Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Ιαν 25, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»
news

Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια»

Kool Team
Last updated: 16 Φεβρουαρίου, 2025 1:21 μμ
Kool Team
Published: 16 Φεβρουαρίου, 2025
Share
SHARE

Σε μια εκτενή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη για εργαλειοποίηση του γεγονότος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για σοβαρότητα, αλήθεια και θεσμική σταθερότητα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Επικρίσεις για εργαλειοποίηση της τραγωδίας

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπεί σε μέσο πολιτικής εκμετάλλευσης. «Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα, εργαλειοποιώντας την τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στις κατηγορίες για «μπάζωμα» και συγκάλυψη, τις οποίες χαρακτήρισε ανυπόστατες, λέγοντας πως καταρρίπτονται από τα νεότερα στοιχεία και τα συμπεράσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων.

«Δεν περίμενα κανένα βίντεο για να αντικρούσω τα ψέματα και τη χυδαιότητα», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία κινείται με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών και τη βελτίωση των συστημάτων λειτουργίας του κράτους.

Η αμφισβήτηση των θεσμών και ο κίνδυνος διχασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικευμένη αμφισβήτηση θεσμών όπως η Δικαιοσύνη και ο κοινοβουλευτισμός.

«Η άγνοια τροφοδοτεί τον λαϊκισμό, ενώ η καχυποψία γίνεται το λίπασμα που βοηθά αυτό το φαινόμενο να γιγαντωθεί», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτές οι πρακτικές διαβρώνουν τη δημοκρατία και οδηγούν σε μια κοινωνική «ζούγκλα».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τυφλή διαμαρτυρία» και «άναρθρες κραυγές» από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από διχαστικές πρακτικές ή θεωρίες συνωμοσίας.

Δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου

Σε σχέση με το μέλλον των σιδηροδρόμων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη λειτουργία τους προσωπικό στοίχημα και δεσμεύτηκε ότι, μέσα στην επόμενη διετία, η Ελλάδα θα διαθέτει έναν σιδηρόδρομο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να αποτελέσει αφετηρία αλλαγών, όχι μοχλό πολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την αναβάθμιση των υποδομών.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξωτερική πολιτική

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εργάζεται για «ήρεμα και ελεύθερα νερά», ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την εθνική άμυνα και χτίζει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ξεκαθάρισε ότι αυτή εκφράζεται ενιαία και συνολικά από το ΚΥΣΕΑ, διαψεύδοντας σενάρια περί ύπαρξης διαφορετικών πόλων εντός της κυβέρνησης.

Απόρριψη συνεργασίας με ακροδεξιά κόμματα

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της ακροδεξιάς, διαχωρίζοντας τους υποστηρικτές τους από τις πολιτικές δυνάμεις. «Απαντούμε στις αγωνίες των πολιτών με έργα και όχι με ιδεολογικές συμμαχίες που εντείνουν τους διχασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπέρασμα

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα για την ανάγκη θεσμικής σταθερότητας, αποφυγής του διχασμού και επίλυσης των προβλημάτων μέσα από σοβαρότητα και αλήθεια. Το στοίχημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Ελλάδα να ενισχύσει τις υποδομές της, να διαφυλάξει τη δημοκρατία και να παραμείνει ενωμένη μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
12°C
Athens
few clouds
13° _ 10°
92%
2 km/h
Κυ
16 °C
Δε
14 °C
Τρ
13 °C
Τε
14 °C
Πε
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

«Το κόλπο με το δεξί κλικ»: Πώς ο 70χρονος από την Καβάλα «άδειαζε» τα ρεζερβουάρ με ένα εικονίδιο.

Kool Team
4 Min Read

Θρίλερ στην Κρήτη: Το «ψηφιακό αποτύπωμα» του Αλέξη Τσικόπουλου και η κραυγή της μάνας για το τέλος του μαρτυρίου

Kool Team
4 Min Read

Ιός Νιπάι: Ο εφιάλτης που ξυπνά στην Ινδία – Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται μια νέα πανδημία

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος στον μαγευτικό Μυστρά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

2 Min Read
video

Ρουκ Ζουκ: Ο οικολόγος και η γριά που έχει ωραιο… Τρελό γέλιο για Ζέτα Μακρυπούλια

0 Min Read
koolgirls

Αλίσα Νιούμαν: Από την κορυφή του επί κοντώ στο OnlyFans – Πόσα λεφτά κερδίζει από αυτό;

3 Min Read
Showbiz

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι έχει αποκαλυπτική διάθεση. Βάζει βγάζει το μαγιό και…

1 Min Read
Lifestyle

Μόδα: Οι iconic μεταμφιέσεις των διασήμων για τις Απόκριες

2 Min Read
Μιχάλης ζαμπίδης
Showbiz

Μιχάλης Ζαμπίδης: Τρελό ξύλο. Τρεφόμουν με καλαμάκι. Τότε κατάλαβα τι σημαίνει πόνος

2 Min Read
Showbiz

Έξαλλη η Ουκρανέζα: Η Τζούλια Νόβα κάνει κ@λοδάχτυλο όλο νόημα και…

1 Min Read
Ειρίνη στεριανου
Showbiz

GNTM Ειρήνη Στεριανού: Μένει Αθήνα και ψηφίζει μπικίνι δαγκωτό – Η φωτογραφία με μαγιό που δίνει αυτοδυναμία

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?