in

H σημασία του να ξυρίζεσαι με φαλτσέτα – 4 λόγοι που θα σε πείσουν

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν οι άνδρες άρχισαν να αντικαθιστούν τα μαχαίρια ξυρίσματος ή φαλτσέτες στα μπάνια τους, με τους προγόνους αυτών, τις πολυλέπιδες ξυριστικές μηχανές που όλοι γνωρίζουμε.

Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχουν ακόμη άνδρες κάθε ηλικίας, οι οποίοι εμπιστεύονται τον κλασικό-πατροπαράδοτο τρόπο ξυρίσματος. Να οι λόγοι για τους οποίους η φαλτσέτα θα πρέπει να θεωρείται must have εργαλείο ξυρίσματος.

1. Αρρενωπότητα

Διαφήμιση

Ναι, μια χαρά διαβάσατε κύριοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τη χρησιμοποιεί ο αστέρας του Χόλιγουντ, Τζέισον Στέιθαμ. Είναι δείγμα αρρενωπότητας το ξύρισμα αυτού του είδους! Αρκεί να αναλογιστείτε, , εξάλλου, ότι για κάθε μια μηχανή ξυρίσματος που κρατάτε στα χέρια σας, υπάρχει η αντίστοιχη που φέρει το ίδιο όνομα, με μόνη διαφορά ότι στην ζελατίνα του προϊόντος βρίσκεται τυπωμένη η επιγραφή «woman», και απευθύνεται στο έτερον σας ήμισυ.

2. Οικονομία

Το αρχικό κόστος για να ξεκινήσετε το ξύρισμα με φαλτσέτα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που τοποθετείται στην ακριβή πλευρά. Όμως, μετά την αγορά όλων των εργαλείων (μαχαίρι, πινέλο, κρέμα ξυρίσματος), είστε έτοιμοι για ένα νέο ταξίδι. Ποτέ δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τα ανταλλακτικά ξυραφιών, όπως συμβαίνει με τις σημερινές ξυριστικές μηχανές. Ό, τι… hardware θα έχει αγοραστεί, θα σας μείνει για πάντα.

Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε να πάμε 12 φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο σούπερ μάρκετ για αγορά ανταλλακτικών που κοστίζουν 10 ευρώ, τότε προκύπτει ένα κόστος των 120 ευρώ ετησίως, το οποίο θα παραμένει σταθερό για όλα τα χρόνια.

Αντίστοιχα, ένα καλό πινέλο ξυρίσματος και μία καλή φαλτσέτα θα μας στοιχίσουν 180 Ευρώ. Όμως σε διάστημα λιγότερο του 1,5 χρόνου, θα τα κάνουμε απόσβεση, συγκρινόμενα πάντα με τον σημερινό τρόπο ξυρίσματος, και μετά θα έχουμε καθαρό κέρδος, διότι το μαχαίρι δεν χαλάει.

3. Οικολογικά

Τα σύγχρονα ξυραφάκια δημιουργούν περιττά απόβλητα, λόγω του πλαστικού περιβλήματός τους. Το μαχαίρι μας δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο στο περιβάλλον.

4. Χόμπι

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα. Αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι έχετε μια γιορτή, μια βάφτιση, έναν γάμο, και πρέπει να ξυριστείτε. Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό; Βαριέμαι. Ακριβώς. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει αν εισέλθετε στον κόσμο του ξυρίσματος της φαλτσέτας και, γενικότερα, του παραδοσιακού ξυρίσματος. Γιατί κάθε φορά είναι διαφορετική.

Και εξηγούμαστε: Σε αντίθεση με τα 2-3 διαθέσιμα μοντέλα ξυριστικής μηχανής την εκάστοτε χρονική περίοδο, η ενασχόληση με το μαχαίρι προσφέρει διαφορετικού μήκους και πλάτους λάμες, κάθε μια από τις οποίες διαθέτει τη δική της ευκολία ή δυσκολία στο να πετύχουμε το απόλυτο ξύρισμα. Ακόμη, το βάρος και η κλίση που πρέπει να δώσουμε στο μαχαίρι παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα. Τέλος, διατίθενται ουκ ολίγες κρέμες και σαπούνια ή κρέμες ξυρίσματος στο εμπόριο (κυρίως στο εξωτερικό) με αρκετά ενδιαφέροντα αρώματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: Λεβάντα, τριαντάφυλλο, βιολέτα, αμύγδαλο, σανταλόξυλο. Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά ώστε να μην βαριόμαστε ποτέ τη διαδικασία του ξυρίσματος.

Η επιστροφή στις κλασικές, αρσενικές αξίες είναι μια από τις κυρίαρχες τάσεις στη μόδα και το στυλ. Και ο παππούς σας θα ήταν υπερήφανος για εσάς.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

ΤΡΟΜΟΣ για δημοσιευμα: Le Monde – Πιθανός σεισμός-μαμούθ 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα

GNTM: ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ Οι Αλβανοί της Ελλάδας. Το κόλπο που έχρισαν νικήτρια τη 19χρονη Αλβανίδα Αλεξία Τράικο στο ριάλιτι μοντέλων