Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Δεκ 25, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο
φοκάτσια με ελιές
food

Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 24 Ιανουαρίου, 2024 10:25 πμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 24 Ιανουαρίου, 2024
Share
SHARE

Με προέλευση από την Ιταλία, η φοκάτσια έρχεται στο τραπέζι σου με τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου…

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 4 ½  φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 24 πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1 ½  κ.σ. αποξηραμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα 2 φλ ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε 4 1/4 φλ αλεύρι και το αλάτι στη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, προσθέτοντας αλεύρι, αν είναι κολλώδης.

Σχηματίζουμε μια μπάλα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, γυρνώντας τη ώστε να πάει το λάδι παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου για 1 ½  ώρα. Τη βγάζουμε από το μπολ, τη ζυμώνουμε λίγο, την κάνουμε πάλι μπάλα και την ξαναβάζουμε στο ίδιο μπολ.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει, για περίπου 45 λεπτά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε στο ταψί. Την απλώνουμε με τα δάχτυλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω της, μαζί με τις ελιές και το δεντρολίβανο. Την αφήνουμε ακάλυπτη για 25 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.

Πιέζουμε τα δάχτυλά μας πάνω στη ζύμη, ώστε να κάνουμε βαθουλώματα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 20 λεπτά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:φοκάτσια
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
17°C
Athens
few clouds
17° _ 16°
67%
4 km/h
Πε
17 °C
Πα
13 °C
Σα
12 °C
Κυ
14 °C
Δε
9 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

food

Πασχαλινές προτάσεις! Συνταγή για λαμπροκουλούρα από τον Άκη Πετρετζίκη

2 Min Read
food

Σουτζουκάκια σμυρνέικα κυμινάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

2 Min Read
μπανοφι
food

Δεν έχεις ιδέα τι είναι το banoffee; ΕΙΣΑΙ ένας από εμάς. Συνταγή για μπανόφι από τον Άκη Πετρετζίκη

3 Min Read
food

Πάλι φακές ρε μάνα; Φακοσαλάτα με φέτα και ελαιόλαδο και τα μυαλά στα κάγκελα

2 Min Read
food

Μύρισε… νησί – Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα

1 Min Read
foodkoolgirls

Ελένη Χατζίδου: Η νόστιμη μακαρονάδα της με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

2 Min Read
food

Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος μαγειρεύει για το Koolnews – Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι & cottage

1 Min Read
food

Φαγητό: Παγκόσμιος χάρτης δείχνει όλες τις σπεσιαλιτέ. Τι και που θα φας τοπικό φαγητό

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?