Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Μαρ 10, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Φόβοι επιστημόνων για έξαρση κρουσμάτων ανά τον κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω τουρισμού
news

Φόβοι επιστημόνων για έξαρση κρουσμάτων ανά τον κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω τουρισμού

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 1 Μαρτίου, 2021 5:00 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 1 Μαρτίου, 2021
Share
SHARE

Πεδίο αντικρουόμενων απόψεων αποτελεί η εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους μήνες. Μια σχολή επιστημόνων διατείνεται ότι ο κόσμος θα μάθει να ζει με τον κορωνοϊό, ενώ μία άλλη υποστηρίζει ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα για το τέλος της πανδημίας.

Η πτώση ιικού φορτίου, που συνεπάγεται μείωση κρουσμάτων ανά τον κόσμο, δημιουργεί την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί συμπορεύονται με την αποτελεσματικότητα απέναντι στον ιό.

Χώρες όπως η Βρετανία και το Ισραήλ, που έχουν χορηγήσει δόσεις σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού, βλέπουν τον δείκτη μεταδοτικότητας να μειώνεται σε βαθμό που πυροδοτεί αναθάρρηση.

Η νόσηση πλήθους πολιτών από τον φονικό ιό σε συνδυασμό με τη θωράκιση άλλων λόγω των εμβολιών, δημιουργεί ένα τείχος ανοσίας, το οποίο μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα, οδηγώντας στη σταδιακή έξοδο από το τούνελ της υγειονομικής κρίσης.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποόσο εφικτός καθίσταται ο τερματισμός της φονικής νόσου, εάν σκεφτεί κανείς την προσαρμοστικότητα του ιού, σε συνδυασμό με την ταχεία διασπορά των ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγών.

Η επιστημονική κοινότητα, από την πλευρά της, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, απεναντίας έχει ξεκινήσει στρατηγική προσαρμογής των σκευασμάτων στις μεταλλάξεις.

Η προσαρμοστικότητα σκευασμάτων στις παραλλαγές, δημιουργεί κλίμα αισιοοδοξίας ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ αυτόματα μπαίνει στο κάδρο η σύγκριση με τον ιό της γρίπης που ναι μεν μεταλάσσεται, ωστόσο υπάρχει θωράκιση σε ετήσια βάση λόγω εμβολίων που προφυλάσσουν από τη νόσηση.

Η κανονικότητα δεν φαντάζει τόσο μακρινή εάν σκεφτεί κανείς παραδείγματα χωρών όπως Κίνα, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπου η ομαλότητα, σε μεγάλο βαθμό, έχει επιστρέψει.

Οι πολίτες των συγκεκριμένων χωρών έχουν μπει εκ νέου σε τροχιά κοινωνικοποίησης, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, βγαίνοντας στους δρόμους χωρίς μάσκες.

Χώρες της Δύσης, όπως η Βρετανία, έχουν καταρτίσει σχέδιο επιστροφης στην κανονικότητα, τοποθετώντας την ελευθερία τον Ιούνιο.

Το Ισράηλ, από την πλευρά του, έχει ανοίξει κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ στις ΗΠΑ ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, διαμηνύει ότι σε όσους χορηγηθούν και οι δύο δόσεις θα δοθεί αυτόματα η ελευθερία των συναναστροφών χωρίς περιορισμούς.

Υπάρχουν, ωστόσο, και επιστήμονες που μιλούν για τον φόβο νέου κύματος πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Μάρτιν Χάιμπερντ, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο London School of Hygiene & Tropical Medicine, κάθε σενάριο για το άνοιγμα της κοινωνίας οδηγεί σε αύξηση της μετάδοσης.

«Ο ιός βρίσκεται ακόμη σε κυκλοφορία. Τα κρίσιμα ερωτήματα, ωστόσο, δεν είναι εάν θα χτυπήσει άλλο κύμα, αλλά πότε και πόσο σοβαρό θα είναι», επισημαίνει.

Η καλοκαιρινή περίοδος, κατά την οποία πληθαίνουν οι μετακινήσεις, ανησυχεί επιστήμονες, όπως την καθηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Ντέιβι Σριντχάρ, η οποία διατείνεται ότι τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα ανά τον κόσμο είναι ικανά να αποτρέψουν την αναβίωση νέου κύματος πανδημίας, ωστόσο τα ταξίδια αυξάνουν την πιθανότητα επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου.

Προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου σε παραλλαγές του ιού και ταυτόχρονη αύξηση των μολύνσεων ανά τον κόσμο, στις περιπτώσεις μετακινήσεων χωρίς ορισμένα όρια.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Φόβοι επιστημόνων για έξαρση κρουσμάτων ανά τον κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω τουρισμού
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
9°C
Athens
clear sky
11° _ 7°
70%
1 km/h
Τρ
15 °C
Τε
15 °C
Πε
16 °C
Πα
15 °C
Σα
15 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο «τραπέζι» αυστηρότερες ποινές μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Kool Team
4 Min Read

«Ήμουν στον κόσμο μου»: Ο Τριαντάφυλλος αποκαλύπτει γιατί διαλύθηκε ο γάμος του μετά από 19 χρόνια

Kool Team
3 Min Read

Τέλος εποχής για την τηλεόραση: Δεν θα πιστεύετε τι θα αντικαταστήσει την TV σας σε 10 χρόνια στα σαλόνια σας

Kool Team
3 Min Read

Πόλεμος χωρίς σταματημό: Μετά το πετρέλαιο, στο στόχαστρο το πόσιμο νερό – Η επίθεση με drone στο Μπαχρέιν

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

koolgirls

Το Λενάκι στηρίζει Μίλαν και έγινε η αγαπημένη influencer των οπαδών των Rossoneri. Ποιά Κιάρα Φερράνι

1 Min Read
news

Θρήνος στην Κεφαλονιά: 23χρονος χάνει τη ζωή του μετά από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό

2 Min Read
news

Εκτός από καράβια…σέρνει και αεροπλάνα. Απολύθηκαν οι πιλότοι της AEGEAN που έβαλαν την Ειρήνη Παπαδοπούλου στο πιλοτήριο

3 Min Read
news

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Επιβεβαιώθηκε η αναχώρησή της για Γερμανία με πτήση της Lufthansa

3 Min Read
video

Viral βίντεο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γυρναει με το κύπελλο να βρει τον γάτο του τον Free με δώρα αλλά αυτος…

2 Min Read
katerina kainourgiou plastikes
Media

Κατερίνα Καινούργιου χώρισε: Οριστικός ο χωρισμός και Deadline η γιορτή του Φιλίππου Τσαγκρίδη

1 Min Read
Animalsvideoviral

Viral Video: ΣΚΥΛΟΣ πηγε να μυρίσει το μπέμπη και του ΤΡΑΒΑ μια ΚΟΥΦΙΑ… Τρελό γέλιο!

1 Min Read
news

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΥΡΟ: Μήνυμα 112 6/9/2023 – Λανθασμένη αποστολή εκτάκτου μηνύματος στους πολίτες της Γλυφάδας

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?