Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Μαρ 1, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»
news

Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»

Kool Team
Last updated: 16 Φεβρουαρίου, 2025 1:21 μμ
Kool Team
Published: 16 Φεβρουαρίου, 2025
Share
SHARE

Σε μια εκτενή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη για εργαλειοποίηση του γεγονότος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για σοβαρότητα, αλήθεια και θεσμική σταθερότητα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Επικρίσεις για εργαλειοποίηση της τραγωδίας

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπεί σε μέσο πολιτικής εκμετάλλευσης. «Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα, εργαλειοποιώντας την τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στις κατηγορίες για «μπάζωμα» και συγκάλυψη, τις οποίες χαρακτήρισε ανυπόστατες, λέγοντας πως καταρρίπτονται από τα νεότερα στοιχεία και τα συμπεράσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων.

«Δεν περίμενα κανένα βίντεο για να αντικρούσω τα ψέματα και τη χυδαιότητα», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία κινείται με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών και τη βελτίωση των συστημάτων λειτουργίας του κράτους.

Η αμφισβήτηση των θεσμών και ο κίνδυνος διχασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικευμένη αμφισβήτηση θεσμών όπως η Δικαιοσύνη και ο κοινοβουλευτισμός.

«Η άγνοια τροφοδοτεί τον λαϊκισμό, ενώ η καχυποψία γίνεται το λίπασμα που βοηθά αυτό το φαινόμενο να γιγαντωθεί», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτές οι πρακτικές διαβρώνουν τη δημοκρατία και οδηγούν σε μια κοινωνική «ζούγκλα».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τυφλή διαμαρτυρία» και «άναρθρες κραυγές» από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από διχαστικές πρακτικές ή θεωρίες συνωμοσίας.

Δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου

Σε σχέση με το μέλλον των σιδηροδρόμων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη λειτουργία τους προσωπικό στοίχημα και δεσμεύτηκε ότι, μέσα στην επόμενη διετία, η Ελλάδα θα διαθέτει έναν σιδηρόδρομο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να αποτελέσει αφετηρία αλλαγών, όχι μοχλό πολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την αναβάθμιση των υποδομών.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξωτερική πολιτική

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εργάζεται για «ήρεμα και ελεύθερα νερά», ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την εθνική άμυνα και χτίζει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ξεκαθάρισε ότι αυτή εκφράζεται ενιαία και συνολικά από το ΚΥΣΕΑ, διαψεύδοντας σενάρια περί ύπαρξης διαφορετικών πόλων εντός της κυβέρνησης.

Απόρριψη συνεργασίας με ακροδεξιά κόμματα

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της ακροδεξιάς, διαχωρίζοντας τους υποστηρικτές τους από τις πολιτικές δυνάμεις. «Απαντούμε στις αγωνίες των πολιτών με έργα και όχι με ιδεολογικές συμμαχίες που εντείνουν τους διχασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπέρασμα

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα για την ανάγκη θεσμικής σταθερότητας, αποφυγής του διχασμού και επίλυσης των προβλημάτων μέσα από σοβαρότητα και αλήθεια. Το στοίχημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Ελλάδα να ενισχύσει τις υποδομές της, να διαφυλάξει τη δημοκρατία και να παραμείνει ενωμένη μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
9°C
Athens
scattered clouds
10° _ 8°
69%
6 km/h
Κυ
13 °C
Δε
16 °C
Τρ
16 °C
Τε
17 °C
Πε
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Φωτιά στις αντλίες: Η κρίση στο Ιράν «σπρώχνει» τη βενζίνη προς τα 2 ευρώ – Ποιες περιοχές της Ελλάδας πλήττονται πρώτες

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

koolgirls

Τζόζι Κανσέκο: Η κόρη του Χοσέ Κανσέκο βάζει μαγιό βγάζει selfie και φέρνει την άνοιξη στον τοίχο σου

1 Min Read
koolgirls

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Το Μιλάνο υποκλίθηκε ξανά στην ομορφιά της με αυτό το βίντεο

2 Min Read
Κατερινα λιολιου
MedianewsShowbiz

Viral Video: Το τσιφτετέλι της Κατερίνας Λιόλιου στο Σπύρο Παπαδόπουλο ανέστησε τον πεθαμένο

1 Min Read
news

Brother Alexis Bugnolo: Η προειδοποίηση του 2021 για 2–3 δισ. θανάτους – Τι είχε πει και πώς σχολιάστηκε

3 Min Read
news

Δημήτρης Γιαννακοπουλος: Με τον φρι και τις κουπες στο Σούνιο. Οι Viral φωτογραφίες

2 Min Read
κατερίνα καινούργιου
Media

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτός ήταν – ΚΟΠΗΚΕ όταν τη ρώτησαν για τον πρώτο της, λίγο μετά που υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Μικρούτσικο

1 Min Read
koolgirls

Ναστάσια Μιρόντσικ-Ιβάνοβα: Η αθλήτρια του μήκους είναι παράλληλα ένα supermodel

2 Min Read
news

Γυαλιά ηλίου: Δείτε τα γυαλιά των διάσημων που έγιναν σήμα κατατεθέν

0 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?