in

13032: Ο νέος αριθμός για τις μετακινήσεις και για αγορές !

Για το νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για το λιανεμπόριο μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1. Όσον αφορά στον τρόπο που θα λειτουργεί το 13032 όταν θα ανοίξει η αγορά είπε ότι, “δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ, ότι μέσα στις τεχνολογικές δυνατότητες τις οποίες διερευνούμε είναι και αυτή με έναν πενταψήφιο αριθμό, ο οποίος πενταψήφιος αριθμός θα είναι μόνο για το λιανικό εμπόριο. Είναι δοκιμαστική η λειτουργία του. Είναι μια από τις δυνατότητες τις οποίες θέλουμε να προσφέρουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης”. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το ΟΚ, το πράσινο φως ,ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια τέτοια δραστηριότητα τότε η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, “δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει όνομα στο sms. Aυτό αποκλείεται. Για να μπορέσω εγώ να στείλω από ένα δεύτερο κινητό SMS σημαίνει ότι πρέπει να έχω τα δύο κινητά μαζί μου. Άρα να στερήσω από το σύζυγο πλην όλων των άλλων το κινητό για τις ώρες που εγώ θα λείπω. Εμείς ήδη δίνουμε μια δυνατότητα διευκόλυνσης στο κόσμο: Του δίνω μια δυνατότητα να μπορέσει να κάνει τα ψώνια του για να λειτουργήσει το εμπόριο. Οι καταχρήσεις σε κάθε μία εφαρμογή μπορούν να βρεθούν από τον καθένα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μπούμε σε αυτές τις περιπτώσεις”, σημείωσε μεταξύ άλλων .

Διαφήμιση

Ο χρόνος λειτουργίας της υπηρεσίας

Σε ερώτηση εάν η διάρκεια για ψώνια θα είναι 3 ώρες τελικά απάντησε ότι “δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, εμείς είμαστε τεχνολογικά έτοιμα. Τον χρόνο θα τον αποφασίσει το υπουργείο Ανάπτυξης και θα μας τον δώσει αφού βεβαίως προηγηθεί το υπουργείο Υγείας με τους λοιμωξιολόγους .Εμείς τεχνολογικά είμαστε έτοιμοι”.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποιο άλλο νούμερο για κάποια άλλη δραστηριότητα, απάντησε ότι “δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανακοινωθεί” εκτός από το 13032.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Έρχεται παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου

«Τελικά για όλα φταίνε τα κλαδιά»