in , ,

ΥΓΕΙΑ: Ποιες τροφές αυξάνουν την διάθεση για σεχ; το Ελαιολαδο και..

Φαε λάδι και ελα βραδυ. ΙΣΥΕΙ για το ελαιολαδο?
Ποια τρόφιμα όμως είναι ωφέλιμα για την ερωτiκή μας ζωή;
Αναφερόμαστε λοιπόν στα λεγόμενα «αφροδισιακά φαγητά» ή αλλιώς τα φαγητά της αγάπης , τα οποία σύμφωνα με μελέτες μπορούν να προσφέρουν ενέργεια, διεγερτικότητα, να συμβάλουν στην αναπαραγωγή, αλλά και στη συνολική προστασία, από διάφορα προβλήματα υγείας.
-Είναι αλήθεια ή μύθος τα αφροδισιακά φαγητά;
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως, κατά γενική ομολογία, δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές αποδείξεις, που να …
αποδεικνύουν τις δράσεις τα αφροδισιακών τροφίμων. Αυτό όμως, που ισχύει είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά σε διάφορα τρόφιμα, τα όποια λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, μέσα από την κατανάλωση τους, ώστε να προσφέρουν συνολικά τόνωση και αναγωογόνηση, ώστε να τα συνδυάζουμε με αυτού του είδους τη δράση.
Άλλωστε, το ερώτημα για την ύπαρξη ή όχι τροφών με αφροδισιακές ικανότητες έχει τεθεί από την αρχαιότητα ακόμα και μια σειρά από τρόφιμα ή συνδυασμοί τους, π.χ. μέλι και σουσάμι, σκόρδο, κρασί, κρόκος-σαφράν, βολβοί έχουν προταθεί από τον Ιπποκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλούταρχο και άλλους.
Ακόμα και αν δεν έχουμε 100% τεκμηριωμένη απόδειξη για την αφροδιασιακή δράση κάποιων τροφίμων, είναι σίγουρο πως όταν αυτά ενταχθούν σε μια συνολικά υγιεινή διατροφή, που να περιέχει λαχανικά, φρούτα, τρόφιμα με αντιοξειδωτικά συστατικά, χαμηλά σε επιβαρυντικά λιπαρά και πρόσθετα, θα έχουν μια ευεργατική δράση στη λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος. Όταν αυτή η διατροφή συνδυαστεί δε με ξεκούραση και καλό ύπνο, μειωμένο στρες, τακτική σωματική άσκηση, θα ανεβάσει με πιο επιτυχημένο τρόπο την ερωτiκή διάθεση του ατόμου.
-Ποιες τροφές μπορούν να αυξήσουν την ερωτiκή διάθεση;
Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι ένα τρόφιμο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ερωτiκή διάθεση και ίσως το χαρακτηριστικότερο δώρο, σε μορφή καρδιάς ή άλλο, αυτές τις ημέρες. Είναι, αναμφισβήτητα, μια τροφή με έντονα ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, κυρίως λόγω της παρουσίας μιας ουσίας της φαινυλαιθυλαμίνης. Η σοκολάτα παίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση ενδορφίνων από τον εγκέφαλο, οι οποίες είναι φυσικά οπιοειδή, που φτιάχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κατεβάζει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Τέλος η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, που διεγείρει το νευρικό σύστημα.
Τροφές με βιταμίνη Ε
Θεωρείται η αναπαραγωγική βιταμίνη και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, συμβάλοντας στη γονιμότητα και στη σεχουαλiκή λειτουργία. Τρόφιμα που περιέχουν την βιταμίνη Ε όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρι), και το αβοκάντο πολύ συχνά χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με ευργετικές ιδιότητες.
Βιταμίνη με B6
Είναι μια βιταμίνη που συμβάλλει στη δημιουργία ορισμένων νευροδιαβιβαστών, που σχετίζονται κυρίως με τη βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης, αυξάνοντας τη σεχουαλiκή επιθυμία. Την λαμβάνουμε από τρόφιμα όπως αβοκάντο, πατάτα, μπανάνα, βρώμη.
Τρόφιμα με Ω3
Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δρουν ευεργετικά στη σεχουαλiκή λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης. Επίσης τα ψάρια αποτελούν πηγή βιταμίνης D, η οποία λειτουργεί σα φυσικό αντικαταθλιπτικό και ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, προκαλώντας ηρεμία. Τροφές πλούσιες σε ω-3 είναι τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί και η τσιπούρα.
Θαλασσινά
Όταν αναφερόμαστε στα αφορδιασιακά τρόφιμα σίγουρα τα θαλασσινά, και πιο συγκεκριμένα τα οστρακοειδή είναι από τα πιο σημαντικά σε αυτή τη λίστα. Είναι γεγονός ότι τα θαλασσινά και ειδικότερα τα όστρακα, όπως τα στρείδια και τα μύδια, όπως και κάποια μαλάκια, όπως το χταπόδι αποτελούν πλούσιες πηγές αμινοξέων, ντοπαμίνης, βιταμινών όπως η νιασίνη, που σχετίζεται με το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά κυρίως ψευδαργύρου που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών, όπως είναι τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.
Τζίντζερ
Tο τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο είναι επίσης συστατικά της διατροφής που πέρα από την υψηλή παρουσία αντιοξειδωτικών στοιχείων, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Καυτερά φαγητά
Tα πολύ καυτερά φαγητά, όσα περιέχουν π.χ. τσίλι, ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (λόγω υπεραιμίας), βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Απαιτούν όμως γερό στομάχι και πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν πρόβλημα.
Κρασί
Tο κρασί, για να λειτουργεί ευεργετικά θα πρέπει να καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, αφού βοηθάει στη μείωση των αναστολών του ανθρώπου. Το κόκκινο κρασί είναι καλή πηγή φλαβονοειδών, που δρουν αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος..Η υψηλή κατανάλωση του όμως μειώνει την ερωτiκή απόδοση, ιδιαίτερα των ανδρών και έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Σαφράν
Το σαφράν (κρόκος) αποτελεί ένα σπάνιο «θησαυρό» της φύσης, που όπως έχει βρεθεί από μελέτες τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες έχουν διερευνηθεί τόσο σε πειραματόζωα, όσο και σε ανθρώπους και σχετίζονται περισσότερο με πιθανή ευεργετική δράση στη στυτική λειτουργία.
Μάκα (Maca)
Το βότανο με το επιστημονικό όνομα Lepidium meyenii, αποτελεί το κυριότερο συμπλήρωμα διατροφής για την αύξηση της ερωτiκής επιθυμίας και απόδοσης. Πρωτοεμφανίστηκε σε πληθυσμούς των Άνδεων, ενώ τώρα πλέον κυκλοφορεί σε πολλές χώρες, ως «φυσικό βοήθημα» για τηναύξηση της γονιμότητας και της απόδοσης των ανδρών. Πριν τη λήψη τους είναι χρήσιμο να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
Πηγή: boro.gr

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

ΝΥΧΙΑ: Τι λέει το Xρώμα που βάφεις τα Nύχια σου για τον χαρακτήρα σου

ΣΕΛΗΝΗ….ΦΥΣΙΚΟΣ Η ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ?