in

Το Lullaby Project επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Lullaby Project επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.
Στη φετινή ελληνική εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece καινοτομεί και υποδέχεται όχι μόνο μητέρες, γιορτάζοντας τη γονεϊκή σχέση σε κάθε της μορφή. Γυναίκες σε προσφυγικά κέντρα, μετανάστριες, «θείες» που φροντίζουν μωρά τα οποία χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την οικογένειά τους, ένας μπαμπάς που είναι μπαμπάς και μαμά ταυτόχρονα και μία τρανς γυναίκα που διεκδικεί δικαστικά το δικαίωμά της να βλέπει την εννιάχρονη κόρη της, είναι μερικοί μόνο από τους «γονείς» που μοιράζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τα μικρά πλάσματα της ζωής τους με επαγγελματίες μουσικούς, και μεταφράζουν τα βιώματά τους σε μουσική, δημιουργώντας πρωτότυπα και μοναδικά μουσικά κομμάτια.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνθέτες που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να αποκωδικοποιήσουν την πιο καθοριστική συνύπαρξη: τη σχέση με τα παιδιά μας.

Το ιδιαίτερο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους με καλλιτέχνες με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν νανουρίσματα στα μωρά τους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα τραγούδια που προκύπτουν παρουσιάζονται στις περίφημες συναυλίες του Lullaby Project στις οποίες έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant κ.ά.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται στην Ελλάδα με το El Sistema Greece, ένα μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης το οποίο προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία live σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.
Παρουσίαση / Αφήγηση: Ελιάνα Χρυσικοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο: Δημήτρης Γκότσης
Συνθέτες:
Jan Van de Engel
Μαρία Γούβαλη
Γιάννης Ισμυρνιόγλου
Blend Mishkin
Μαρία-Χριστίνα Harper
Albert Sanz
Κωνσταντίνα Χρήστου
Μουσική Διεύθυνση: José Ángel Salazar Marín
Ερμηνεύουν: Ελένη Αράπογλου, Ειρήνη Τζαμτζή, Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman)
Συμμετέχοντες μουσικοί (επαγγελματίες και μαθητές του El Sistema Greece):
Βιολί: Έλλη Βασιλείου, Τζέμπεν Κλαπάκης,Γιάννης Ισμυρνιόγλου, Ραφαήλ Κουτσομητόπουλος, Κατερίνα Ντομπάρα, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Πασσάς
Βιόλα: Ελένη Λιώρα, Αριάδνη Πράπα
Τσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής, Μαρίνα Τσίγκου
Κοντραμπάσο: Ευάγγελος Σακλάρας
Φλάουτο – πίκολο φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Κλαρινέτο: Γιάννης Ισμυρνιόγλου
Γαλλικό κόρνο: Francis Gagliardi
Τρομπέτα: Θεοδόσης Σμυρνιός
Κρουστά: Στέφανος Αθηναίος, Αγγελική Λαπάκη
Άρπα: Μαρία-Χριστίνα Harper
Πιάνο: Albert Sanz

Με τη συμμετοχή μελών της χορωδίας El Sistema Greece Youth Choir
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Λόγω των συνεχών αλλαγών και εξελίξεων όσον αφορά στα μέτρα για τη δημόσια υγεία, ακριβείς λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία της εκδήλωσης.

Διαφήμιση

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς