Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Νοέ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο
φοκάτσια με ελιές
food

Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 24 Ιανουαρίου, 2024 10:25 πμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 24 Ιανουαρίου, 2024
Share
SHARE

Με προέλευση από την Ιταλία, η φοκάτσια έρχεται στο τραπέζι σου με τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου…

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 4 ½  φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 24 πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1 ½  κ.σ. αποξηραμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα 2 φλ ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε 4 1/4 φλ αλεύρι και το αλάτι στη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, προσθέτοντας αλεύρι, αν είναι κολλώδης.

Σχηματίζουμε μια μπάλα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, γυρνώντας τη ώστε να πάει το λάδι παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου για 1 ½  ώρα. Τη βγάζουμε από το μπολ, τη ζυμώνουμε λίγο, την κάνουμε πάλι μπάλα και την ξαναβάζουμε στο ίδιο μπολ.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει, για περίπου 45 λεπτά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε στο ταψί. Την απλώνουμε με τα δάχτυλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω της, μαζί με τις ελιές και το δεντρολίβανο. Την αφήνουμε ακάλυπτη για 25 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.

Πιέζουμε τα δάχτυλά μας πάνω στη ζύμη, ώστε να κάνουμε βαθουλώματα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 20 λεπτά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:φοκάτσια
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
16°C
Athens
clear sky
17° _ 13°
90%
Δε
20 °C
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Πε
20 °C
Πα
20 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Απάτη εκατομμυρίων με «σίγουρες» επενδύσεις στο καζίνο Λουτρακίου – Ο ρόλος του πρώην αστυνομικού, οι χρυσές πλάκες και τα θύματα

Kool Team
5 Min Read
Σπύρος μαρτίκας

Σπύρος Μαρτίκας: «Υπάρχουν κι άλλα θύματα – Χρυσοχόος από τη Λάρισα έχασε 400.000 ευρώ»

Kool Team
4 Min Read

Συμβόλαιο θανάτου άνω των 300.000€ για τον Γιάννη Λάλα – Στο μικροσκόπιο τώρα ο «εντολέας» της εκτέλεσης

Kool Team
4 Min Read

Στείλτε βιογραφικά: Η Vodafone προσλαμβάνει – Μισθοί, ευκαιρίες και κουλτούρα που επιβραβεύει τους ανθρώπους της

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

ουμαμι
food

Umami: Η γεύση-μυστήριο που βοηθά στην άμεση απώλεια κιλών

1 Min Read
food

Αλά Μιλανέζε! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

3 Min Read
food

Μεσογειακή! Συνταγή για τάρτα με ντομάτα από τον Τάσο Αντωνίου

1 Min Read
food

Μύρισε… νησί – Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα

1 Min Read
food

Συνταγή: Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη λαδόκολλα με τραγανά πατατάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

1 Min Read
Συνταγή μπέργκερ
food

ΣΥΝΤΑΓΗ για ΜΠΕΡΓΚΕΡ: Απλά βήματα για το πιο λαχταριστό μπέργκερ με μπέικον

2 Min Read
food

Μύρισε Μεσόγειος! Συνταγή για φιλέτο ψαριού με μαύρες ελιές και σάλτσα ντομάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

1 Min Read
food

Γευστική αποκάλυψη: Γαρίδες κοκκινιστές, με ούζο

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?