in , ,

Η πρώτη υποβρύχια πυρηνική έκρηξη: Φωτογραφίες από 3,5 μίλια μακριά και VIDEO

υποθαλάσια πυρηνική έκρηγη

Το 1946, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να διεξάγει δοκιμές πυρηνικών εκρήξεων στο Bikini Atoll των Νήσων Μάρσαλ. Οι δοκιμές ξεκίνησαν με το Operation Crossroads, μια σειρά από 2 ατομικές δοκιμές με την ονομασία Able and Baker.
Οι δύο βόμβες πυροδοτήθηκαν για τη μέτρηση των επιπτώσεων και συνεπειών των πυρηνικών όπλων στα πολεμικά πλοία. Η βόμβα με το όνοα Able πυροδοτήθηκε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα η βόμβα με το όνομα Baker να ήταν τελικά η πρώτη υποβρύχια πυρηνική έκρηξη που έγινε ποτέ.
Με έκρηξη στα 90 πόδια κάτω από το νερό, η βόμβα των 23 κιλοτόνων δημιούργησε μια στήλη ύψους 6.000ft και πλάτους 2.000ft, ανυψώνοντας περίπου 2 εκατομμύρια τόνους άμμου και νερού (και μερικά πλοία, ένα ορατό στη δεξιά πλευρά της βάσης της στήλης) προς τα πάνω.
Δημιουργήθηκε επίσης μολυσμένο θαλάσσιο σπρέι και ραδιενεργός ομίχλη, με αποτέλεσμα τη μόλυνση μεγάλης κλίμακας ολόκληρου του στόλου στόχου αλλά και της λιμνοθάλασσας.
Φωτογραφία με ημερομηνία 25 Ιουλίου 1946, από απόσταση 3,5 μιλίων

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Uncutted: Το μοναδικό Viral βίντεο από την πρόσκρουση του πρώτου αεροπλάνου στους δίδυμους πύργους

Τι έκανε ο Μπους όταν του είπαν για τους Διδυμους πύργους; Ιστορική φωτογραφία