Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Φεβ 24, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»
news

Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»

Kool Team
Last updated: 16 Φεβρουαρίου, 2025 1:21 μμ
Kool Team
Published: 16 Φεβρουαρίου, 2025
Share
SHARE

Σε μια εκτενή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη για εργαλειοποίηση του γεγονότος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για σοβαρότητα, αλήθεια και θεσμική σταθερότητα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Επικρίσεις για εργαλειοποίηση της τραγωδίας

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπεί σε μέσο πολιτικής εκμετάλλευσης. «Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα, εργαλειοποιώντας την τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στις κατηγορίες για «μπάζωμα» και συγκάλυψη, τις οποίες χαρακτήρισε ανυπόστατες, λέγοντας πως καταρρίπτονται από τα νεότερα στοιχεία και τα συμπεράσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων.

«Δεν περίμενα κανένα βίντεο για να αντικρούσω τα ψέματα και τη χυδαιότητα», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία κινείται με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών και τη βελτίωση των συστημάτων λειτουργίας του κράτους.

Η αμφισβήτηση των θεσμών και ο κίνδυνος διχασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικευμένη αμφισβήτηση θεσμών όπως η Δικαιοσύνη και ο κοινοβουλευτισμός.

«Η άγνοια τροφοδοτεί τον λαϊκισμό, ενώ η καχυποψία γίνεται το λίπασμα που βοηθά αυτό το φαινόμενο να γιγαντωθεί», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτές οι πρακτικές διαβρώνουν τη δημοκρατία και οδηγούν σε μια κοινωνική «ζούγκλα».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τυφλή διαμαρτυρία» και «άναρθρες κραυγές» από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από διχαστικές πρακτικές ή θεωρίες συνωμοσίας.

Δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου

Σε σχέση με το μέλλον των σιδηροδρόμων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη λειτουργία τους προσωπικό στοίχημα και δεσμεύτηκε ότι, μέσα στην επόμενη διετία, η Ελλάδα θα διαθέτει έναν σιδηρόδρομο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να αποτελέσει αφετηρία αλλαγών, όχι μοχλό πολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την αναβάθμιση των υποδομών.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξωτερική πολιτική

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εργάζεται για «ήρεμα και ελεύθερα νερά», ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την εθνική άμυνα και χτίζει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ξεκαθάρισε ότι αυτή εκφράζεται ενιαία και συνολικά από το ΚΥΣΕΑ, διαψεύδοντας σενάρια περί ύπαρξης διαφορετικών πόλων εντός της κυβέρνησης.

Απόρριψη συνεργασίας με ακροδεξιά κόμματα

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της ακροδεξιάς, διαχωρίζοντας τους υποστηρικτές τους από τις πολιτικές δυνάμεις. «Απαντούμε στις αγωνίες των πολιτών με έργα και όχι με ιδεολογικές συμμαχίες που εντείνουν τους διχασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπέρασμα

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα για την ανάγκη θεσμικής σταθερότητας, αποφυγής του διχασμού και επίλυσης των προβλημάτων μέσα από σοβαρότητα και αλήθεια. Το στοίχημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Ελλάδα να ενισχύσει τις υποδομές της, να διαφυλάξει τη δημοκρατία και να παραμείνει ενωμένη μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
17°C
Athens
clear sky
18° _ 15°
63%
5 km/h
Τρ
15 °C
Τε
14 °C
Πε
14 °C
Πα
13 °C
Σα
12 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Νέο βίντεο από το Κραν Μοντανά: Καρέ-καρέ η στιγμή που ξεκινά η φωτιά στο μπαρ με τους 41 νεκρούς

Kool Team
2 Min Read

Κηφισιά: Χειροπέδες σε 72χρονο πασίγνωστο μάνατζερ καλλιτεχνών μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

Τζενη Καρέζη
news

Τζένη Καρέζη: Η Απαγορευμένη ξένη ταινία. ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΠΙΑ της στη Γαλλία

1 Min Read
Showbiz

Βίκυ Καγιά: Όταν ήταν «Ρουβίτσα». Η αδημοσίευτη φωτογραφία από το παρελθόν – Δες τη ολόκληρη

3 Min Read
Showbiz

Τζούλια Αλεξανδράτου: Με κόκκινα ΔΑΝΤΕΛΩΤΑ χορεύει το κουνά κ πίνει Σαμπάνια. Νέα εμφάνιση και Viral Βίντεο

1 Min Read
koolgirls

Η Κέιτ Άπτον με μαγιό σε αεροπλάνο χωρίς βαρύτητα προσπαθεί να τα κρατήσει στη θέση τους αλλά… φωτογραφίες

1 Min Read
news

ΒΟΜΒΑ: Παίκτες από ριάλιτι και αθλητές στο κύκλωμα καταγγέλει ο Ηλίας Γκιώνης σε Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα

2 Min Read
news

Χαλκιδική: Καβγάς οδηγών στη μέση του δρόμου κατέληξε σε τραγωδία

2 Min Read
news

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού διαφωνεί με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

2 Min Read
Medianews

Antonio Banderas The Enforcer: Paparazzi σκηνές από το γύρισμα της ταινίας στη Θεσσαλονίκη

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?