Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Απρ 14, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τεχνητη Νοημοσύνη: Η OpenAI προετοιμάζει την κυκλοφορία του «Orion»: το 100 φορές πιο ισχυρό AI μοντέλο από το GPT-4
news

Τεχνητη Νοημοσύνη: Η OpenAI προετοιμάζει την κυκλοφορία του «Orion»: το 100 φορές πιο ισχυρό AI μοντέλο από το GPT-4

Kool Team
Last updated: 26 Οκτωβρίου, 2024 6:46 μμ
Kool Team
Published: 26 Οκτωβρίου, 2024
Share
SHARE

Σε μια νέα κίνηση που ενδέχεται να αλλάξει το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, η OpenAI ανακοίνωσε τη σχεδιαζόμενη κυκλοφορία του μοντέλου Orion, το οποίο φημολογείται ότι θα είναι 100 φορές πιο ισχυρό από το GPT-4. Ο νέος αυτός αλγόριθμος αναμένεται να διαθέτει πρωτοφανή υπολογιστική ισχύ και δυνατότητες επεξεργασίας, θέτοντας νέα πρότυπα στον κλάδο. Ωστόσο, η OpenAI προσεγγίζει αυτή την καινοτομία με διαφοροποιημένη στρατηγική διάθεσης.

Περιορισμένη αρχική διάθεση σε επιχειρηματικούς συνεργάτες

Αντίθετα με τα μοντέλα GPT-4o και GPT-4.1, που ενσωματώθηκαν απευθείας στο ChatGPT, το Orion δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Η OpenAI σκοπεύει πρώτα να παρέχει πρόσβαση σε επιλεγμένους επιχειρηματικούς συνεργάτες. Αυτός ο περιορισμός αντανακλά την επιθυμία της εταιρείας να διασφαλίσει την ομαλή ενσωμάτωση του Orion σε πραγματικά περιβάλλοντα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από εταιρείες που ήδη συνεργάζονται στενά με την OpenAI.

Η Microsoft, ως κύριος συνεργάτης της OpenAI, ήδη ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Orion μέσω της πλατφόρμας Azure, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι δύο εταιρείες επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να εδραιώσουν την παρουσία τους στον χώρο της AI, αξιοποιώντας την τεχνολογία για βελτίωση και εξέλιξη επαγγελματικών λύσεων.

Το «τέρας» των παραμέτρων: Δυνατότητες του Orion

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Orion φημολογείται πως είναι ακόμη πιο προχωρημένο από το GPT-4 σε επίπεδο παραμέτρων και δεδομένων. Συγκεκριμένα, η OpenAI αναφέρει ότι το Orion διαθέτει τεχνολογικές δυνατότητες που το κάνουν 100 φορές πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το GPT-3 διέθετε 175 δισεκατομμύρια παραμέτρους, ενώ το GPT-4 άγγιξε τις 100 τρισεκατομμύρια.

Αυτή η εντυπωσιακή εξέλιξη αναμένεται να προσφέρει πολλαπλάσια ακρίβεια και ταχύτητα στην ανάλυση δεδομένων, καθώς και αυξημένη ικανότητα αυτομάθησης και προσαρμογής στις απαιτήσεις χρήσης των επαγγελματικών πελατών της OpenAI.

Το μέλλον του Orion και η αβεβαιότητα της ονομασίας «GPT-5»

Ενώ εσωτερικά το Orion θεωρείται ο άμεσος διάδοχος του GPT-4, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η OpenAI θα το ονομάσει GPT-5 για το κοινό ή αν θα επιλέξει άλλη ονοματοδοσία, επιδιώκοντας ίσως να υπογραμμίσει την καινοτομία της τεχνολογίας. Η επιλογή του ονόματος θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόηση του νέου μοντέλου από το κοινό και να θέσει τις βάσεις για το μέλλον των εφαρμογών AI σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η OpenAI και η Microsoft, ωστόσο, δεν έχουν σχολιάσει δημόσια την κυκλοφορία και τις τεχνικές λεπτομέρειες του Orion, διατηρώντας προς το παρόν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τις λεπτομέρειες της νέας τεχνολογίας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Τεχνητη Νοημοσύνη
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
17°C
Athens
overcast clouds
17° _ 16°
62%
2 km/h
Τρ
21 °C
Τε
22 °C
Πε
20 °C
Πα
19 °C
Σα
20 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Σοκ στο Μόναχο: Έβγαζαν selfies πάνω από το θύμα τους – Η άγρια επίθεση που «πάγωσε» τη Γερμανία

Kool Team
3 Min Read

«Αν η γυναίκα μου πει όχι, φύγαμε»: Η απίθανη απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που «πάγωσε» το Μιλγουόκι

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
newsviralΔιεθνή

Βραζιλία: Πάστορας έκανε πλαστική για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό οπισθίων Miss BumBum

2 Min Read
news

ΒΟΜΒΑ: Παίκτες από ριάλιτι και αθλητές στο κύκλωμα καταγγέλει ο Ηλίας Γκιώνης σε Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα

2 Min Read
Showbiz

Βάσω Κολλιδά: Η φωτογραφία με μαγιό, η δήλωση και η περίεργη ερώτηση στο instagram

1 Min Read
Media

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Τον πρώτο καιρό στην τηλεόραση δεν πέρναγα καθόλου καλά, έκλαιγα και δεν ήθελα να πηγαίνω»

4 Min Read
koolgirls

Άννα Αμανατίδου: Τα καρό top trends της φετινής Άνοιξης

2 Min Read
news

Στοιχεία–σοκ για τον 20χρονο που ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη μέσα σε ένα οικογενειακό τραπέζι

2 Min Read
koolgirls

Βενετία Καμαρά: Το ροζ είναι το χρώμα που δημιουργεί τα πιο girly σύνολα

2 Min Read
τηγανητες πατατες
newsvideoviralWOWWTFΔιατροφή

Τηγανητές πατάτες: Δεν θα ξαναφάς ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ απο fast food μετά από αυτό το Viral Video

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?