in

Κρυπτονομίσματα: Τα τελευταία νέα για το πι και οι διαφορές από το μπιτκοιν

Τα κρυπτονομίσματα είναι σαν τα κανονικά νομίσματα. Λειτουργούν ΜΟΝΟ ψηφιακά και δεν μπορεί να την ελέγξει κανένα κράτος και καμία τράπεζα!

Το κάθε κρυπτονόμισμα έχει αρχή, μέση, τέλος, κάτι που σημαίνει οτι κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν μέχρι να σταματήσει η εξόρυξη, ένας συγκεκριμένος αριθμός.

Για παράδειγμα το Bitcoin όταν θα σταματήσει η εξόρυξή θα κυκλοφορούν συνολικά 21.000.000 μόνο..

Διαφήμιση

Πώς βγαίνουν τα κρυπτονομίσματα;

Κρυπτονομίσματα μπορεί να βγάλει θεωρητικά ο καθένας μέσα από τον υπολογιστή του αν κατεβάσει το αντίστοιχο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα.

Δεν είναι πλέον τόσο εύκολο και απλό όμως όπως ακούγεται και θα εξηγήσουμε το γιατί. Αν πάρουμε για παράδειγμα το Bitcoin, πολύ μα πολύ απλοποιημένα να το καταλάβει ο καθένας μπορούμε να πούμε το εξής:

Κατεβάζεις το πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, συνδέεσαι στο ίντερνετ και όσο ο υπολογιστής σου είναι ανοιχτός, δίνεις ένα μέρος της υπολογιστικής ισχύς σου για να εκτελεί κάποιες λειτουργίας αυτό το πρόγραμμα (για τις ανάγκες του blockchain) και εσύ αμείβεσαι με bitcoins. Η αμοιβή σου είναι αυτό που λέμε proof of work. Κάνεις μία εργασία και αμείβεσαι!

Όταν πρωτοξεκίνησε το 2008 μπορούσες να βγάλεις αρκετά Bitcoinσ σε μία μόλις μέρα ακόμα και από το laptop του σπιτιού σου! Στη συνέχεια αυτό έγινε όλο και δυσκολότερο αφού η υπολογιστική ισχύς που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί ένας κόμβος και να πάρεις αμοιβή ένα Bitcoin έγινε χρονοβόρα και με μεγάλες υπολογιστικές απαιτήσεις!

Έτσι δημιουργήθηκαν οι φάρμες κρυπτονομισμάτων. Άνθρωποι που γνώριζαν και πίστευαν σε αυτό, πήγαιναν σε χώρες όπου ήτο ηλεκτρικό ρεύμα ήταν πολύ φθηνό, νοίκιαζαν αποθήκες και έβαζαν μέσα σε σειρά δεκάδες ή εκατοντάδες δυνατούς υπολογιστές με σκοπό να παράγουν bitcoins!

Κάθε τέσσερα χρόνια ο αριθμός των Bitcoin που εξορύσσονται μέσω των υπολογιστών πέφτει στη μέση. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη και πιο ακριβή την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς στην Ελλάδα πριν την ενεργειακή κρίση για να εξορύξει κάποιος ένα Bitcoin θα έπρεπε να καταναλώσει ηλεκτρική ενέργεια της τάξεως των 12.000 ευρώ ενώ θα πρέπει να διαθέτει ακριβό εξοπλισμό. Αρκετές φορές σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα είχαν βρεθεί υπολογιστές σε δημόσιες υπηρεσίες οι οποίοι έμειναν ανοιχτοί νύχτα-μέρα με στόχο να παράγουν Bitcoin!

Σήμερα με το κόστος του ρεύματος καλύτερα να μην το σκέφτεσαι καν.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα το οποίο κυκλοφόρησε το Ethereum έχει πολύ υψηλά Gas Fees (προμήθειες) για την χρήση του δικτύου του. Αν και θεωρητικά μπορείς παρόμοιο τρόπο μέσα από τον υπολογιστή σου να παράξεις κρυπτονομίσματα, πάλι είναι σχετικά ασύμφορο εξαιτίας των μεγάλων προμηθειών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 17.000 κρυπτονομίσματα. Η αλήθεια είναι ότι κάποια ονομάζονται κρυπτονομίσματα Coins, ενώ τα περισσότερα είναι tokens.Τα νομίσματα έχουν δικό τους blockchain και είναι λίγα, ενώ τα tokens χρησιμοποιούν το blockchain άλλων κρυπτονομισμάτων.

Πως βγάζω λεφτά από τα κρυπτονομίσματα;

Όταν παράγεις μόνος σου ένα κρυπτονόμισμα αυτό αντιστοιχεί σε κάποια αξία. Για να μπορείς να λάβεις την αξία αυτή σε πραγματικά χρήματα θα πρέπει να πας σε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων.

Τα ανταλλακτήρια ουσιαστικά συνδέουν ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα και ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν. Πουλάς το κρυπτονόμισμα που έχεις για την αξία που έχει εκείνη τη στιγμή, το ανταλλακτήριο κρατάει μία μικρή προμήθεια και εσύ λαμβάνεις τα χρήματα σου σε ευρώ, δολάρια κλπ. Στη συνέχεια ζητάς εκταμίευση και αυτά μπαίνω στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή την χρεωστική σου κάρτα!

