in

Ευτύχης Μπλέτσας: Στο Περού στην πιο Ινσταγκραμική πόλη του κόσμου

Στο Περού βρέθηκε ο Ευτύχης Μπλέτσας για το Happy Traveller και τα γυρίσματα που κάνει και πραγματικά μας παρουσίασε μία μοναδική πόλη, μία πραγματική Όαση που περιβάλλεται από ψηλούς αμμόλοφους


Αυτή παίζει να είναι η πιο ινσταγκραμική όαση του κόσμου. Ανάμεσα σε τεράστιους αμμόλοφους 100 περίπου μέτρων βρίσκεται αυτή η μικρή πόλη χτισμένη γύρω από μια φυσική λίμνη που τροφοδοτείται με υπόγεια νερά.

Βρίσκεται δίπλα στην πόλη Ίκα (Ica) κάνα 4ωρο οδικώς νότια της πρωτεύουσας Λίμα. Ένας δρόμος που φεύγει από εκεί πάει στην πόλη Ίκα που είναι στα 5-10 λεπτά.

Διαφήμιση

Είναι από τα πιο τουριστικά μέρη στο Περού, είναι πολύ δημοφιλής προορισμός Σαββατοκύριακου για κατοίκους της Λίμα.

Εκεί μπορείς να κάνεις βόλτα με βάρκα στη λίμνη ή βόλτα με buggy car στους αμμόλοφους (χθεσινό ποστ). Επίσης είναι πολύ δημοφιλές το sandboard.

Τα περισσότερα κτήρια είναι ξενοδοχεία, σουβενιρομάγαζα και εστιατόρια. Έχει και λίγα σπίτια αλλά οι περισσότεροι ντόπιοι που δουλεύουν εκεί έρχονται από την πόλη Ίκα που είναι στα δέκα λεπτά.

Το όνομα Huacachina (Χουακατσίνα) σημαίνει γυναίκα που κλαίει. Υπάρχει ένας μύθος για μια βασίλισσα τον Ίνκα που έχασε τον αγαπημένο της και πήγε εκεί μέσα στην έρημο να θρηνήσει και από τα πολλά δάκρυα δημιουργήθηκε η λίμνη. Μετά αυτή μπήκε στη λίμνη και χάθηκε για πάντα. Έχουν και σχετικό άγαλμα της κοπέλας εκεί (είναι σε μια από τις φωτογραφίες).

Σας αρέσει σαν μέρος;
Το είχατε πετύχει κάπου ξανά online; Είναι πολύ κλασική φωτογραφία για ταξιδιωτικουύς λογαριασμούς στο Instagram.
Θα θέλατε να πάτε να το δείτε από κοντά;

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ναταλί Κάκκαβα: Η μητέρα μου ήταν χοντρή, 170 κιλά αλλά τότε δεν υπήρχαν social media

tzoker-Κληρωση

Κλήρωση Τζόκερ αποτελέσματα 2/11