in

Βόμβα Τσαρ. Τρόμος από τη μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα που έχει ο Πούτιν. 3.500 φορές ισχυρότερη από αυτή στη Χιροσίμα

Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη

3.500 φορές μεγαλύτερη είναι η ισχύς της πυρηνικής βόμβας με το όνομα Βομβα Τσαρ που έχει η Ρωσία και έχει ισχύ πάνω από 50 μέγατόνους (50.000 κιλοτόνους) όταν η βόμβα που ισοπέδωσε στη Χιροσίμα και σκότωσε με την έκρηξη της πάνω από 70.000 Ιάπωνες είχε ισχύ 15 κιλοτόνους.

Να σημειωθεί ότι ο Κιμ γιονγκ-ουν έχει δοκιμάσει πυρηνική βόμβα ισχύος 150 κιλοτόνων

Διαφήμιση

Δοκιμάστηκε στις 30 Οκτωβρίου 1961, ως πειραματική επαλήθευση των αρχών υπολογισμού και των σχεδιασμών θερμοπυρηνικών όπλων πολλών σταδίων. Είναι ο ισχυρότερος εκρηκτικός μηχανισμός που έχει πυροδοτήσει ποτέ άνθρωπος.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε σε υψόμετρο 4.000 μέτρων πάνω από το ακρωτήριο Σουχόι Νος (“Ξηρή Μύτη”), το οποίο βρίσκεται στη νήσο Σέβερνι της Νόβαγια Ζεμλιά, 15 χιλιόμετρα από το κόλπο Μιτιούσιχα βόρεια του στενού Ματότσκιν.

Η έκρηξη ήταν μυστική αλλά εντοπίστηκε από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Προφανώς οι ΗΠΑ είχαν στείλει ένα αεροσκάφος KC-135R στην περιοχή που θα γινόταν η έκρηξη.

Οι ενδείξεις του εκρηξιομέτρου και άλλα δεδομένα υποστήριζαν ότι η βόμβα είχε ισχύ 58 μεγατόνων.

Πριν το 1991, αυτή η αποδεκτή τιμή στην τεχνική βιβλιογραφία, αλλά τότε Σοβιετικοί επιστήμονες αποκάλυψαν ότι τα όργανά τους είχαν μετρήσει ισχύ 50 μεγατόνων

Καθώς είχαν τα δεδομένα της μέτρησης και πρόσβαση στον χώρο δοκιμής, ο δικός τους ισχυρισμός έχει γίνει δεκτός ως πιο αξιόπιστος.

Στη θεωρία, η βόμβα θα είχε ισχύ άνω των 100 μεγατόνων, αλλά επειδή είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή μόνο ενός πρωτοτύπου, δεν επιδείχθηκε ποτέ αυτή η ισχύς. Εξάλλου, λόγω της μόλυνσης και των λοιπών συνεπειών που θα προκαλούσε έκρηξη ισχύος άνω των 100 μεγατόνων, είχε αποφασιστεί μείωση της ισχύος της βόμβας στους 50 μεγατόνους.

Επίσης ήταν 3.333 φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα της Χιροσίμα.

Πυρηνική βόμβα: Έρευνα. Τι θα γινόταν αν έπεφτε η Τσαρ βόμβα στο Λονδίνο. Πόσους θα σκότωνε;

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Antonov-225

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστεψαν το μοναδικό αεροπλάνο Antonov 225

Πυρηνική βόμβα: Έρευνα. Τι θα γινόταν αν έπεφτε η Τσαρ βόμβα στο Λονδίνο. Πόσους θα σκότωνε;