in

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παστέλωσε. Συνταγή για το πιο νόστιμο… σπιτικό παστέλι με φιστίκια.

Ο αγαπημένος σεφ σου δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάχνεις παστέλι… στο σπίτι!

Υλικά

Διαφήμιση
  • 1 φλ. σουσάμι
  • ⅓ φλ. φιστίκια Aιγίνης ή άλλα τις αρεσκείας σας, κομμένα στα δύο
  • ½ φλ. μέλι
  • 16 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ¼ φλ. Ζάχαρη

Διαδικασία

Βάζουμε το σουσάμι σε ένα τηγάνι και το ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο, ώστε να μη μαυρίσει, και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας το σουσάμι, τα φιστίκια και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Πιέζουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο και να αποκτήσει πάχος περίπου 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με αντικολλητικό χαρτί και διατηρούμε σε κουτί.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Σε πισίνα ξενοδοχείου της Λευκάδας δροσίστηκε και αναστάτωσε με το χαμόγελο και τις ωραίες καμπύλες της

Viral Βίντεο: Έτσι σκάει το καλαμπόκι και γίνεται ποπ κορν. Viral βίντεο