in

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Φωτογραφία – Έτσι άφησε το γραφείο του την ημέρα που πέθανε

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στον κόσμο της φυσικής.

Γενήθηκε στις 15 Απριλίου 1879 και πέθανε στις 18 Απριλίου 1955

Την ημέρα του θανάτου του Αϊνστάιν, ενώ όλοι οι άλλοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι έσπευσαν στο νοσοκομείο για να αναφέρουν τον θάνατό του, μόνο ένας φωτογράφος, ο Ραλφ Μορς, πήγε στο γραφείο του Αϊνστάιν.

Διαφήμιση

Του επέτρεψαν να πάει στο γραφείο για να τραβήξει την εμβληματική πλέον εικόνα του γραφείου του Αϊνστάιν όπως το είχε αφήσει. (1955)

Το 1905, μια χρονιά που μερικές φορές περιγράφεται ως annus mirabilis («θαυματουργή χρονιά»), ο Αϊνστάιν δημοσίευσε τέσσερις πρωτοποριακές εργασίες. Αυτά περιέγραψαν τη θεωρία του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, εξήγησαν την κίνηση Brown, εισήγαγαν την ειδική σχετικότητα και κατέδειξαν την ισοδυναμία μάζας-ενέργειας.

Ο Αϊνστάιν σκέφτηκε ότι οι νόμοι της κλασικής μηχανικής δεν μπορούσαν πλέον να συμβιβαστούν με αυτούς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, γεγονός που τον οδήγησε να αναπτύξει την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Στη συνέχεια επέκτεινε τη θεωρία στα βαρυτικά πεδία. δημοσίευσε μια εργασία για τη γενική σχετικότητα το 1916, εισάγοντας τη θεωρία του για τη βαρύτητα.

Το 1917, εφάρμοσε τη γενική θεωρία της σχετικότητας για να μοντελοποιήσει τη δομή του σύμπαντος

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Love Island: Άρχισε το μαδομouvι. Η Ντουμπαγιώτισσα έκλεψε τον Κόρκα από την Ιωάννα – Ξέσπασε σε κλάματα

Dornier Do X Φωτογραφίες και βίντεο: Το μεγαλύτερο υδροπλάνο που πέταξε ποτέ στη Γη το 1929-1932