in

Ξύπνησε και είδε Σκαθάρι ελέφαντας να τον περπατά – Viral φωτογραφία

Άνδρας ξύπνησε και είδε σκαθάρι ελέφαντας δεν τον περπατάει σε δωμάτιο ξενοδοχείου! Το σκαθάρι ελέφαντας είναι πραγματικά τρομακτικό και φοβιστικό και σίγουρα κανείς μας αν τους συναντήσει για πρώτη φορά δεν ξέρει αν και πόσο επικίνδυνο είναι! Είναι σίγουρα πάντως αηδιαστικό.

Το Σκαθάρι ελέφαντας (Megasoma elephas) ​​είναι μέλος της οικογένειας Scarabaeidae και της υποοικογένειας Dynastinae.

…Τα σκαθάρι ελέφαντας είναι μαύρου χρώματος και καλύπτεται με λεπτές μικροσκοπικές τρίχες. Οι τρίχες γίνονται ιδιαίτερα πυκνές στην ελύτρα του σκαθαριού ενώ προσδίδουν στο σώμα του σκαθαριού ένα κιτρινωπό χρώμα.

Διαφήμιση

Τα αρσενικά έχουν δύο κέρατα που προεξέχουν από το κεφάλι και ένα άλλο από τον προθώρακα. Τα θηλυκά δεν έχουν κέρατα. Τα κέρατα χρησιμοποιούνται για άμυνα και σε ανταγωνισμό μεταξύ των αρσενικών για το φαγητό και τη διεκδίκηση της συντρόφου

Οι προνύμφες των σκαθαριών ελεφάντων αναπτύσσονται σε μεγάλους κορμούς σε αποσύνθεση και χρειάζονται έως και τρία χρόνια για να εξελιχθούν σε ενήλικα σκαθάρια, ανάλογα με το υποείδος.

Το θηλυκό σκαθάρι ελέφαντα γεννά τα αυγά του μέσα σε κούτσουρο σε αποσύνθεση ή στο έδαφος. Μερικές εβδομάδες μετά από αυτό (συνήθως τρεις) τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες σε σχήμα C με καφέ κεφάλια και έξι πόδια.

Το στάδιο της προνύμφης διαρκεί περίπου 29 μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου καταναλώνουν οργανική ύλη. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, το στάδιο της νύμφης, διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες σε θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Η διάρκεια ζωής ενός ενήλικου σκαθαριού ελέφαντα είναι περίπου ένας έως τρεις μήνες.

Τα σκαθάρια ελέφαντες ζουν σε τροπικά δάση και δραστηριοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι σε θέση να διατηρούν υψηλή εσωτερική θερμότητα του σώματος όταν αναζητούν τροφή παρά τη μειωμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ο πληθυσμός των σκαθαριών ελεφάντων έχει εξαντληθεί από την καταστροφή των τροπικών δασών, γεγονός που έχει μειώσει το έδαφος για ζευγάρωμα. Σε ορισμένες χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Νικαράγουα και άλλες στην Κεντρική Αμερική το ανδρικό κεφάλι χρησιμοποιείται ως κολιέ γοητείας, διακοσμημένο με χρυσό. Αυτό έχει επηρεάσει σοβαρά τον πληθυσμό.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αρετή Λαούρτη

Η Αρετή γράφει για αυτά που παρατηρεί από χόμπι. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και υπήρξε φανατική αναγνώστρια!
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Εξοικονόμηση ενέργειας: 50% μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα με αυτό το κόλπο όταν φτιάχνεις μακαρόνια

Ανέκδοτο: Δεν θέλω να πάω σχολείο …! Τρελό γέλο