in

Θα σου στοιχίσει ο… σκύλος αηδόνι – Αυτές είναι οι ακριβότερες ράτσες

Ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» δεν χαρίζεται πάντα. Συνήθως πωλείται και κάποιες φορές έναντι αδράς αμοιβής.

Τα σκυλιά ωφελούν την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και κάποιοι προκειμένου να αποκτήσουν αυτό πού θέλουν δαπανούν πάρα πολλά χρήματα. Πάντως η εξωτερική εμφάνιση δεν συνδέεται πάντα με την τιμή καθώς στη λίστα υπάρχουν και κάποιοι… «ιδιαίτεροι» σκύλοι. Είτε έχουν μακριά, κοντά αυτιά είτε είναι τριχωτοί είτε είναι μικρόσωμοι, δεν παύουν να είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και στο κάτω κάτω «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» και η… ομορφιά τον σκύλο.

Θιβετιανό Μαστίφ – 1500 έως 5150 ευρώ!

H τιμή τους ξεκινάει από 1,500 ευρώ και φτάνει τα 5,150 ευρώ. Ένας σκύλος της συγκεκριμένης ράτσας πωλήθηκε για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και είναι στην πρώτη θέση της λίστας μιας και το ποσό είναι αστρονομικό.

To Θιβετιανό Μαστίφ κατάγεται απο τα βουνά των Ιμαλαίων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες του συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής.

Πολύ δύσκολο σκυλί στην εκπαίδευση και δεν μπορεί να το «δαμάσει» κάποιος εύκολα. Είναι τόσο δυνατό πού μπορεί να σκοτώσει ακόμα και τίγρη! Επίσης γαβγίζει πολύ.

Γερμανικός Ποιμενικός – 750 έως 170,000 ευρώ

H τιμή ενός Γερμανικού Ποιμενικού ξεκινάει από 750 ευρώ και φτάνει τα 17,500. Ένας εκπαιδευμένος Γερμανικός Ποιμενικός κοστίζει περίπου 37,000 ευρώ.

Η τιμή ενός σκύλου της συγκεκριμένης ράτσας έσπασε κάθε ρεκόρ όταν το 2011 πωλήθηκε σε επιχειρηματία για περίπου 170,000 ευρώ!

Σκυλί θαύμα, διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία, ταχύτητα χτυπημάτων (δαγκώματα), σε συνδυασμό με σταυρωτά δόντια που του προσδίδουν εξαιρετικά ισχυρό δάγκωμα. Επιπλέον, εκπαιδεύεται εύκολα για μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, ενώ έχει και ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείτε σε δύσκολες καταστάσεις από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Αγαπάει τα παιδιά και την οικογένεια και γίνεται εξαιρετικός φύλακας.

Σαμογιέντ – 3000 έως 8000 ευρώ

Το Σαμογιέντ, είναι ένα έμφυτα καλό και τρυφερό σκυλί, που τρέφει μεγάλη στοργή για τους ανθρώπους και ειδικά για τα παιδιά. Η ομορφιά του, με ατού το χαμόγελό του που εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο, θα προκαλέσει την προσοχή και τον θαυμασμό σας όταν το αντικρίσετε. Είναι γνωστός ως ο «χαμογελαστός σκύλος»!

Κίνγκς Τσάρλς Σπάνιελ – 750 έως 8000 ευρώ

To όνομα τους προέρχεται από τον βασιλιά Κάρολο ΙI της Αγγλίας και ήταν σκυλιά της αριστοκρατίας.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων χαρακτηρίζεται από ευγένεια, τρυφερότητα και υπομονή. Αγαπάνε πολύ τα παιδιά και είναι ιδανικά για οικογένεια.

Αγγλικό Μπουλντόγκ – 6,700 ευρώ και πάνω


Κατάγεται από το αρχαίο ασιατικό Μαστίφ, σκυλί αγώνων που ήρθε στη Μεγάλη Βρετανία από τους Φοίνικες θαλασσοπόρους. Το Μπουλντόγκ χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει με τον ταύρο ή με άλλα μοχθηρά σαρκοφάγα όπως είναι οι αρκούδες και τα λιοντάρια. Οι οργανωμένες κυνομαχίες ήταν επίσης καθημερινό φαινόμενο μέχρι το 1835 που η σκληρή αυτή συνήθεια τέθηκε εκτός νόμου στην Αγγλία. Μετά από αυτό η αναπαραγωγή καθαρόαιμων Μπουλντόγκ έγινε σπάνια. Η επιλεκτική αναπαραγωγή από τότε έχει μετατρέψει το Μπουλντόγκ σε αγαπημένο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο.

