in ,

Jetsun Puma: H πανέμορφη βασίλισσα του Μπουτάν

Η Jetsun είναι 31 ετών και σίγουρα μια από τις ωραιότερες βασίλισσες του κόσμου.

Η Jetsun Pema του Μπουτάν είναι η νεότερη σε ηλικία βασίλισσα και η ζωή της θυμίζει παραμύθι. Είναι απόγονος ευγενών του Μπουτάν και είναι μακρινή εξαδέλφη του βασιλιά της χώρας. Η μεγαλύτερη αδελφή της είναι παντρεμένη με έναν από τους πέντε αδελφούς του βασιλιά. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Ψυχολογία και Ιστορίας της Τέχνης στο Regent’s College του Λονδίνου και όταν το 2011 επέστρεψε στο Μπουτάν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, γνωστό ως «βασιλιά Δράκο».

Ο γάμος τελέστηκε με λαμπρότητα και εορτασμούς στην Punakha, την παλαιά πρωτεύουσα της χώρας. Έτσι η Jetsun Pema έγινε βασίλισσα σε ηλικία μόλις 21 ετών, παίρνοντας τον τίτλο Druk Gyaltsuen, βασίλισσα δράκαινα.

Διαφήμιση

Έχοντας επίσης σπουδάσει στην Αγγλία, ο Jigme Khesar Namgyel Wangchuck έχει ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη, όπως και η Jetsun Pema. Είναι ο βασιλιάς που άλλαξε το σύνταγμα της χώρας, καθιστώντας το Μπουτάν συνταγματική μοναρχία, ανοίγοντας το δρόμο για τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Το 2016 το βασιλικό ζεύγος απέκτησε τον πρώτο του γιο, τον Jigme Namgyel Wangchuck και τον Μάρτιο του 2020 καλωσόρισαν τον δεύτερο γιο τους Jigme Ugyen Wangchuck. Oι δύο Gyalsey, όπως είναι ο τίτλος του πρίγκιπα στο Μπουτάν συμβολίζουν την συνέχεια του οίκου των Wangchuck που βασιλεύει στη χώρα από το 1907, και έχει μακριά ιστορία που μετρά αιώνες. Ιδιαίτερο γεγονός είναι ότι αν και το Μπουτάν επιτρέπει την πολυγαμία, ο βασιλιάς έχει ανακοινώσει επίσημα ότι δεν πρόκειται να παντρευτεί άλλη γυναίκα και πως η Jetsun Pema θα είναι η μοναδική του σύζυγος.

Η βασίλισσα εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση, με την ομορφιά και τη φυσική της χάρη. Επίσης δραστηριοποιείται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Νεφρολογική Εταιρεία του Μπουτάν και ο Ερυθρός Σταυρός. Ωστόσο η ιδιωτική της ζωή και η καθημερινότητα της καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Kardashian: Ένα barbie party γενεθλίων

Elle Macpherson: 57 χρονών και πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Αυτά είναι τα μυστικά στη διατροφή και τη γυμναστική της