in

Απίστευτη θεωρία συνωμοσίας πίσω από το «9:41» σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone

Η αγαπημένη ώρα της Apple είναι 9:41 και ο λόγος δεν είναι πια μυστικός!

Τα νούμερα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας αλλά και στη βιομηχανία της διαφήμισης. Ποιος δεν έχει αποτρελαθεί με τα νούμερα του Lost (4, 8, 15, 25, 47, 42) ή με το νούμερο 42 που υποτίθεται ότι συνοψίζει το νόημα της ζωής, του σύμπαντος και των πάντων;

Διαφήμιση

Στις διαφημίσεις αναλογικών ρολογιών η ώρα είναι πάντα ρυθμισμένη στις 10:10 γιατί οι δείκτες σχηματίζουν ένα χαμόγελο και «αγκαλιάζουν» το λογότυπο, παίζοντας παιχνίδια με το μυαλό του καταναλωτή. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το Apple Watch φυσικά, που για να ξεχωρίζει είναι ρυθμισμένο στις 10:09

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί η ώρα σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone είναι ρυθμισμένη στις 9:42 ή 9:41;

Για να βρούμε την απάντηση, πρέπει να πάμε πίσω, στο 2007, λίγες ημέρες αφού ο Steve Balmer της Microsoft είχε βάλει τα γέλια για το πρώτο iPhone . Ως γνωστόν, ο Steve Jobs δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και όλες οι παρουσιάσεις του ήταν τόσο καλά προγραμματισμένες σε επίπεδο δευτερολέπτου. Ο ιδρυτής της Apple, στις 9 Ιανουαρίου 2007, ανέβηκε στη σκηνή του MacWorld Conference & Expo στις 9 ακριβώς και 35 λεπτά αργότερα είπε «αυτή είναι η ημέρα που περίμενα για δυόμισι χρόνια».

Στις 9:42 παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone στο κοινό. Όταν η εικόνα της νέας συσκευής εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη, η ώρα που αναγραφόταν ήταν 9:42! Φυσικά αυτό δεν ήταν τυχαίο. Όσοι είχαν προετοιμάσει τις promo εικόνες, γνώριζαν ότι η παρουσίαση θα γίνει περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας και είχαν ρυθμίσει την ώρα έτσι ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον πραγματικό χρόνο. Και το πέτυχαν.

Η ιστορία επαναλήφθηκε και με το iPad, το πεντάχρονο τάμπλετ που ήδη έχει κατακτήσει τον κόσμο και που πλέον σε κάθε διαφήμισή του θα το δείτε να έχει την ώρα 9:41 για παρόμοιους λόγους, επειδή ρολόγια κοινού και εικόνας, την ώρα της παρουσίασης, είχαν τον ίδιο χρόνο.

Αν απογοητευτήκατε, να ξέρετε ότι κυκλοφορούν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας πίσω από το 9:42: κάποιοι λένε ότι συνδέεται με ρήσεις από τη Βίβλο, ένα συμβολικό νούμερο από κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου ή μια μυστική διεύθυνση που σχετίζεται με τον Steve Jobs.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Σχήμα Σώματος: Τι «μαρτυρά» για την υγεία και ποια είναι τα πιθανά προβλήματα

Σοφία Μπεκατώρου: Οδηγός σκότωσε τον σκύλο της και τον εγκατέλειψε – Το οργισμένο μήνυμα για τους «γκαζιάρηδες»