in

Γυμναστική: Τέλειοι γλουτοί με 5 απλές κινήσεις – Μάθε ποιες!


Οι περισσότεροι άνδρες παραδέχονται πως το πρώτο πράγμα που κοιτάνε στις γυναίκες είναι τα οπίσθιά τους.

Αν λοιπόν είστε αποφασισμένες να βελτιώσετε την… πίσω όψη σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν!

Ούτε ένα βήμα λάθος

Διαφήμιση

«Αν έχετε στο μυαλό σας ότι οι γλουτοί αποτελούνται από τρεις μύες –το μείζονα γλουτιαίο μυ, το μέσο γλουτιαίο μυ και το μικρό γλουτιαίο μυ– τα σκουότ και οι εκτάσεις των ποδιών είναι οι τέλειες  ασκήσεις γιατί γυμνάζουν όλους τους μύες», εξηγεί η Άννα Σαντιτριάν, ειδική συνεργάτης των  Holmes Place. «Το ιδανικό είναι να συνδυάσετε τις δύο ασκήσεις σε 3 σετ των 45 δευτερολέπτων. Ανεβείτε και κατεβείτε 15 – 20 σκαλιά όσο πιο γρήγορα μπορείτε».

Αγαπήστε τα πράσινα smοothies

Αν πίνετε δύο ποτήρια πράσινο smoothie κάθε μέρα θα νιώσετε καλύτερα. Η συνταγή είναι εύκολη και απλή. Μισό αβοκάντο, μισό μήλο, μία ροδέλα ανανά, χυμό ενός λεμονιού, μία χούφτα σπανάκι, ένα ποτήρι νερό (ή χυμό λαχανικών) και λίγο τζίντεζερ είναι τα συστατικά που προτείνει η  διατροφολόγος και διαιτολόγος Νατάλια Νασάρε του Ινστιτούτου  Javier de Benito.

Με λιγότερο αλάτι, νιώστε καλύτερα!

«Το αλάτι είναι απαραίτητο στη διατροφή μας γιατί περιέχει νάτριο που είναι βασικός  ηλεκτρολύτης  του οργανισμού», εξηγεί η Νασάρε.

Το πρόβλημα είναι όμως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι καταναλώνουμε διπλάσια ποσότητα από αυτήν που χρειάζεται ο οργανισμός μας κι αυτό γιατί το 75% του αλατιού που καταναλώνουμε δεν  είναι  αλάτι που βάζουμε εμείς στο φαγητό μας αλλά για αλάτι που περιέχεται στα τρόφιμα που αγοράζουμε. Και αυτό όπως είναι γνωστό προκαλεί κατακράτηση υγρών. Περιορίστε το αλάτι λοιπόν και το αποτέλεσμα θα φανεί και στους γλουτούς σας!

Επιχείρηση «υγιές σώμα»

Οι αδύναμοι γλουτοί (που είναι αποτέλεσμα καθιστικής ζωής) έχουν ως συνέπεια οι μύες του κάτω μέρους της πλάτης και τα ισχία να τείνουν να εξισορροπήσουν την απώλεια ισχύος –κάτι που προκαλεί πόνο και ένταση.

Η Μακαρένα Κουτίγιας, διευθύντρια της Californian Hot Yoga  στην Μαδρίτη, προτείνει την ενδυνάμωση των γλουτών μέσω της  Ardha Danhurasana: «Όσο είστε στα γόνατα, τεντώστε το αριστερό πόδι μπροστά και λυγίστε το γόνατο, γείρετε το κεφάλι σας προς τα κάτω ώστε να χαλαρώσει ο λαιμός σας και σπρώξτε το λυγισμένο πόδι προς το ταβάνι. Επαναλάβετε 12 φορές με κάθε πόδι».

«Τρέξε μωρό, τρέξε»

Μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα του τρεξίματος.

Η εκρηκτική δουλειά των σπριντς που επαναλαμβάνονται με σύντομα διαλείμματα δευτερολέπτων και οι εναλλαγές ρυθμού σε  έναν αγώνα δρόμου βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών της επίμαχης ζώνης.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αρετή Λαούρτη

Η Αρετή γράφει για αυτά που παρατηρεί από χόμπι. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και υπήρξε φανατική αναγνώστρια!
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Kylie Jenner: Με μαγιό Baywatch αλλά Πάμελα Άντερσον διέλυσε τον ανταγωνισμό

Η Plus size Άσλεϊ Γκράχαμ μπήκε στο μαγιό της Πάμελα Άντερσον και πόζαρε αλλά baywatch