in

Ταξίδι στο χρόνο: Γίνεται; Ναι αλλά μόνο αν θέλουμε να πάμε στο μέλλον!

Ο Μπράιαν Κοξ, σε παρουσίαση στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης υποστήριξε ότι το ταξίδι στο χρόνο θα είναι πιθανό αλλά μόνο με μία κατεύθυνση.

«Η κεντρική ερώτηση είναι το αν μπορούμε να φτιάξουμε χρονομηχανή; Η απάντηση είναι ναι, μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο κοινό κατά την παρουσίασή του.

Ο Κοξ περιέγραψε με λεπτομέρειες ότι το ταξίδι στο μέλλον είναι πιθανό σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας την οποία ανέπτυξε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Διαφήμιση

Το να ταξιδέψει κανείς αιώνες ή και χιλιετίες μπροστά θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η χρονομηχανή αναπτύξει τεράστια ταχύτητα, κοντά στην ταχύτητα του φωτός.

Στη θεωρία αν ένα άτομο επιβιβαστεί σε διαστημόπλοιο και πετάξει με υπέρμετρες ταχύτητες, όταν θα αρχίσει να επιβραδύνει για να επιστρέψει στη Γη, στην πραγματικότητα θα έχει περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που έζησε ο επιβάτης, ο οποίος δεν θα έχει γεράσει στο μεταξύ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό αν μιλούσαμε για ταχύτητα που έφτανε αυτή του φωτός.

Το ταξίδι στο παρελθόν θα ήταν σίγουρα απίθανο, σχολιάζει ο Κοξ, καθώς για να γίνει αυτό θα έπρεπε να ταξιδέψουμε μέσα σε μια θεωρητική τρύπα η οποία είναι πέρασμα ανάμεσα στο χωροχρόνο, όπως πρότεινε πριν από χρόνια χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί ο Αϊνστάιν.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Έρευνα: Πόσες μέρες πριν την πτήση θα βρεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

ΡΕΤΡΟ φωτογραφία: Η Ελευθερία Ελευθερίου μαζί με τις αδερφές της «κολυμπάει» σε κίτρινο φόρεμα