in

Τη θυμάσαι; Πως ζει σήμερα η μικρή Μαρία, το κοριτσάκι που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από 9 χρόνια – Φωτογραφία

Ήταν πριν από 9:00 περίπου χρόνια όταν η ιστορία της μικρής Μαρίας απασχόλησε το πανελλήνιο. Το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν βιολογικό παιδί των ανθρώπων που ισχυρίζονταν ότι την έφεραν στον κόσμο.

Μετά από έρευνα των Αρχής διαπιστώθηκε ότι οι γονείς της Μαρίας βρίσκονται στη Βουλγαρία και την πούλησαν σε μία ελληνική οικογένεια Ρομά. Όσο και αν προσπάθησε η οικογένεια της να την πάρει πίσω, δεν τα κατάφερε και το παιδί βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χαμόγελο του παιδιού.

Η φοβισμένη Μαρία μέσα σε ένα χρόνο έγινε ένα φυσιολογικό κοριτσάκι που πήγε νηπιαγωγείο, δημοτικό και πλέον Γυμνάσιο ενώ έχει κάνει φιλίες και ζει ήρεμα.

Διαφήμιση

Οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού εξήγησαν λίγο καιρό μετά πως αν και η μικρή ήξερε ελληνικά από την πρώτη στιγμή που πήγε στο οργανισμό, επέλεξε να μην μιλάει. «Είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι. Πλέον, επικοινωνεί στα ελληνικά. Είναι αστέρι», εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στα «Νέα» ένα χρόνο μετά τη στέγαση της μικρής Μαρίας στο χαμόγελο

Η μικρή Μαρία μοιράζεται το δωμάτιό της με ένα άλλο συνομήλικο κορίτσι, τη Χριστίνα, με την ιστορία της να έχει αρκετές ομοιότητες, και οι δύο τους έχουν γίνει καλές φίλες.

Όταν είχε πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού ήταν ένα πολύ διαφορετικό κορίτσι, φοβισμένο. Δεν ήθελε ούτε να κάνει εξετάσεις ενώ έμενε στην μέση του δωματίου και δεν κουνιόταν. Νόμιζε ότι δεν θα ξαναγυρίσει. «Αναγκαζόμουν και της έδινα τα κλειδιά του σπιτιού για να καταλάβει ότι εδώ είναι το σπίτι της», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η τοποθεσία του σπιτιού στο οποίο ζει η εξάχρονη έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό. Η προβολή της υπόθεσής της δεν έκανε καλό στον ψυχισμό της. «Δεν της μιλήσαμε μέχρι τώρα για την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια θέλησε να μιλήσει. Έχουμε αποφασίσει όλη η ομάδα να περιμένουμε να ωριμάσει, προκειμένου να μην τρομοκρατηθεί», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ηλικία που συνέβη αυτό το περιστατικό στη Μαρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς διαμορφώνεται ο ψυχικός κόσμος και ο χαρακτήρας των παιδιών, υπογραμμίζει ο κοινωνιολόγος Χαράλαμπος Στέρτσος ενώ συμπληρώνει ότι η αβεβαιότητα και η εναλλαγή προσώπων δεν βοηθά την μικρή Μαρία.

Η Μαρία σήμερα παραμένει στο ίδιο σπίτι ακόμα και θα πάει τρίτη γυμνασίου

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
χριστινα παζιου

Φωτογραφία: Η Χριστίνα Πάζιου τεντώνεται HMIΓYMNH και κάνει βαθιά καθίσματα στη μπανιέρα

Τζούλια Αλεξανδράτου: “Φωνάζει” το ρούχο ότι δεν φοράει εσώpoυχα – Viral Φωτογραφία