Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Σεπ 3, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
food

Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Νάνσυ Παναγιώτου
Last updated: 17 Μαρτίου, 2024 1:33 μμ
Νάνσυ Παναγιώτου
Published: 17 Μαρτίου, 2024
Share
SHARE

Η Σαρακοστή φέρνει μαζί της την αποχή από ζωικά προϊόντα, αλλά όχι από την απόλαυση! Ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να γλυκαθούν χωρίς να παρεκκλίνουν από τους κανόνες της νηστείας.

Διαφήμιση

Αυτός ο χαλβάς φτιάχνεται με απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα και σταφίδες. Είναι εύκολος στην παρασκευή και μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικός με την προσθήκη ξηρών καρπών ή μπαχαρικών της αρεσκείας σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μοιραστούμε μια εύκολη συνταγή για σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, καθώς και tips για να τον κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

Είτε είστε λάτρεις του χαλβά, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα νηστίσιμη συνταγή, ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι σίγουρα για εσάς!

Διαφήμιση

Συνταγή για Σαρακοστιανό Χαλβά Σιμιγδαλένιο:

Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε τον δικό σας σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά:

  • 2 κούπες (240 γρ) χοντρό σιμιγδάλι
  • 2/3 κούπας (160 ml) ελαιόλαδο
  • 4 κούπες (800 ml) νερό
  • 2 κούπες (400 γρ) ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 5-7 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  2. Σιμιγδάλι: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
  3. Ένωση: Προσθέστε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι στο καυτό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
  4. Μαγείρεμα: Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μια παχιά κρέμα. Μαγειρέψτε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει σχεδόν από τον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Αρωματισμός: Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε).
  6. Σερβίρισμα: Για πιο σταθερό χαλβά, ρίξτε το μείγμα σε βρεγμένη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος. Αν προτιμάτε πιο ρευστό χαλβά, αφήστε τον στην κατσαρόλα. Πασπαλίστε με τις σταφίδες και αφήστε τον να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Απόλαυση: Στη συνέχεια, ξεφορμάρετε (αν χρησιμοποιήσατε φόρμα) και κόψτε τον χαλβά σε κομμάτια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή υφή, μπορείτε να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μαζί με τις σταφίδες.
  • Αν δεν έχετε σιμιγδαλένιο χοντρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλό, αλλά θα χρειαστεί λίγο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με άλλο φυτικό λάδι κατάλληλο για νηστεία.
  • Για πιο έντονη γεύση κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κανέλα στο σιρόπι ή να πασπαλίσετε τον χαλβά με επιπλέον κανέλα πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διαφήμιση
TAGGED:foodνηστίσιμη συνταγήΣΥΝΤΑΓΗΧαλβάς Σιμιγδαλένιος
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
32°C
Athens
broken clouds
33° _ 31°
32%
3 km/h
Τε
32 °C
Πε
31 °C
Πα
31 °C
Σα
33 °C
Κυ
33 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σοκ στα ράφια: επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά – τι πρέπει να ξέρουμε

Kool Team
4 Min Read

Μεγάλη επιχείρηση του «ελληνικού FBI» για λαθρεμπόριο καυσίμων – 20 συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

μπανοφι
food

Δεν έχεις ιδέα τι είναι το banoffee; ΕΙΣΑΙ ένας από εμάς. Συνταγή για μπανόφι από τον Άκη Πετρετζίκη

3 Min Read
food

Λεμόνι και Παντζάρι: Ένα και ένα για τις ρυτiδες. Η κρυφή συταγή

1 Min Read
food

ΣΟΚ: Αυτό το λαχανικό που έμαθες απο το MasterChef κρύβει έναν απρόσμενο κίνδυνο – Πρέπει να το αποφεύγουμε;

1 Min Read
τρουφάκια σοκολάτας
food

Μικρές δόσεις απόλαυσης! Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

1 Min Read
food

Μυρωδάτο & λαχταριστό! Συνταγή για χταπόδι στιφάδο

1 Min Read
food

Έλα μωράκι μου… η σούπα είναι βελουτέ: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει παντζαρόσουπα με γιαούρτι

2 Min Read
food

Ριζότο με παντζάρια: Μια γευστική και χρωματιστή πανδαισία!

2 Min Read
food

Γαρίδες σαγανάκι: 5 λεπτά έτοιμο! Ιδανικό για γρήγορο και γευστικό γεύμα

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?