in

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να πιει κανείς καφέ

Το ένα μάτι ανοιχτό και το άλλο… μισόκλειστο, βήματα που σέρνονται μέχρι την κουζίνα και η λυτρωτική μυρωδιά του φρέσκου καφέ: η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ξεκινά έτσι την ημέρα του. Λάθος. Γιατί το πρωί είναι η χειρότερη ώρα για να πιει κανείς καφέ.

Το επιστημονικό κανάλι «ASAP Science» του YouTube ανέλυσε το θέμα, εξηγώντας ότι ο λόγος που το πρωί δεν είναι η καταλληλότερη ώρα της ημέρας για να πιει κανείς καφέ, είναι πως τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα υψηλά το πρωί.

Διαφήμιση

Κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωση καφέ εκείνη τη στιγμή δημιουργεί δύο προβλήματα. Πρώτον, η καφεΐνη επηρεάζει την παραγωγή κορτιζόλης στον οργανισμό, μίας ορμόνη που απελευθερώνεται ως απάντηση στο στρες και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Έτσι, το σώμα παράγει λιγότερη κορτιζόλη και βασίζεται περισσότερο στην καφεΐνη για να αναπληρώσει το κενό.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι όσοι πίνουν καφέ το πρωί, εν αγνοία τους αυξάνουν την ανοχή του οργανισμού τους στην καφεΐνη, εξαιτίας των παραπάνω.

Μετά από όλα αυτά, είναι ώρα να αλλάξει τη βασική του συνήθεια ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι καλύτερες ώρες για να πιει κανείς καφέ –ή γενικά, να καταναλώσει προϊόντα με καφεΐνη– είναι ανάμεσα στις 10 το πρωί και το μεσημέρι, καθώς και στις 2-5 μ.μ.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Πέτρος Κωστόπουλος: Γλέντησε όλες τις εκπομπές για την Αννα Μαρία Βέλλη στο Open tv

5 πράγματα που κάνουν ΟΛΟΙ οι άντρες όταν αγαπούν πραγματικά μια γυναίκα