in

Τέσσερις τροφές θάνατος που πρέπει να βγάλουμε από το διαιτολόγιό μας

Τροφές που βρίσκονται στο σπίτι μας, τις καταναλώνουμε καθημερινά και έχουμε εκδηλώσει την αγάπη μας για αυτές. Γιατί όμως θεωρούνται τόσο μεγάλος κίνδυνος για την υγεία μας; Αξίζει να υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε τέτοιες δοκιμασίες απλά και μόνο για την ικανοποίηση του ουρανίσκου μας;
Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα
Περιλαμβάνουν πολύ επικίνδυνες συντηρητικές ουσίες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Η συνθετική ρητίνη με την οποία είναι επενδυμένο το εσωτερικό των μεταλλικών κονσερβών, περιέχει τη χημική ένωση BPA. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η BPA δρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό ως συνθετικό οιστρογόνο, πράγμα που σημαίνει πως συνδέεται άμεσα με ένα φάσμα ασθενειών. Έτσι, μπορεί να προκαλέσει αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες, καρδιοπάθειες, διαβήτη ακόμα και παχυσαρκία.
Τις γλυκαντικές ουσίες
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, είναι πολύ καλύτερο να καταναλώσετε άσπρη ζάχαρη παρά οποιοδήποτε τεχνητό υποκατάστατό της. Ασπαρτάμη, σακχαρίνη και σουκραλόζη, παρότι προσφέρουν γλύκα χωρίς να γεμίζουν τον οργανισμό με θερμίδες, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως βλάπτουν σοβαρά τον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο.
Τα υποκατάστατα γάλακτος
Το γάλα είναι το μοναδικό από τα τρόφιμα που δημιουργήθηκε από την φύση ειδικά για την διατροφή των ζώων και των ανθρώπων. Τα υποκατάστατά του είναι διαθέσιμα σε όλους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να καταναλώσουν γάλα σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και ρυζιού. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχουν στον οργανισμό τις ίδιες θρεπτικές ουσίες, ενώ τα επεξεργασμένα τους συστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε επίπονα στομαχικά προβλήματα.
Τα ενισχυτικά γεύσης
Είναι απολύτως τεχνητά και επικίνδυνα. Παρότι πολλοί από εμάς έχουμε εκδηλώσει την προτίμησή μας σε προϊόντα που τα περιλαμβάνουν, ο οργανισμός μας επιβαρύνεται κατά πολύ από την κατανάλωσή τους. Το στομάχι «δεινοπαθεί» κατά τη χώνεψη, ενώ έχει αποδειχθεί πως προκαλούν προβλήματα ακόμα και στα δόντια.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Τζένη Μπαλατσινού: Ανήμερα των Χριστούγεννων γέννησε η Τζένη!

J2US Τελικός: Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή έβαλαν “φωτιά” στο stage με τις ερμηνείες τους!