Είναι ευγενικό, τρυφερό και στοργικό σκυλί. Αγαπάει τα παιδιά και δημιουργεί πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη (σαν τα κοκεράκια).

Λόγτσεν – 3,700 έως 5,800 ευρώ

To όνομα της ράτσας σημαίνει μικρό λιοντάρι και πρωτοεμφανίστηκε σαν σκύλος συντροφιάς λίγο πριν την Ευρωπαική Αναγέννηση. Ήταν σκυλί της ελίτ και οι κυρίες πού το είχαν το χτένιζαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να φαίνεται σαν ένα λιονταράκι. Επίσης λόγω του τριχώματος το χρησιμοποιούσαν για να ζεσταίνουν τα πόδια τους. Ο πληθυσμός τους άρχιζε να μειώνεται δραματικά κατά τη διάρκεια του Β” Παγκόσμιου και σήμερα θεωρείται μία εξαιρετικά σπάνια ράτσα.

Καναδικός Εσκιμώος σκύλος – 5,150 ευρώ

Είναι σκυλιά εργασίας, τραβάνε έλκηθρα σαν τα χάσκι και επιβιώνουν σε πολικές θερμοκρασίες. Toν 19ο αιώνα ήταν διάσημα και τα χρησιμοποιούσαν πολλοί για τα έλκηθρα. To 1986 έμειναν μόνο 500 σκύλοι και είναι δυσεύρετοι.

Αιγύπτιος Φαραώ Χάουντ1 – 1840 έως 4,700 ευρώ

Η συγκεκριμένη ράτσα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Αίγυπτο και ήταν τα σκυλιά των φαραώ. Το 1974 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Μάλτα. Η τιμή είναι τσουχτερή γιατί θεωρείται «καθαρή» ράτσα χωρίς προσμίξεις εδώ και 2000 χρόνια. Είναι αρκετά δυσεύρετος σκύλος.

Τσόου Τσόου – 750 έως 6,250 ευρώ.

Το Τσόου Τσόου, σκυλί κυνηγιού στον τόπο καταγωγής του, είναι δημοφιλές στην Κίνα για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια. Οι Χανς, οι Μογγόλοι και οι Τάταροι χρησιμοποιούσαν τη ράτσα αυτή στον πόλεμο, στο κυνήγι και σαν φύλακα. Αυτό το σκυλί με την πλούσια γούνα μερικές φορές φαγώθηκε (chow=φαγητό) και η γούνα του χρησιμοποιήθηκε σαν ρούχο. To όνομα του στα κινέζικα είναι «σόνγκι κουάν» που σημαίνει «χνουδωτό – λιοντάρι σκύλος». Η ράτσα πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα, όταν δόθηκε στη βασίλισσα Βικτωρία ένα τέτοιο σκυλί.

Είναι πιστά και φιλικά σκυλιά με την οικογένεια τους αλλά συγκρατημένα με τους ξένους. Συνήθως με όποιο μέλος της οικογένειας δένονται συναισθηματικά είναι ιδιαίτερα προστατευτικά και αγαπάει τα παιδιά.

Σαλούκι – 1840 ευρώ

H πρώτη εμφάνιση της ράτσας υπολογίζεται γύρω στο 6.000 π.Χ και πιθανότατα είναι η αρχαιότερη ράτσα. Πρωτοεμφανίστηκε, σύμφωνα με διάφορα αρχαία κείμενα στο σημερινό Ιράν. Εντοπίζεται όμως και στη Σαουδική αραβία και χρησιμοποιήθηκε ως κυνηγόσκυλο, όχι τόσο για την όσφρηση του, αλλά για την ταχύτητα του. Χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι γαζέλας με αποτέλεσμα κάποιοι να το θεωρούν ταχύτερο όλων.

Είναι έξυπνα σκυλιά με έντονο το αίσθημα του κυνηγού και γι αυτό το λόγο χρειάζονται εκπαίδευση.

Πεμπρόκ Κόργκι Ουαλίας 750 ευρώ και πάνω

Για την ιστορία, οι μικρούληδες σκύλοι έβοσκαν αγελάδες, κυνηγούσαν τρωκτικά και φύλαγαν αγροκτήματα στην Ουαλία από το 920 μ.Χ. Σήμερα, αν και είναι ικανοί σαν σκύλοι εργασίας χρησιμοποιούνται σαν σκύλοι συντροφιάς.

Είναι ιδιαίτερα ευφυής και πιστοί σκύλοι και πάντα πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους. Τα πάνε καλά με τα μικρά παιδιά και αποτελούν έναν καλό σκύλο συντροφιάς.

Written by Αντώνης Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο. Email επικοινωνία στο [email protected]