Λειτουργούν δηλαδή κατά κάποιο τρόπο όπως οι μετοχές!

Φυσικά για να εγγραφείς σε κάποιο ανταλλακτήριο θα πρέπει να πιστοποιήσεις τα στοιχεία σου με ταυτότητα, e-mail, κινητό τηλέφωνο και λογαριασμό ΔΕΚΟ ή κάτι άλλο που να πιστοποιεί τη διεύθυνσή σου. Η διαδικασία αυτή είναι πάντα υποχρεωτική γιατί τα ανταλλακτήρια ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος!

Σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν κινδυνεύεις να χάσεις χρήματα παρά μόνο αν το ανταλλακτήριο που θα εμπιστευτείς αποδειχθεί απάτη ή χρεοκοπήσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέξεις πολύ καλά το ποιο θα επιλέξεις. Εμεις είμαστε στην Binance. Μπορείς να ανοίξεις ΔΩΡΕΑΝ το δικό σου λογαριασμό εδω

Πως χάνω λεφτά από τα κρυπτονομίσματα;

Ο κίνδυνος να χάσεις χρήματα με τα κρυπτονομίσματα που ακούς ότι μπορεί να συμβεί ελλοχεύει εάν μπεις στη διαδικασία να κάνεις αγοραπωλησίες! Οι περισσότεροι αυτό κάνουν και είναι πανεύκολο!

Μπαίνουν σε ένα ανταλλακτήριο κοιτάνε κάποιο κρυπτονόμισμα, αγοράζουν κάποια κομμάτια, πληρώνουν σε ευρώ και στη συνέχεια είτε μετά από λίγες ώρες είτε λίγες ή περισσότερες ημέρες και μήνες πουλάνε βγάζοντας κέρδος.

Αυτή η διαδικασία προφανώς και θέλει προσοχή καθώς είναι εθιστική αλλά και επικίνδυνη καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν μεγάλη διακύμανση στην τιμή της άτομα και μέσα σε ένα 24ωρο.

Δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, αφού όπως και οι μετοχές κρυπτονομίσματαα δεν ανεβαίνουν μόνο οπότε κάποιοι θα χάσουν. Αυτό συμβαίνει όταν τα κρυπτονομίσματα πέφτουν.

Όταν κάνεις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων, δηλαδή trading υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις! Το ένα Bitcoin περίπου πριν ένα χρόνο είχε φτάσει τις 67.000 δολάρια ενώ σήμερα είναι περίπου 30.000. Αν είχες δώσει 67.000 δολάρια τότε για να αγοράσεις ένα Bitcoin σήμερα θα έχεις χασούρα 37.000 ευρώ αν το πούλαγες. Φυσικά μπορείς να περιμένεις να ανέβει η αξία του στην ίδια τιμή ή ακόμα περισσότερη και να βγάλεις κέρδος

Όταν όμως παράγεις κρυπτονομίσματα για τα οποία δεν πληρώνεις τίποτα, τότε μόνο κέρδος μπορεί να έχεις! Και αυτό αναμένεται να συμβεί και ελπίζουν εκατομμύρια κόσμου με το κρυπτονόμισμα π

Το πι είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα που παράγεται μέσω από κινητό τηλέφωνο με μία εφαρμογή.

Ναι για την ώρα δεν είναι ακόμα κρυπτονόμισμα, είναι μία εφαρμογή και όλα δουλεύουν στο τελικό στάδιο ώστε να ανοίξει το blockchain του και να ονομαστεί και επίσημα κρυπτονόμισμα. Τότε θα μπορέσει να μπει και στα ανταλλακτήρια και να πάρει τιμή!

Όμως το π έχει πετύχει μερικά μοναδικά και πολύ σπουδαία πράγματα.

Σε πρώτη φάση έχει κάνει το mining, την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, μία πανεύκολη διαδικασία. Κατεβάζεις ένα application συνδέεσαι με κωδικό σύστασης και ξεκινάς να παράγεις κρυπτονομίσματα!

Όπως και στο Bitcoin έτσι και στο κρυπτονόμισμα π, όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται οι χρήστες, τόσο η δυνατότητα εξόρυξης και ο ρυθμός μειώνεται.

Το πι έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κοινότητα στα social media σχεδόν από όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Οι λογαριασμοί του στο twitter το Facebook και το Instagram αριθμούν εκατομμύρια χρήστες και όλοι αδημονούν για το επόμενο βήμα! Έχουν δημιουργηθεί δεκάδες κοινότητες στο Facebook και άνθρωποι σε όχι τόσο πολύ αναπτυγμένες χώρες όπως είναι η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη ή ακόμα και η Βραζιλία έχουν δημιουργήσει τεράστιες ομάδες και περιμένουν να αλλάξει ακόμα και η ζωή τους από αυτό! Η επιτυχία του π προφανώς και θα είναι παγκόσμια

Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός ότι έχουν περισσότερα από 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπει στη διαδικασία να κάνουν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ένα τεράστιο βήμα και όλοι οι marketers συμφωνούν ότι αυτό το project δουλεύεται από την ομάδα που το δημιούργησε πάρα πολύ καλά και έχει εξαιρετικές πιθανότητες να πετύχει.

