in

Φωτογραφία κ Video: Μαγευτικός καταρράκτης 40 λεπτά απ” το κέντρο της Αθήνας

Και όμως. Σε απόσταση 40 λεπτών από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας υπάρχει μια ανάσα δροσιάς και εν έτη 2023 μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε ποτάμι της Αττικής στο οποίο υπάρχει καταρράκτης.

Παρόλο που η φύση γύρω του έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, ο καταρράκτης της Αττικής αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για πολλά είδη πανίδας και τόπο εξόρμησης για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής που θέλουν να ξεφύγουν από την φασαρία και την μόλυνση, αναπνέοντας καθαρό αέρα και ακούγοντας μόνο τον ήχο του γάργαρου νερού και των πτηνών που κελαηδούν.

Διαφήμιση

Ο καταρράκτης των 6 μέτρων βρίσκεται στο Ντράφι, στην Πεντέλη, και καταλήγει σε μια μικρή λιμνούλα. Δημιουργείται από το ρεύμα του Βαλανάρη, μια από τις τελευταίες άγριες ρεματιές που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Είναι επίσης γνωστό ως Λυκόρεμα, Βαθύρεμα και Μεγάλο Ρέμα.

Η ονομασία Βαλανάρης αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους. Το ρέμα ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων.

Στο μέσο της διαδρομής του, στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, ύψους 6 μέτρων, από τους ελάχιστους της Αττικής. Το ρέμα έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή. Όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο. Από την πάνω μεριά του καταρράκτη υπάρχει μια μικρή λούτσα, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ένα ωραίο φαράγγι.

Για να πάτε με αυτοκίνητο από το κέντρο η διαδρομή είναι η εξής:

Κέντρο Αθήνας-Αττική οδός-Λεωφόρος Πεντέλης-Λεωφόρος Ελευθ. Βενιζέλου (συνέχεια της Πεντέλης)-Λεωφόρος Βασιλ. Γεωργίου (συνέχεια της προηγούμενης) – Οδός Φίλωνος – Οδός Καλισσίων – Λεωφόρος Αχαιών. Στη λεωφόρο Αχαιών βρίσκεται το σημείο που θα σταματήσει κάποιος για να πάει στον καταρράκτη.

Υπάρχει χωματόδρομος στο σημείο και θα δείτε τον καταρράκτη από ψηλά. Κατεβείτε με τα πόδια όμως μην ξεγελιέστε από την πρώτη εντύπωση αφού το μονοπάτι είναι απότομο. Σε δύο λεπτά θα έχετε φθάσει στον καταρράκτη.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Μία ξύλινη καλύβα στις Ιταλικές Άλπεις προσφέρει την καλύτερη θέα

Η καλή οικοδέσποινα Ντάουτσεν Κρους: Βάζει τα άσπρα και ξέρει πως να σε υποδεχτεί στο σαλόνι της