in

Το μήνυμα της Μαρίας Μπακοδήμου για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Οι μανάδες-ασπίδες ταξιδεύουν μόνες με τα παιδιά τους…»

Δες τη συγκινητική ανάρτηση της παρουσιάστριας και επιχειρηματία στο Instagram

Χθες, Κυριακή 8/5, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, μία ξεχωριστή γιορτή, που δεν υπάρχει τυχαία. Το τι εστί «μαμά», -νομίζω- δεν μπορεί κανείς να περιγράψει εύκολα με λόγια. Για αυτό, εξάλλου, μας έχει σοκάρει η υπόθεση της Πάτρας, με την μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ως ύποπτη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Την ίδια ώρα, έξω από τα σύνορα της χώρας μας, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και σπέρνει θλίψη, τρόμο,κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Μαμάδες προσπαθούν, με κάθε δυνατό μέσο ή μόνο με τις δικές τους δυνάμεις -σωματικές και ψυχικές- που τους έχουν απομείνει, να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, που ήταν αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες του πλανήτη, η Μαρία Μπακοδήμου θέλησε να στείλει, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, το δικό της αντιπολεμικό μήνυμα, κάνοντας λόγο για τις μητέρες στην Ουκρανία  και την μάχη που δίνουν για να κρατήσουν τα παιδάκια τους ασφαλή.

Διαφήμιση

«Σήμερα ντρέπομαι να πάρω λουλούδια από τα παιδιά μου. Ντρέπομαι για την ασφάλεια και την άνεση της ζωής μου όσο μανάδες κάνουν ένα σκληρό αγώνα για τη ζωή. Τη δική τους και των παιδιών τους. Οι μανάδες-ασπίδες που ταξιδεύουν μόνες με τα μωρά τους για να τα προφυλάξουν ή αυτές που προσπαθούν να τα κρατήσουν όσο πιο ασφαλή γίνεται στα καταφύγια . Ή ακόμα κι αυτές οι μανάδες που χάνουν τα παιδιά τους στη μάχη. Μανάδες κι από τις δυο πλευρές. Αυτή η γιορτή της μητέρας για μένα -κι ελπίζω για όλους- είναι αφιερωμένη σε αυτές που σε ρόλο υπερήρωα αγωνίζονται για τη ζωή 🖤 #mothersday #stopwar» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Μπακοδήμου.

Το παραπάνω κείμενο συνόδεψε με επτά φωτογραφίες, στις οποίες βλέπουμε μανούλες από την Ουκρανία να κρατούν αγκαλιά τα μωρά τους, με το ύφος τους να μαρτυρά πως αν και βρίσκονται σε απόγνωση και φοβούνται, δεν θα επιτρέψουν να πάθει τίποτα το πολυτιμότερο πλάσμα που έχουν σε αυτόν τον κόσμο, το παιδί τους.

 

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Ελένη Φουρέιρα: Τοπλες, απελευθερωμένη και με γόβες, κολάζει και απογειώνει τη θηλυκότητα

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» και η πικρία του για όσους δεν τον θεωρούν καλό παρουσιαστή