in

Γ. Γεωργαντάς: Το νέο sms για το λιανεμπόριο θα αποστέλλεται μία φορά την ημέρα και ανώνυμα

Πώς θα ειδοποιηθούν οι ευπαθείς για τον εμβολιασμό τους!

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Διαφήμιση

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γεώργιος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για τα καταστήματα λιανεμπορίου.

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’ αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός εξήγησε πως ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να στείλει μήνυμα μία φορά την ημέρα, ενώ ξεκαθάρισε πως στο μήνυμα δεν θα αναγράφεται το όνομα του χρήστη.

Παράλληλα επεσήμανε πώς η λειτουργία της υπηρεσίας είναι έτοιμη τεχνολογικά, ωστόσο η απόφαση για την έναρξή της θα ληφθεί από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο ανάπτυξης.
Εμβολιασμός

Αναφορικά με την πορεία εμβολιασμός στη χώρα μας, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 885.000 εμβολιασμοί, υπολογίζοντας πως μέχρι την Πέμπτη «θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο».

Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία της έγκρισης του εμβολίου της Johnson & Johnson από τον Αμερικανικό Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, το οποίο μάλιστα θα κριθεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στις 11 Μαρτίου.

Ευπαθείς ομάδες

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες που έχουν νοσήματα υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για περίπου 200.000 ανθρώπους, ο εμβολιασμός των οποίων θα ξεκινήσει σχεδόν παράλληλα με τους πολίτες ηλικίας 70- 74 ετών.

Ο υφυπουργός μιλώντας για την ειδοποίηση των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χαρακτήρισε εύκολη την επιλογή τους, αφού μέσα από τα μητρώα ή και την άυλη συνταγογράφηση μπορούν κι έχουν ήδη εντοπιστεί.

Ο χρόνος εκκίνησης του εμβολιασμού των δύο αυτών ομάδων δεν είναι σαφής, αλλά εξαρτάται από τη ροή εμβολίων προς τη χώρα μας.

Μάλιστα ο υφυπουργός διευκρίνισε πώς αν κάποιος αποφασίσει να εμβολιαστεί την περίοδο που ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σε άλλη ομάδα, μπορεί να το κάνει.

«Δηλαδή, αν ένας 90χρονος αποφασίσει τώρα να το κάνει, μπαίνει, κλείνει ραντεβού και το κάνει. Δεν κλείνει η εφαρμογή», εξήγησε μέσα από το παράδειγμα.

«Στις δομές που γίνονται οι εμβολιασμοί, υπάρχει σύστημα αναπλήρωσης, όπου αυτό προκύψει. Στελέχη της ΕΛΑΣ ή άνδρες του Στρατού ειδοποιούνται και πηγαίνουν. Εκεί που υπήρχαν κινητές μονάδες παρατηρήθηκε παρατυπία», σημείωσε κι έκανε λόγο για «ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί. Οι οποίες ελέγχονται και θα αποδοθούν ευθύνες».

Εξήγησε δε ότι, «στις κινητές μονάδες προβλέπεται αναπλήρωση με τον ίδιο τρόπο» και είπε κατηγορηματικά πως «το σύστημα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, είναι σαφές το ποιος, πότε και πού το έκανε» το εμβόλιο.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποιο άλλο νούμερο για κάποια άλλη δραστηριότητα, απάντησε πως «δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανακοινωθεί, εκτός από το 13032».

newsbreak

parapona-rodou.blogspot.com

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Τσαβλή άσε τις παπαριές: έκανες φάουλ και μάζεψε τα κουβαδάκια σου.

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Σε νέο κτίριο θα στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας