in

Αυτή η γυναίκα έπινε 3 λίτρα νερό τη μέρα για ένα μήνα και το αποτέλεσμα εκπλήσει!

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως αναφέρει ότι στην Αγγλία οι γυναίκες πίνουν πολύ λιγότερο νερό από ότι οι γιατροί προτείνου. Η αναλογία έδειξε ότι 1 στις 5 γυναίκες δεν καταναλώνει τόσο νερό όσο προτείνει ο γιατρός.

Για πολλά χρόνια η 42χρόνη Σάρα Σμιθ ταλαιπωρούνταν από δυσπεψία και έντονους συχνούς πονοκεφάλους. Με την πάροδο όλων αυτών των ετών πήρε τελικά την απόφαση να επισκεφτεί έναν γιατρό για να της δώσει συμβουλές και λύσεις για το χρόνιο πρόβλημα της.

Διαφήμιση

Μετά την επίσκεψη της και την προτροπή του γιατρού να πίνει νερό η Σάρα ξεκίνησε να καταναλώνει 3 λίτρα νερό την ημέρα επί ένα μήνα. Πριν ξεκινήσει έβγαλε μία φωτογραφία τον εαυτό της για να γίνει η σύκριση μετά το πέρας του ενός μήνα. Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό και η αλλαγή πραγματικά θεαματική.

Βλέποντας και εκείνη τα θεαματικά αποτελέσματα θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βρετανίας την Dailymail.

Η Σάρα μεταξύ άλλων αναφέρει στην Dailymail:

«Είμαι 42 ετών, όμως μοιάζω 52. Έχω μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δείχνω εξαντλημένη, έχω ρυτίδες και κόκκινες κηλίδες σε όλο το πρόσωπο, ενώ το δέρμα μου έχει χάσει εντελώς τη λάμψη του.»

Εδώ πρέπει να ανφέρουμε ότι για να λειτουρεί ομαλά ο οργανισμός μας κύριος παράγοντας είναι το νερό το οποίο μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα μας αλλά μπορεί και απομακρύνει τοξίνες και παθόγονους οργανισμούς από τον οργανισμό μας.

Αν δεν καταναλώνουμε πολύ νερό τότε είναι που ο οργανισμός μας υπολειτουργεί και μια θαμπάδα κάνει την εμφάνιση της στο πρόσωπο μας.

Συνεχίζοντας η Σάρα αναφέρει:

«Θα σκεφτείτε ότι δεν έχω τίποτα κοινό με μια καμήλα, αλλά κι όμως, και οι δυό μας μπορούμε να ζήσουμε επί μακρόν χωρίς νερό.

Συνήθως, ξεκινούσα την ημέρα μου με ένα φλυτζάνι τσάι, μετά έπινα ένα ποτήρι νερό με το μεσημεριανό φαγητό και ένα με το βραδινό γεύμα μου, περίπου δηλαδή 1 λίτρο υγρά ημερησίως. Ενιωθα πλήρης αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό.

Μετά από προβλήματα ετών με πονοκεφάλους και στομαχικές διαταραχές μίλησα σε ένα γιατρό για τα δύο αυτά πράγματα που με ταλαιπωρούσαν. Μου είπε ότι έπρεπε να πίνω 3 λίτρα υγρά καθημερινά ώστε το σώμα μου να ξαναβρεί τις σωστές λειτουργίες του.

Τότε, διάβασα ότι τουλάχιστον η μία στις 5 γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία καταναλώνει πολύ λιγότερο νερό καθημερινά από όσο πρέπει και αποφάσισα να κάνω το πείραμα. Τι θα συνέβαινε αν έπαιρνα τόση ποσότητα νερού όσο μου είπε ο γιατρός;»

Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα αναφέρει είναι τα σημάδια αφυδάτωσης στο πρόσωπο μας.
Και συνεχίζει η Σάρα:

«Οι κόρες μου Αλίς, 8 ετών και Μπέτι, 4 ετών, μου είπαν ότι έμοιαζα 100 ετών σε αυτή τη φωτογραφία και συμφώνησα μαζί τους.

Ακόμη και τα χείλη μου έμοιαζαν μαραμένα. Πρόκειται για κλασικά συμπτώματα αφυδάτωσης, προφανώς. Όλο το σύστημα και οι λειτουργίες του σώματός μας εξαρτώνται από το νερό. Διώχνει τις τοξίνες από τα ζωτικά όργανα, μεταφέρει τροφή στα κύτταρα κλπ.

Το να μην πίνει κάποιος αρκετό νερό σημαίνει ότι όλες αυτές οι λειτουργίες αχρηστεύονται. Έτσι αποφάσισα να δω πώς θα ήμουν και πώς θα έμοιαζα αν έπινα καθημερινά 3 λίτρα νερό επί 28 ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.»

Νιώθω λεπτότερη, υγιέστερη και πιο ευέλικτη και ο σύζυγός μου και οι φίλοι μου μου λένε ότι μοιάζω και 10 χρόνια νεότερη. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τέτοια αποτελέσματα με τόσο λίγη προσπάθεια;»

Από την περιγραφή της Σάρα Σμιθ καταλαβαίνουμε ότι τα αποτέλεσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και όχι μόνο για το δέρμα της αλλά ακόμα και οι αρθρώσεις της απέκτησαν ευλυγισία.

Η ιστορία της Σάρα Σμιθ ας γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλες εμάς που δεν πίνουμε αρκετές ποσότητες την ημέρα νερό είτε γιατί ”ξεχνάμε” είτε φόρτου εργασίας.

Βάλτε το νερό στο πρόγραμμα σας!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

35 εντυπωσιακά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Άσκηση & διατροφή το «δίπολο» της ευζωίας