλοβατώρας ερχόταν στο λογαριασμό μας με μισό ευρώ κόστος μπορούμε να κερδίσουμε 16 ευρώ το μήνα

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Μαρία Κορινθίου: Λιτή και ξυπόλητη, αποθεώνει τη μεσογειακή ομορφιά και οι θαυμαστές της τρελαίνονται

Κατερίνα Λιόλιου: Πάρε το υπογλώσσιο και δες. Με κόκκινο κραγιόν και ανοιχτά τα πόδια θα σου τονώσει τη διάθεση