in

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι κοντινοί προορισμοί αν είσαι Αθήνα

Αν είστε στην Αθήνα και θέλετε να ανακαλύψετε κοντινούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εδώ είναι μερικές ιδέες:

Σούνιο

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για μια μικρή εξόρμηση από την Αθήνα. Επισκεφτείτε τον ιστορικό ναό του Ποσειδώνα και απολαύστε την εκπληκτική θέα της θάλασσας.

Διαφήμιση

Αράχωβα

Αν αγαπάτε την ορεινή φύση, η Αράχωβα είναι ο τέλειος προορισμός. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο Παρνασσό και να επισκεφτείτε την πανέμορφη Δελφούς.

Ναύπλιο

Ένας υπέροχος προορισμός με πολλά ιστορικά αξιοθέατα, όπως ο Παλαμήδι και τα αρχαία τείχη της Ακροναυπλίας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την Επίδαυρο για το πασίγνωστο αρχαίο θέατρο.

Πόρος

Αν προτιμάτε τα νησιά, ο Πόρος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί με πολλές παραλίες και ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακά εδέσματα.Σπέτσες: Ένα ακόμη πανέμορφο νησί στον Αργοσαρωνικό, γνωστό για τα καταπράσινα νερά του και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με το άμαξα στα σοκάκια του νησιού.

Υδρα

Η Ύδρα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με τα γαϊδουράκια και τα γραφικά σπίτια της. Ένα μέρος που μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία και να γευτείτε εκπληκτικά φαγητά στα τοπικά μαγαζιά.

Πάρνηθα

Αν προτιμάτε τη φύση, η Πάρνηθα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή να πάτε για μια βόλτα στο Καζίνο Μόντ Παρνές.

Μυκήνες

Μείνετε κοντά στην ιστορία και επισκεφτείτε την αρχαία Μυκήνη. Ανακαλύψτε την εποχή του Χρυσού Αιώνα της Ελλάδας και δείτε το διάσημο Λιοντάρι στην Πύλη των Λεόντων.

Πλάκα και Μοναστηράκι

Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ από το κέντρο της Αθήνας, οι ιστορικες γειτονιές της Πλάκας και του Μοναστηρακίου είναι ιδανικές επιλογές. Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια, δείτε τα αρχαία ερείπια και δοκιμάστε την ελληνική κουζίνα στις τοπικές ταβέρνες.

Άγιοι Θεόδωροι

Ένα ήρεμο παραθαλάσσιο χωριό που προσφέρει μια όαση χαλάρωσης με πανέμορφες παραλίες και πολλές επιλογές για φαγητό.

Κέα (Τζια)

Ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της Ιουλίδας, να κολυμπήσετε στις ειδυλλιακές παραλίες και να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα. Βρες φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και έφυγες.

Σαρωνίδα

Προορισμός που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, η Σαρωνίδα είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της και τις πεντανόστιμες επιλογές γεύματος. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο της Θορικού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ελευσίνα

Ως πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού για το 2023, η Ελευσίνα αξίζει μια επίσκεψη. Μην παραλείψετε να δείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Ελευσινίων Μυστηρίων.

Λουτράκι

Απολαύστε τις θερμές πηγές, το όμορφο περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου σε αυτό το ελκυστικό προορισμό.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Αν αγαπάτε την ιστιοπλοΐα, ο Άγιος Νικόλαος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος για την ημέρα ή απλώς να χαλαρώσετε στην παραλία.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Καμίλα Καμπέγιο – Σον Μέντες: Τα έφτιαξαν ξανά και κυκλοφορούν σαν δίδυμα – Φωτογραφία

Η Κλαούντια Ρομάνι και το “φλογερό” ατύχημα: Το αναπάντεχο “αεράκι” στο Μαϊάμι έφερε αποκαλύψεις