Η κοινότητα του π δεν σταματάει εδώ

Όταν κάποιος χρήστης έχει ένα κρυπτονόμισμα στην ουσία αυτό δεν ξέρει και τι μπορεί να το κάνει εύκολα στην καθημερινότητά του. Μπορεί φυσικά να το αλλάξει με χρήματα όπως είπαμε σε ένα ανταλλακτήριο χαρτονομισμάτων.

Μπορεί σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop, να πληρώσει με το κρυπτονόμισμα και να λάβει μία υπηρεσία ή ένα προϊόν. Πόσες φορές εσύ έχεις δει ή έχεις πληρώσει με κρυπτονόμισμα; από λίγες έως ελάχιστες ή καθόλου!

Το πι έχει σκοπό και θέλει να δημιουργήσει μία ολόκληρη κοινότητα γύρω από το οικοσύστημα του application που έχεις εγκαταστήσει στο κινητό σου τηλέφωνο και βγάζεις κρυπτονομίσματα π!

Όλοι ξέρουν τον fiverr. Μπορείς να ζητήσεις μία υπηρεσία από κάποιον άνθρωπο οπουδήποτε στον κόσμο και να πληρώσεις 5, 10, 15, 20 ή περισσότερα δολάρια για αυτό. Κάτι αντίστοιχο θα μπορέσεις να κάνεις πανεύκολα μέσω των εφαρμογών που θα τρέχουν μέσα από το οικοσύστημα του π.

Στα 35 εκατομμύρια ανθρώπων θα ξεκινήσουν αμέσως αρκετοί να παρέχουν υπηρεσίες τις οποίες άλλοι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν και να πληρώνουν με π.

Εμείς εδώ στο koolnews θα παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα σχεδόν αμέσως. Αν τώρα μπορεί κάποιος να πληρώσει σε ευρώ και να δημοσιεύσει ένα χορηγούμενο άρθρο, αυτό θα μπορέσει να το κάνει σε λίγο και να πληρώσει με π.

Αν εσύ μπορείς να μεταφράσεις ένα αγγλικό κείμενο στα ελληνικά ή το ανάποδο, αν μπορείς να δημιουργήσεις ένα λογότυπο, αν μπορείς να παρέχεις οποιαδήποτε υπηρεσία μπορείς να δώσεις πι

Το όραμα πίσω από το πι δεν είναι απαραίτητα να γίνει όπως όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα  αλλά επιπλέον να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των χρηστών του.   Όταν μπορείς να πληρώνεις με pi για να λαμβάνεις προϊόντα και υπηρεσίες εσύ αυτομάτως έχεις μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη!

ΑΝ θες να κάνεις αγορές και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων, αν θες να αγοράσεις ακόμα και 00000,1 του Bitcoin ή όποιο άλλο κρυπτονόμισμα κάνε ΔΩΡΕΑN λογαριασμό στην binance εδώ

Για την εξόρυξη του Pi

Δεν είναι δύσκολο να εγγραφείς. Ξεκινήστε την εξόρυξη δωρεάν τώρα.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις με κωδικό σύστασης. Αλλιώς δεν γίνεσαι δεκτός. Κατεβάζεις μόνο μία εφαρμογή και χρησιμοποιείς τον κωδικό του koolnews
ΠΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΔΩ

Όσοι επιλέξετε να κατεβάσετε την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό koolnews ώστε να ξεκινήσετε.
Η εφαρμογή προσφέρει ανωνυμία μιας και μπορείτε να επιλέξετε από το προφίλ να μην εμφανίζεται το όνομα σας παρά ένα nickname.
Προσφέρονται 2 επιλογές ως προς την επιβεβαίωση ότι είστε υπαρκτό πρόσωπο και όχι bot.
Επιβεβαίωση μέσω facebook ή στέλνετε μήνυμα ώστε να επιβεβαιωθεί ο αριθμός του κινητού σας, τον οποίο δεν βλέπει κανείς.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ με τον κωδικό Koolnews

Κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι το εξής:

Από τη στιγμή που γίνετε μέλος στην ομάδα του πι θα αποκτήσετε το δικό σας κωδικό σύστασης. Μπορείτε να στείλετε στους φίλους σας να γραφτούν με το δικό σας κωδικό και να έχετε επιπλέον παραγωγή κρυπτονομισμάτων.
Για την ώρα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αρχίσεις σε μόλις 2 λεπτά να κάνεις εξόρυξη κρυπτονομισμάτων! ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ με τον κωδικό Koolnews

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

«Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ»: Ο ήρωας Λιμενικός που έσωσε το 5χρονο κορίτσι από πνιγμό όταν έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

Σάρλοτ ΜακΚίνι: Πήγε για μπάνιο, το μαγιό τα βρήκε λίγο δύσκολα με το βάρος και το έριξε στις φωτογραφίες. Το καλοκαίρι είναι εδώ!