in ,

Viral ΒΙΝΤΕΟ: 4.375 νεκροί στο ναυάγιο που ξεπέρασε σε φρίκη και τον Τιτανικό το 1987

Viral ΒΙΝΤΕΟ καράβι

Ανάμεσα σε φωτιά και καρχαρίες: Το ναυάγιο με τους 4.375 νεκρούς που ξεπέρασε σε φρίκη και τον Τιτανικό

Η «άγνωστη» τραγωδία που θεωρήθηκε το μεγαλύτερο ναυτικό δυστύχημα όλων των εποχών αλλά δεν πήρε την έκταση που της άρμοζε.
Αν κάποιος σας ρωτούσε «Ποιο είναι το μεγαλύτερο ναυτικό δυστύχημα όλων των εποχών;», πιθανότατα θα απαντούσατε με τεράστια ευκολία «Ο Τιτανικός».

Στην πραγματικότητα, όμως, το ναυάγιο του RMS Titanic, του σκαριού που κατέληξε στα βάθη του Ατλαντικό στις 15 Απριλίου του 1912, διαδέχτηκε ένα άλλο, ακόμα πιο φρικτό που έλαβε χώρα αρκετές δεκαετίες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου του 1987.

Διαφήμιση

Ο λόγος για το MV Doña Paz, το οποίο πήρε μαζί του στον θάνατο 4.375 ψυχές, ύστερα από μια σειρά παραλείψεων και την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων που μοιάζουν να υπέγραψαν την καταδίκη κάθε επιβάτη ξεχωριστά πριν καν αυτός μπει στο πλοίο…

Επρόκειτο για ένα πλοίο κατασκευασμένο το 1963 από την εταιρεία Onomichi

Zosen, ιαπωνικής υπογραφής. Το όνομά του τότε ήταν Himeyuri Maru και προοριζόταν για τη μεταφορά μόλις 608 επιβατών και πληρώματος.
Το 1975 αγοράζεται από την Sulpicio Lines των Φιλιππίνων, ανακατασκευάζεται μερικώς προκειμένου να αυξήσει τη χωρητικότητά του και μετονομάζεται σε Don Sulpicio, για να αλλάξει όνομα λίγο καιρό αργότερα, με το ευρύ κοινό να το γνωρίζει λόγω της τραγικής του μοίρας ως Doña Paz, την ονομασία που του δόθηκε το 1981.

Το όνομα, φυσικά, δεν άλλαξε τυχαία…


Διαβαστε ολο το αρθρο αναλυτικα

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Γιώργος Λιάγκας: Έγινε fashion icon και η Φαίη Σκορδά τον τρολάρει άγρια. Viral Βίντεο

Κωνσταντίνος Αργυρός

Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκλεισε κριτής στο the Voice. Έλενα Παπαρίζου Σάκης Ρουβάς και ποιος θα είναι ο τέταρτος